Nieuws 2008

 

 

 

   

  Training 2008 (woensdag)                       Training 2008 (vrijdag)

                     Trip naar Engeland februari 2008           

Deze foto is op 26 december 2008 gemaakt. Holly is hier al erg drachtig!

Via deze weg wil ik iedereen een super goed 2009 wensen!

21 december 2008 Yamy is in de maanden november en december een paar keer met mijn vader mee geweest op jacht. Voor Yamy is dat echt het ultieme genot. Ook al wordt er niets geschoten (er is uiteraard wel wat geschoten hoor, maar bij wijze van spreken ) dan nog heeft Yamy de tijd van haar leven. Yamy werkt ook wel voor het schot, drijven vindt ze schitterend. Dan de hazen opstoten en afwachten of er geschoten wordt. Zo ook gisteren. Ze heeft een aantal mooie apporten laten zien van aangeschoten hazen. De jagers waren erg blij met haar! Knappe Yames!

19 december 2008 Gisteravond zijn Mark en ik met onze vier naar de dierenarts getogen om de weegschaal even een bezoekje te brengen. Phoebe is sinds haar metamorfose in september echt drastisch veranderd en ja hoor, ze is eindelijk weer een mooie slanke den aan het worden. Maar ik wilde natuurlijk ook op de weegschaal zien dat we de goede kant op gingen. Phoebe woog begin dit jaar nog 27,8 kilo! Nu weegt ze nog slechts 24,5!! Jippie!!! Tja, haar bijnamen als dikke doos en dikkiedik mogen we nu eigenlijk niet meer gebruiken

Freya blijft keurig op hetzelfde gewicht: 24,3 kg. Holly is lekker dik aan het worden: 32 kg. En dan Yonas. Yonas is best een flinke reu, maar niet zwaar gebouwd. Hij zou zo'n 35 kilo mogen wegen denk ik. Dat heeft hij ook een tijd gedaan, maar hij werd de laatste tijd toch wel wat mager. We geven hem al weer meer voer, maar echt dikker wordt hij nog niet. Ik schrok dan ook wel een beetje van wat de weegschaal aangaf: 31,7 kilo. Hmmm, even in de gaten houden maar.

Afgelopen dagen eindelijk de honden weer wat gefatsoeneerd. Yonas was wel weer erg hard nodig. Al die bruine wol die hij weer op zijn poten had, is weer weg. Hij is weer helemaal het heertje! Holly een beetje bijgewerkt, daar hoeft nooit zo heel veel aan te gebeuren. Ze heeft heel veel haar, maar gewoon op de juiste plekken. Een beetje knipppen aan de voetjes en oortjes en klaar is kees. Ook Freya is weer netjes en Phoebe eigenlijk alleen wat geborsteld, zij was nog kort zat.

18 december 2008 Freya geniet weer volop van alles wat het leven te bieden heeft. We trainen weer zo af en toe en de wandelingen zijn weer lekker actief. Als je dan thuiskomt na zo'n inspannende activiteit, wat is er dan lekkerder dan languit op de hondenbank genieten van een middagdutje, samen met knuffelhond Joris???

Op zich gaat het wel goed met Freya, maar zoals ze ooit was, zo zal ze denk ik toch niet meer worden. Ach, als we maar lol hebben. Het enige wat nu nog echt herinnert aan haar benchperiode is haar kale borstkas. Over de lengte van het borstbeen is haar haar gewoonweg weggeschuurd door het vele liggen wat ze heeft moeten doen. Dit zal langzaamaan wel weer terugkomen.

15 december 2008 We hebben Jasper's DNA laten onderzoeken op vachtkleur. Vandaag kwam het resultaat binnen: Jasper draagt lever, geen geel! We hadden een dekaanvraag voor hem gekregen, maar die gaat nu dus helaas niet door, want die fokker wilde een puur zwarte reu gebruiken. Toch leuk dat we nu weten wat hij draagt.

Met Holly gaat het prima, ze wordt al aardig dik. Op de wandelingen is ze nog heel actief, maar binnen wil ze alleen maar knuffelen en slapen. Haar buikomvang was een week geleden nog 53 (tegen de achterpoten aan) en 57 (tegen de ribben aan). Vandaag was dat al 57 en 62! Ze heeft nog goede trek en wil het liefst al wat extra's eten. Het enige vervelende op dit moment is dat Jasper en Yonas Holly erg lekker vinden ruiken, alsof ze loops is. Nou ja, na 1 stemcorrectie laten ze haar wel met rust.

11 december 2008 Even heel snel een berichtje. Door het drukke verkeer hebben we er langer over gedaan dan gedacht en ik moet dus nu over een paar minuten de deur weer uit. Nu alleen dus even het nieuws: Holly is drachtig!!! Er waren er direct al een aantal te zien, waar het echo apparaat ook werd neergezet op de buik, overal pupkes!!  Vanavond zal ik iedereen op mijn lijstje mailen, maar dit wilde ik alvast wel even op de site kwijt. Jippie!!!

3 december 2008 Gisteren was Freya voor het eerst weer een hele les mee trainen. Vorige week had ik haar wel meegenomen en mocht ze drie keer een apportje halen. Nu dus de hele les. Goh, wat had ze het naar haar zin. Die staart heeft geen seconde stil gestaan. We begonnen -na wat stevig volgwerk- met over water terwijl eerst op links samen een dummy was weggebracht en op rechts achter een slootje een dummy was gemarkeerd. Freya ging zonder problemen over water, vond de dummy, ging daarna als een speer vooruit, kwam snel weer terug en had tenslotte ook vlot de markeer te pakken.

Hierna liepen we door naar een ander water, waar we met zijn vieren op linie gingen staan. Er viel op links een markeer, daarna op rechts (beide over een slootje), vervolgens viel achter de linie een markeer in zeer hoge begroeiing. Zodra de drie markeers lagen, moest eerst een hond blind vooruit over water gestuurd worden. Als de hond over water was, dan mochten de andere honden de markeers halen. Ook dit deed Freya gewoon weer heerlijk. Bij de markeer op rechts besloot ze wel even om schuin over water te zwemmen, waardoor ze niet bij de markeer uitkwam, maar bij de dummies voor de blinde over water. Hmmm, ze liet zich terugfluiten en daarna luisterde ze wel naar mij.

Hierna een nieuw breed water opgezocht, een soort kommetje met veel riet. Twee maal achter elkaar over water. Ook dit deed ze weer prima. We sloten af met een sleep over een heuvel. Ze zat er wat ver vanaf, maar heeft het zelf opgelost. Het ging erg lekker. Het echte dirigeerwerk en slepen lopen zal wel weer wat training kosten straks, maar het is me nu wel duidelijk dat de basis er toch erg goed in zit, want Freya is er toch 5 maanden uit geweest en pakt eigenlijk zonder problemen zo'n training weer op. Ze was super gelukkig!

Je kan wel goed merken dat Freya's spieren nog veel te wensen over laten. Ze is af en toe wat stijfjes na veel inspanning en ze heeft zo'n eng smal kontje, terwijl het gewicht van de benchrust allemaal in de voorhand is gaan zitten. Ze is niet op haar mooist, om het zo maar te zeggen. Geeft niks, dat komt wel weer goed als ze weer een tijdje wat meer gelopen heeft. Ik wil misschien ook wat met haar gaan fietsen om toch die spieren wat krachttraining te geven. Haar linker achterpoot vergt wel wat inspectie eens in de zoveel tijd. Doordat het een platvoet is geworden, loopt ze niet op de twee middelste kussentjes, maar eigenlijk op de huid daarachter. Ze moet daar nu dus eelt gaan kweken, maar dat duurt even. De huid is soms wat geirriteerd en kapot, maar over het algemeen redt ze zich prima met haar platvoetje! Haar sprongkracht is ook nog niet in orde. Of dat ooit weer goed komt... geen idee. Maar zoals het nu gaat, mag ik toch niet klagen. Ik heb echt goede hoop, dat ze in ieder geval weer goed genoeg zal zijn om eens een diplomadag te lopen!

28 november 2008 Gisteren was Abby exact 1,5 jaar oud. Het wordt al zo'n grote meid. Ze leek een tijdje geleden wat puberstreken te krijgen, maar dat gaat nu eigenlijk allemaal wel weer vrij goed. Met werken is ze zeer gedreven, maar wel steady. Ze vindt het allemaal erg leuk. Helaas waren er voor haar geen workingtestjes dit jaar, maar wie weet volgend jaar.

Vandaag is Yamy exact 9,5 jaar oud. Op 24 november 2008 kregen we bericht dat Yanta is overleden aan kanker. Yanta was een van de zusjes van Yamy en heeft met haar baasje Johan veel mooie werkresultaten neergezet, zowel in Nederland als daarbuiten. Maar bovenal was Yanta een zeer trouwe kameraad en het is dan ook een groot gemis voor haar baasjes. Johan en Ria, ook via deze weg heel veel sterkte gewenst! Van een nest van 11 pups zijn nu alleen nog Thierry, Yony en Yamy over en misschien Yankee, maar daar weet ik niets over. Wij mogen ons dus erg gelukkig prijzen dat wij onze Yamy nog steeds bij ons hebben.

Wij hebben nu dus een hond van 9,5 (Yamy), een hond van bijna 9 (Yonas) en een hond van bijna 8,5 (Phoebe). Heel bijzonder en we beseffen heel goed dat we erg moeten genieten van deze tijd. Dat het ook anders kan weten we ook. Onze Tabor werd maar 7 jaar en 7 maanden. Suzy mocht maar 8 jaar en 3 maanden worden en Yabba werd net 7 jaar en 7 dagen.....

Toen onze Phoebe geboren was, kreeg de kennel Roughcovers kort (zo'n 2 weken) daarna nog een nestje. Deze pups heb ik altijd gevolgd, ze waren zo nauw verwant aan onze Phoebe en zo nu en dan kwamen we wat pups tegen op shows of werkproeven. Dat ze heel anders waren dan mijn Phoebe viel wel op, zij wilden namelijk allemaal wel heel graag werken, maar dat ze ook soms erg op elkaar leken viel misschien nog wel meer op. Een paar dagen geleden kreeg een van de pupeigenaren van het andere nest het vreselijke bericht dat hun hondje kanker heeft. Niet zomaar een gezwel, maar een zeer agressieve vorm, die hen waarschijnlijk dwingt om zeer snel afscheid te moeten nemen. Het kan zo oneerlijk zijn. Hun Lupa is voor hen, wat onze Tabor voor ons was: de eerste, de beste, onze once-in-a-lifetime Flatcoat. De Flatcoat die het Flatcoat-virus aanwakkerde, de reden dat je leven er nu uit ziet, zoals het er uit ziet, vol met trainingen, proeven, lange wandelingen en af en toe een show. Hans en Domenica, ik wil jullie heel veel sterkte en wijsheid wensen voor de aankomende tijd.

21 november 2008 Holly's dagboek is aangevuld met foto's (Dagboek). Het gaat goed met Holly. Het is nu een week geleden dat ze is gedekt. Spannend hoor. Ik kan niet wachten tot we iets kunnen gaan zien bij haar.

Met Freya gaat het ook goed, ze geniet enorm van haar losloopwandelingen. De bench is opgeruimd en we laten de afgelopen periode nu echt achter ons liggen. Vanaf nu kijken we alleen nog vooruit!

18 november 2008 Ohoh wat een mooie dag! Vandaag heeft Freya namelijk voor het eerst sinds ruim 4,5 maand weer los gelopen. Toen ze eenmaal doorhad waar we heengingen, was ze niet meer te houden. Ze was hier al die tijd niet meer geweest, maar ze wist het nog precies. Aangekomen op de plek waar de lijntjes altijd afgaan, ging ze direct zitten en keek mij vol verwachting en ongeduld aan. Het lijntje ging af, ik gaf haar vrij en daar ging ze. In een mooie draf afgewisseld met een lekkere galop had ze het super naar haar zin. Wow, dit was genieten. Ik heb de hele wandeling met een smile van oor tot oor gelopen. Thuisgekomen week ze niet meer van mijn zij, alsof ze wilde zeggen "Wat hebben we lekker gewandeld he?!"

Ook Hera had vandaag een heel mooie dag. Voor het eerst heeft ze weer een training van mij bijgewoond. Ik had uitdagende oefeningen bedacht. We begonnen met wat heftig appelwerk, daarna markeren, zoeken en slepen. Ze deed het super! Heerlijk hoor, dit hadden we toch niet durven hopen eerder dit jaar.

17 november 2008 Holly is gedekt! Kijk voor meer nieuws op de pagina Puppies bij het Dagboek

12 november 2008 Vandaag weer een progesterontest gehad. De waarde was vanmorgen 5,8. De verwachting is dat Holly er morgenavond of vrijdagochtend klaar voor zal zijn. We vertrekken morgenochtend dus richting Engeland. Zondagnacht komen we weer terug. Zo hebben Gurkha en Holly een aantal dagen met elkaar en kunnen we ook nog even op bezoek bij Jo en Richard in hun tijdelijke huisje (eerder dit jaar is hun schattige cottage namelijk afgebrand....). De tekenen waren er ook al naar dat Holly er bijna klaar voor zou zijn. Het bloed werd lichter en hier in huis stond ze continu klaar voor Abby of Yonas, die daar dankbaar gebruik van maakten  Nou maar hopen dat ze voor Gurkha ook zo makkelijk gaat staan. Spannend!!!

Overigens heeft Yonas het op het moment erg moeilijk. Die loopse teven in huis maken toch nog veel bij hem los en geeft een hoop drukte. Het ene moment staat Yonas (hij is gecastreerd, even voor de duidelijkheid) druk een van de twee loopse meiden te versieren en het andere moment grijpt hij ze omdat ze hem lastig vallen. Tot een paar dagen terug ging dat zonder problemen en snapten de meiden gewoon wanneer ze hem maar beter met rust konden laten, maar maandagavond was hij het van het ene op het andere moment spuugzat en dook boven op Holly... Arme Bol heeft drie flinke krassen op haar neus, niet heel diep gelukkig. Maar ze zitten nu wel gescheiden van elkaar, want dit is voor geen van de honden leuk. Yonas voelt zich hier gewoon niet goed bij..... Het blijft een rare hond, ik denk dat veel reuen dolgraag met hem zouden willen ruilen op dit moment

11 november 2008 Gisteren was de Nimrod. Voor de Nimrod reden wij nog even langs Sleeuwijk voor de tweede bepaling van Holly's progesteron. De waarde was nu 2,5 en dus nog te laag om al naar Engeland te gaan. Woensdag gaan we voor de derde bepaling. Op de pagina Puppies is een dagboek toegevoegd.

Afijn, de Nimrod. We zijn de hele dag met Lenk opgelopen. Ik wilde haar en Pip graag aan het werk zien. De andere Flatcoat, Willy met Piuzs, zat in een andere groep. Het was een hele hoop heen en weer geloop, maar het is toch gelukt om Willy ook op twee proeven aan het werk te zien! De beide Flatcoats hebben het goed gedaan, maar alle twee hebben ze twee stuks wild gemist. Maar met een mooi puntentotaal werd Willy 7de en Lenk 9de van de 17, zeker niet slecht! Goed gedaan Lenk en Willy!

Verder even een triest berichtje. We kregen net een mail uit Duitsland dat de teef die Jasper heeft gedekt, toch na 5 a 6 weken de dracht zelf heeft afgebroken, alle pups zijn geresorbeerd..... Nike had dat met een vorige dracht ook al gedaan. Daarom heb ik pas melding van dit nest gemaakt op mijn site toen we zeker wisten dat ze drachtig was. Helaas heeft ze dit keer toch ook geresorbeerd... Heel jammer hoor, we keken erg uit naar dit nestje... Jasper zal dus voorlopig niet voor de tweede keer vader gaan worden.

Dan ook nog even leuk nieuws. Mijn vader werd op de Nimrod verrast door Henny Hertsenberg, de organisator van de workingtest in Oldenzaal. Wat bleek nou, op de herziene eindlijst waren de 74 punten van mijn vader en Yamy goed voor een tweede prijs! Van harte pap!!! Laat ik nog wel even vermelden dat het mij hier absoluut niet om te doen was. Ik was het gewoon niet eens met de manier waarop de puntentelling was gegaan.

7 november 2008 Vandaag had mijn pa een brief in de bus, afkomstig van de organisatie van de workingtest in Oldenzaal. Hierin stonden excuses voor de puntentelling. Er was dus toch een fout gemaakt. Deze fout wordt nu alsnog hersteld! Er komt een nieuwe eindlijst.

Bram, die met zijn ruim 9,5 jarige Roughcovers Cloud Dancing eerste was geworden, blijft hier overigens absoluut de onbetwiste winnaar. Ik geloof dat hij de enige A-hond was die alle apporten binnen had! Knap gedaan Bram en Duke. Van harte! Weer was er een aantal oudere Flatcoats aanwezig op deze workingtest. Ook Anneke met de ruim 9,5 jarige Kira (Roughcovers Bright Eyes). Zij zijn er samen weer in geslaagd om met een mooi B2-diploma naar huis te gaan! Van harte Anneke! En natuurlijk Yamy met haar bijna 9,5 jaar. Verder nog een Flat van bijna 9 en natuurlijk Sky (Roughcovers Skywalker) van Angelique, die zijn allereerste B1 workingtest certificaat heeft gehaald!!! Super Angelique, van harte! Sky is een broer van mijn Phoebe en is dus ruim 8 jaar. Bovendien is Sky net hersteld van een flinke operatie aan zijn strottenhoofd wegens stembandverlamming. Afgezien van een schor blafje is hij weer helemaal de oude Sky! Flatcoats kunnen er toch zo van blijven genieten! Super!

Vandaag voor het eerst Holly's progesteron laten bepalen. Het is vandaag de 7de dag en de waarde is 0,8. Zoals verwacht nog heel laag. Maandagochtend, voor we naar de Nimrod gaan, gaan we weer even langs voor de tweede bepaling! De uitslag van het bacteriologisch onderzoekje was overigens okee. Er is niks verontrustends gevonden.

5 november 2008 Ook al regent het buiten, hier schijnt duidelijk de zon!!! Vandaag moesten Hera en Freya weer op controle komen. Freya's linkerpoot ging sinds de prednison erg goed! Hij was helemaal dun geworden. Dan viel eigenlijk  pas op dat de rechterpoot toch nog wat dikkig was. Maar goed. Freya mocht als eerste op tafel. Ze stond mooi en ineens zakt haar hele voet door. Hmm, nog niet eerder opgevallen, terwijl ik echt bijna met rontgen-ogen naar mijn Frou kijk, sinds de operatie. Toen werd dus duidelijk waarom haar poot zo mooi dun geworden was: de pees is dankzij de prednison injectie dus gewoon doorgescheurd, gesprongen. Prednison kan twee dingen doen: het ontstekingsproces onderdrukken en de pees genezen, of de pees laten knappen. Het laatste is dus gebeurd. Op zich geen enkel probleem, het probleem -de pees- is weg, dus Freya is pijnvrij. Omdat het om de diepe buigpees gaat betekent dit wel dat haar linkervoet voortaan door het leven gaat als een platvoet. Daar kan je dan ook weer wat aan doen, maar da's puur cosmetisch en zou voor de hond niet veel waarde hebben. Pijnvrij was mijn doel en dat is hiermee bereikt. Ik heb besloten om haar rechterpees ook met prednison in te laten spuiten. Dit kan dan ook weer twee kanten opgaan, of verder genezen of doorscheuren. Beide mogelijkheden geven een goed resultaat. Freya mag weer meer gaan doen, eindelijk na 4 maanden benchrust!!!!! Ik ben hier zoooooo blij mee!!! Onze Platvoet gaat weer een echt Flatcoatleventje tegemoet!!!

Hera mocht hierna op tafel. Wij wisten al dat dit alleen maar goed nieuws kon worden, want Hera voelt zich kiplekker. Ze kan bij wijze van spreken de hele wereld aan. En inderdaad Hera mag vanaf nu in principe alles weer doen, zelfs de jachttraining! Met de spondylose zul je wel altijd rekening moeten houden. Dus na zware inspanning een rymadiletje en niet in de kou leggen, maar goed warm houden. Maar verder zou ze alles moeten kunnen. Super toch!

Na Tilburg reden we door naar Sleeuwijk om Holly even te laten onderzoeken. Er is een uitstrijkje gemaakt om te kijken of ze misschien bacterien bij zich draagt die we nog moeten bestrijden voor haar dekking. Ook is ze even inwendig bevoeld. Er waren geen rare dingen te voelen, alles dik in orde. De uitslag van het bacteriologisch onderzoek krijg ik morgen of overmorgen. Dan gaan we waarschijnlijk vrijdag voor het eerst progesteron laten prikken. Spannend!

3 november 2008 Eerst even het leukste nieuws van het afgelopen weekend: Holly is loops!!!!! Jippie!!! Ik kon het eerst niet geloven, zaterdagavond keek ik even naar haar en zag 1 klein drupje bloed, heel doorzichtig nog. Maar haar tut was helemaal niet opgezet. Hmmm, eventjes afwachten voordat ik alles op mijn site zet. Zondag waren we de hele dag naar Oldenzaal, de workingtest. Holly was mee, lekker gezellig met Abby en Hera in de auto en af en toe er even uit om te wandelen. Tussendoor toch even een spierwit zakdoekje ertegen aan gehouden en ja hoor, nu was het vuurrood en ook meer opgezet. Het is dus een feit, Holly is echt loops. Nu breekt een tijd aan van plannen en alle papierwerk in orde maken. Volgende week gaan we naar Engeland!

Dan ander leuk nieuws. Zaterdag op de show in Bleiswijk is Colin (Brightmoor Celtic Storm) van Linda 3U geworden in de Openklas reuen. Je hoopt natuurlijk altijd op iets meer, maar we waren toch erg tevreden. Het was de eerste keer dat ik hem showde. Het lopen ging keurig. Het staan vergt nog even iets meer oefening om het echt op zij  mooist te krijgen.

Dan de workingtest. Mijn pa en Yamy hebben hun best gedaan! Ze hebben een diploma gehaald in de A. De proeven waren weer uitdagend en afwisselend. Maar over de afwikkeling van de puntentelling en dus de diploma's ben ik echt pissig... Ik ben niet gauw boos op een keurmeester, ga ook nooit in discussie, maar leg me altijd neer bij zijn of haar oordeel. Maar, sorry, dit keer gaat het mij echt te ver en snap ik niet waarom een keurmeester het nodig vindt om zijn eigen regels te gaan maken. Een workingtest is iets van de retrieververenigingen en is anders qua beoordeling dan een MAP. Bij een MAP van de KNJV is het zo, als je 1 stuk wild mist, kun je geen diploma halen. Bij de workingtesten van de FRC vind je het missen van een stuk wild simpelweg terug in de punten die je krijgt. Zijn er op een proef 2 apporten en mis je er daar 1 van, dan kun je van de 20 punten meestal nog maximaal 10 punten krijgen. Prima, zo heeft het altijd gewerkt en daar is nooit qua regelgeving iets in gewijzigd. Maar van de 5 A-keurmeesters hielden slechts 4 zich ook prima aan deze normale gang van zaken, zo bleek bij de prijsuitreiking. 1 keurmeester vond het nodig om bij het missen van 1 apport, de hele proef te beoordelen met 0 punten. Op zich natuurlijk geen probleem, als ALLE keurmeesters dit zouden doen en als dit de regels zouden zijn. MAAR bij andere proeven kreeg je wel gewoon punten als je een apport gemist had. En laat Yamy nou net bij die ene keurmeester een stuk wild missen. Voor de rest had zij alle apporten binnen. Na even de papieren van de keurmeester gecheckt te hebben, bleek Yamy voor de sleep een 9 te hebben gekregen, maar door het missen van het tweede apport, vielen deze 9 punten dus gewoon weg. Raar en voor het eerst dat dit op een workingtest van de FRC gebeurt! Meer voorjagers waren op deze manier benadeeld. Yamy had totaal 65 punten, maar eigenlijk dus recht op 74. Waar gaat dit heen als we de keurmeesters zelf de regels laten bepalen? Ik vind het een misser van de organisatie dat zij dit niet hebben willen terugdraaien! Had het dan van te voren gemeld, dat we het tegenwoordig zo gaan doen, dan kunnen ook direct alle keurmeesters zich hieraan houden en heb je aan het einde van de dag ook een eerlijker eindtotaal!!!! Bah, ik vond het een rottig einde van een doorgaans erg mooie dag.....

29 oktober 2008 Abby is toch maar wat eerder bij ons gekomen. Ik hoop dat Holly mee gaat in haar loopsheid. We zullen zien. Vandaag gewerkt aan de links op de pagina van het Time-nest. Ik kwam erachter dat de links naar de weekverslagen niet meer werkten. Waarschijnlijk al heel lang niet meer. Hier en daar wat aangepast en dat is nu allemaal weer te lezen en te bewonderen!

Zaterdag gaan we naar de show in Bleiswijk, om te kijken en om Colin (van Linda) voor te brengen. Zondag gaan we naar Oldenzaal voor de workingtest. Okee, alleen mijn vader doet mee, maar mijn moeder en ik gaan de proeven bekijken. Altijd leuk om trainingsideetjes op te doen en natuurlijk om andere honden aan het werk te zien! Leuk! Ik heb er zin in!

Training 2008 (woensdag) weer aangevuld met de training van vandaag.

26 oktober 2008 Waar we bang voor waren is gebeurd: Abby is gisteren dan echt loops geworden. De workingtest in Oldenzaal gaat dus niet door voor haar..... Da's balen. Volgend voorjaar dus pas Abby's eerste workingtest. Binnenkort zal ze bij ons komen logeren, nu heeft Jasper nog nergens last van.

Gisteravond zijn we heerlijk uit eten geweest met onze donderdagtrainingsgroep. Mijn moeder en ik (met aanhang) werden getrakteerd als dank voor de trainingen. Linda met Colin, Marian met Fee, Danny met Gina en Saskia met Santa hebben dit jaar namelijk allemaal hun B-diploma gehaald! Super he! Meiden (en mannen natuurlijk ) hartstikke bedankt voor het heerlijke eten en de gezellige avond!

25 oktober 2008 Training vrijdag (17 en 24 oktober) bijgewerkt. Training woensdag (22 oktober) bijgewerkt.

24 oktober 2008 Afgelopen zondag was de MAP (Meervoudige Apporteer Proef) van de FRC. Yamy deed mee met mijn vader. Mijn moeder en ik waren mee om lekker rond te kijken en ik ook om te fotograferen. Yamy en mijn pa hebben de 4 B-proeven redelijk tot zeer goed gedaan. Maar ze lieten bij de beide A-proeven wat steekjes vallen, waardoor bij A1 een stuk wild niet binnen kwam en bij A2 het wild buiten de tijd binnen kwam. Omdat ik altijd te zenuwachtig ben om naar mijn pa met Yamy te kijken, heb ik ze dus nergens aan het werk gezien en heb ik ook geen foto's van ze gemaakt. Achteraf erg jammer en dit laat ik geen tweede keer gebeuren. Ze doen ook weer mee aan de Workingtest in Oldenzaal en dan neem ik zeker mijn camera weer mee!

Op de MAP heb ik na lange tijd "mijn" Djarno weer terug gezien. Ron en Luciene waren er omdat Luciene mee deed met haar Kimble. Ron had ter support zijn beide honden Kate en Djarno mee genomen. Djarno ging helemaal uit zijn dak: piepen, opspringen en maar likken, wat was hij blij om mij te zien. Wat een lekker ding is hij toch. Djarno was weer meegeweest op jacht en heeft daar super werk laten zien. Er was een eend geschoten die ergens in het water lag te fladderen. De kanten waren nogal steil en de andere hond durfde niet te water. Djarno werd er bij gehaald -net als Holly niet bang van een waterkantje- en dook er zo in. De eend zag dat gebeuren, dook onder en probeerde dus te ontsnappen, maar Djarno liet zich niet afwimpelen. Hij dook er achteraan, zo onder water en had hem snel te pakken. Ja, dat vind ik knap!

Djarno

Verder nog even over de MAP. Ik vond het geweldig om zoveel oude Flatcoats nog aan het werk te zien. Yamy was niet eens de oudste. Kira, van Anneke Nobel, is al ruim 9,5 jaar oud en haalde nog even de derde prijs in de B. Van harte Anneke! Nutaq van Bas van der Wolf, net als Kira al ruim 9,5 jaar oud, haalde gewoon even de derde prijs in de A. Wow, Bas gefeliciteerd! Verder was er nog een hond van 10 jaar, die bijna zijn B diploma haalde, maar er op zijn laatste proef uitging. Toch erg knap gewerkt. Leuk he dat die Flats dat nog zo lekker doen op hun "ouwe dag"!

Nutaq met gans bij proef B1

Nog meer leuk nieuws. Oud trainingsgenootje Lenk (zie oude trainingsverslagen van Training 2008 (vrijdag)) is met haar Pip uitgenodigd voor de Nimrod. Er staan dit jaar maar liefst twee Flatcoats op de Nimrod. Twee goede rasvertegenwoordigers die daar zeker niet zullen misstaan! Lenk, heel veel succes, wij zullen er zijn om jullie aan te moedigen!

Hera gaat nog steeds geweldig! Ze kan de hele wereld aan. Freya's pees is nog steeds dun, nu toch al 2,5 week! Abby is ingeschreven voor de workingtest in Oldenzaal. Deze week was het precies zeven maanden geleden dat ze loops is geweest. Nu begon ze ineens heel erg truttig te doen als ze in de verte zomaar ineens vreemde mensen zag lopen, of als er iets anders geks was. En helaas komen er steeds meer tekenen dat de loopsheid voor de deur staat. Gisteren op de training konden de twee mannen niet van haar afblijven. Abby begon even heerlijk te rollen in het gras en ze gaf zichzelf dus even helemaal bloot. Oh jee, wat zagen we nou, haar tut is ook al helemaal opgezet. Shit! Nu kan die loopsheid echt niet lang meer duren..... Ze is ingeschreven voor 1 workingtest en het lijkt erop dat ze die dus echt niet kan gaan doen..... Holly is nog steeds niet loops, maar wie weet als Abby inderdaad loops wordt, neemt ze Holly daar misschien wel in mee.

18 oktober 2008 Gisteren heerlijk getraind. Mijn pa met Yamy, mijn moeder met Yonas, Marian met Macy en ik met Jasper. We begonnen met een sleep van een gans. De sleep ging eerst over gras, dan over een slootje van een meter breed, dan weer een grasveld op en midden op het veld een haak naar links. Hierna eindigde de sleep bij een water van zo'n 15 meter breed, stak de gans zogenaamd het water over en begon de sleep dus weer aan de overkant van dit water, daar maakte de sleep weer een haak naar rechts en liep zo nog een stuk door langs de waterkant. De honden moesten het dus helemaal zelf oplossen bij de waterkant.

Yamy begon. Liep het eerste stuk goed, had direct de haak te pakken midden op het veld en kwam al snel bij de waterkant. Je zag haar denken "Huh, waar is dan die gans?" Al gauw bedacht ze dat de gans dan te water zal zijn gegaan, ze dook te water, zwom naar de overkant en zette daar haar neus weer aan. Ze pakte weer mooi de sleep op. Ze liep de sleep uit, pakte de gans en kwam vlot weer terug. Wow, wat een heerlijk gevoel om die "ouwe" zo te zien werken. Super!

Hierna was de beurt aan Yonas. Ook Yonas liep het eerste stuk goed en was al gauw bij het water. Nu weten we wat een hekel Yonas heeft aan water, zelfs zo dat hij er af en toe wel bang van lijkt. Het was dus de vraag of hij dit wel zou willen oplossen. Hij heeft even gezocht in de waterkant, maar al gauw won zijn buitdrift het van zijn watervrees en zwom hij doelbewust naar de overkant, pakte de sleep weer op en liep hem uit. Alleen voor Yamy lag er een gans, voor de andere honden een gewone kale dummy. Zo hoefde ik de sleep maar 1 keer te trekken, wel zo makkelijk Yonas pakte zonder aarzelen de dummy en kwam vlot weer terug!

Toen mocht Macy en ook zij bracht het er prima vanaf. Een echt kippenvel moment en dan weet je waarom je met je gepensioneerde Flatcoatjes (Yonas en Macy in dit geval, Yamy mag nog een MAP doen) toch lekker blijft trainen. Ze genieten er nog zo van!

Jasper mocht als laatste. Hij liep de sleep tot de waterkant, maar snapte het echt even niet toen hij daar de gans niet aantrof. Hij zag rechts van hem een groot bos, bedacht zich geen moment, stormde het bos in en ging dat dan maar uitzoeken. Ik kan het hem moeilijk kwalijk nemen, we hebben de laatste tijd veel verloren zoekjes getraind en nauwelijks gesleept, omdat we een B diploma wilde halen. Ik ben met hem opgelopen tot de waterkant, gaf hem een ondersteunend commando, hij dook te water en pakte zo aan de overkant de sleep weer op. Liep hem uit, pakte zonder aarzelen de dummy en kwam weer snel terug.

Verder natuurlijk nog meer gedaan, maar dat volgt t.z.t. in het trainingsverslag. Dit wilde ik alvast even delen, het was zo'n mooie oefening! Ik zal de trainingsverslagen weer gaan bijhouden. Ik heb daar even wat minder tijd voor gehad.

Met Hera gaat het nog steeds super. Ze loopt al weer drie maal daags een half uur aan de lijn. Freya's pees heeft direct gereageerd op de prednison injectie en was de volgende dag al geslonken. Het is nu de vraag hoe lang de pees dun blijft. Hopelijk blijft hij zo, we wachten af. Freya heeft het in ieder geval erg naar haar zin en geeft ineens weer aan dat ze wel wat meer zou willen.

12 oktober 2008 Gisteren was de certificaatdag in Ewijk. Ik had Holly daar al vroeg voor ingeschreven, aangezien ik dit jaar graag die B wilde halen. Dat Holly de B in St. Oedenrode gehaald had, gaf gelukkig wel wat rust. De zenuwen sloegen nu pas toe op de ochtend van de certificaatdag zelf. Holly heeft zich van haar beste kant laten zien en heeft wederom een mooie B gehaald. Weer 75 punten, net als haar eerste B. Dit keer was dat goed voor een tweede prijs, knappe Bolbol! Ze had weer 50 pnt voor de C, verder een 9 voor verloren zoek, een dikke 10 voor over water en een 6 voor markeren. De markeer was best pittig, hoog gras met hier en daar wat distels en op glooiend terrein. Holly nam een perfecte lijn aan, maar kwam net boven de wind langs de dummy. Ze had goed gemarkeerd, dus hield wel in en ging in het valgebied druk op zoek naar de dummy. Ze rook alle oude valplekken. De dummy lag net onder wat grote bladeren en ze zag hem dus niet, maar hield goed vol en vond hem! Holly heeft dit jaar zo'n enorme groei doorgemaakt en ik ben echt trots op haar. Nu even geen wedstrijden meer voor ons, aangezien ik Holly's loopsheid verwacht. Dus jammergenoeg nog geen workingtesten voor ons dit jaar.

Mijn vader heeft met Yamy nog wel de MAP van de FRC op 19 oktober in Biddinghuizen en mijn moeder doet met Abby mee met de workingtest van de FRC in Oldenzaal op 2 november.

10 oktober 2008 Gisteren heb ik een brief van de Begeleidingscommissie van de FRC gekregen. Mijn fokaanvraag is goedgekeurd! Nu alleen nog wachten op Holly's loopsheid. Tja, als het niet uitkomt, worden die teven ineens loops, maar als je er op zit te wachten, lijkt het wel een eeuwigheid te duren

8 oktober 2008 Vandaag dus terug naar Rasenberg. Ik was erg bang voor wat hij te vertellen had, stel je voor dat.... De afgelopen paar dagen waren erg moeilijk, alle mogelijke rampenscenario's schoten door mijn hoofd. Freya had echt pijn. Zij heeft van haar leven nog niet mank gelopen, zelfs niet toen zij ooit eens haar zwemvliezen helemaal had ingesneden. Freya is een enorme harde tante. Om haar dan zo slecht te zien lopen, ja, dan moet het wel echt goed mis zijn. Rasenberg bekeek de beide poten. Rechts was redelijk tot goed, maar nog niet perfect. Toen links, nee, dat was echt niet goed. Ook hij snapte dit niet. Aan beide poten is exact hetzelfde gebeurd, waarom reageert de ene poot daar dan zo anders op dan de andere???

Uiteindelijk besloten om prednison in haar linkerpees te spuiten. Dit om de ontstekingsreactie van de pees te onderdrukken. Een soort laatste redmiddel. Als dit geen uitkomst biedt, dan gaat haar ene poot weer open en gaat Rasenberg bekijken wat er aan de hand is en wat er nog aan gedaan kan worden.

Het klinkt misschien wat heftig, maar ik heb er een erg goed gevoel bij. Er was in ieder geval een enorme last van mijn schouders af toen we weer in de auto zaten op weg naar huis. Freya mag ook gewoon weer aan de rymadil, dus dat zal haar ook wel helpen.

Wel grappig dat Freya het helemaal niet zo vervelend vindt om naar de Rashof te gaan. Bij mijn eigen reguliere dierenarts was ze altijd panisch, kwam ze al blaffend uit de auto met de staart laag. Bij de Rashof is Freya wel lichtjes zenuwachtig, maar ze komt hevig kwispelend binnen, is met alle assistentes en dierenartsen dikke vriendjes en loopt zo zonder dat we het zeggen de behandeltafel op, die vervolgens hydraulisch omhoog gaat. Bijna teleurgesteld staat ze na afloop te kijken hoe de tafel weer naar beneden gaat en stapt ze er weer rustig af. Om vervolgens weer op tafel te stappen als we nog even in de behandelkamer staan na te praten. En dit alles terwijl ze tevreden haar knuffel vasthoudt, haar eigen eendje (of haar Wubba). Vandaag zeiden ze het nog "We kennen haar niet anders dan met iets in haar bek!" Ik denk dat Freya op dit moment gewoon erg geniet van elk kleine beetje aandacht dat ze krijgt. Ze zit natuurlijk nog steeds 24/7 in de bench, nu alweer ruim 3 maanden. Als we dan naar de dierenarts gaan, is alle aandacht voor haar en is ze dicht bij me, zonder die tralies van de bench ertussen. Ja, da's even genieten, voor beide partijen

Vol goede moed gaan we weer verder!

7 oktober 2008 Woensdag gaan we met Freya weer bij dr. Rasenberg langs. Hopelijk kan er iets aan gedaan worden. Ons meisje heeft echt pijn...

Verder ook nog wat leuk nieuws. Jasper heeft in september een teefje mogen dekken. Uit de echo is gebleken dat ze drachtig is. Binnenkort meer info over deze mooie en vooral erg leuke bruine dame uit Duitsland.

4 oktober 2008 Yesssss, de laatste uitslag van Abby is binnen. Ze is ED vrij!!! De toekomstplannen kunnen een wat vastere vorm aannemen.

Met Hera gaat het super. Ze probeert zelfs zo nu en dan weer op te springen of op je schoot te kruipen als je op de bank zit. Dingen die ze al lange tijd niet meer kon. Dat geeft een goed gevoel. Met Freya gaat het helaas lang zo goed niet, met 1 poot gaat het zelfs erg slecht. Op dit moment loopt ze met linksachter echt mank. Maandag hangen we dus weer aan de telefoon, want zo gaat het niet langer. De injecties met Adequan halen niks uit..... Heel verdrietig word ik hier van...

Morgen is in Delft de Dual Purpose Dag van de FRC. Ik zou de jachtdemo verzorgen en daarna samen met mijn moeder de jachtworkshop voor onze rekening nemen, net als vorig jaar. Maar door alles rondom Freya en Hera had ik hier even geen zin in en heb het afgezegd. Willy Walbeek zal het van ons overnemen, niet verkeerd lijkt mij! Ik ga wel helpen opbouwen (en afbreken) en lekker ontspannen de hele dag rondkijken naar al het jonge spul dat er rond zal lopen!

27 september 2008 Vandaag was de KNJV proef in Oldenzaal. Jasper zijn tweede wedstrijd dit jaar en ook Yamy was nog op de valreep ingeschreven. Mijn vader kon het toch niet laten! Jasper heeft zijn tweede KNJV B gehaald. Hij was de hele dag wat slordig wat ons punten kostte, dus totaal maar 67 punten, maar goed Jas heeft hem toch maar weer mooi gehaald! En Yamy, ach, da's toch zo schattig, Yamy haalde met haar bijna 9,5 jarige leeftijd "gewoon" even de eerste prijs in de A!!! Pap, knap gedaan! Van harte! De dirigeer was super, in twee commando's op het zitpunt. Daarna ook met zo'n twee commando's bij de duif, even corrigeren omdat ze iets te diep ging. Daarna de sleep. Yamy was met over water sturen erg stout, maar heeft de sleep daarna goed uitgelopen. Ze had er toch zo'n lol nog in, leuk he!

Vandaag heb ik opgelopen met Marian en Danny, dat was weer heel gezellig! Marian was er met Zenna en Fee ook erg dicht bij, maar slaagde er net niet in om met een B naar huis te gaan. Danny haalde met Gina de derde prijs in de B met 73 punten. Super! Van harte Dan!

25 september 2008 Jaaaa, de HD uitslag van Abs is binnen. Ze heeft gekregen: HD A, norbergwaarde 36, botafwijking 0. Prima dus!!! Nu alleen nog de ED uitslag en dan weten we alles van haar

Op de pagina "Onze teven" zijn drie foto's vervangen: een nieuwe portretfoto van Freya, een nieuwe portretfoto van Abby en een nieuwe standfoto van Yamy. Yamy is alweer ruim 9 jaar en dat ga je toch wel zien, haar toplijn is niet zo mooi meer en de vacht wordt ineens toch wel erg bleekjes (o.a. dankzij de sterilisatie), maar qua energie en zin in het leven is het nog een echte jonge meid!

Verder is Phoebe in onze vakantie aan een super make-over onderworpen. Hieronder het resultaat! Phoebe is weer helemaal fris en fruitig. Ik weet niet of het kan, maar het lijkt wel of ze ineens weer veel harder rent Ik heb extreem veel haar geplukt en geknipt. Normaal knip ik een Flatcoat niet zo drastisch, maar Phoebe's vacht kon dit wel gebruiken. Links ervoor en rechts erna.

 

24 september 2008 Dinsdag de 16de zijn we weer naar Tilburg geweest voor de controle van Hera's operatiewond. Het zag er allemaal prima uit, voelde goed, dus Hera mag langzaamaan weer wat meer. Freya was ook weer mee en we hebben nu tien injectiespuiten mee, die we zelf moeten inspuiten. Het middel is Adequan en zal haar gewrichten en pezen moeten ondersteunen. Pfff, wat duurt dat toch allemaal lang voor mijn meisje, al bijna drie maanden in de bench en nog geen enkele verbetering....

Nadat we uit Tilburg kwamen, gauw naar huis om spullen en honden op te halen en dan weer door naar Rockanje voor weer een heerlijk weekje vakantie. Althans, het had een heerlijk weekje moeten worden.... We begonnen de vakantie met 13 honden, 8 van ons zelf, 1 logee van ons en 4 honden van Wim. De logee is vrijdag weer naar huis gegaan en zo waren we vanaf vrijdag met 12 honden. We hadden nooit kunnen denken dat we zaterdagavond met maar 11 zouden overblijven...

Zaterdagavond is Meggy (Camwood Rise and Shine) overleden op 10,5 jarige leeftijd. Wij waren er bij toen ze haar laatste adem uitblies. Pfff, ik heb nog nooit een hond uit zichzelf zien gaan, alleen maar door spuitjes. Hoewel dit voor de hond zo veel mooier is, vond ik het eigenlijk wel erg onverwachts.....

We waren aan de wandel, zaterdagavond, gewoon ons middag-/avondrondje. Op de heenweg was Meggy vrolijk en liep al hobbelend mee, zoals ze elke dag deed. Maar in onze vakantie in augustus was ze nog veel actiever, speelde veel met onze Abby en trok nog met gemak een anderhalf uur durende strandwandeling in de ochtend. Nu dus niet meer, dus we hadden onze wandelingen al ingekort, speciaal voor haar.

Maar goed, we waren dus aan de wandel. We draaiden om om aan de terugweg te beginnen en liepen nietsvermoedend verder. Regelmatig even tellen: "1, 2, 3, 4..... 10 (Frou en Heer waren natuurlijk niet mee), ja we hebben ze allemaal nog!" Ineens kwamen we tot 9 en keken waar Meggy was. Ze liep zo'n 100 meter achter ons en was met geen mogelijkheid te bewegen om harder te lopen om ons weer in te halen. Mijn moeder is haar gaan halen en heeft haar aangelijnd, waarop ze weer vrolijk meeliep. Ze sprong nog zelf in de auto, sprong thuis ook weer zelf uit de auto, maar plofte in de bijkeuken eigenlijk direct neer. We hebben haar nog even aangespoord om dan toch lekker op haar kleedje in de keuken te gaan liggen. Met veel moeite lukte dat.

Ik ging het eten klaar maken en Meggy kijkt mij nog met haar vrolijke kop aan "he eten!". Mijn vader zit naast haar en houdt haar een beetje in de gaten. Tegen de tijd dat ik voor 12 honden het eten had klaargemaakt, zei mijn pa ineens "Het is afgelopen hoor, ze ademt niet meer...." Ik zeg nog "Nee joh, dat kan toch niet." Maar geschrokken duik ik onder de keukentafel. Geef haar een paar klappen op de borst en blaas adem in haar neus, maar het was echt over en uit.... We hebben de dierenarts nog laten komen. Die was er in vijf minuten, maar ze was al helemaal koud. Hij heeft haar even snel bevoeld en denkt, gezien de steeds groter wordende zwelling in de buik, dat ze is overleden aan een bloeding door misschien wel een gescheurde milttumor.

Wim heeft het verder niet laten onderzoeken. Zondagochtend en -middag zijn verschillende mensen nog afscheid van haar komen nemen. Zondagmiddag kwam Wim vervroegd terug van zijn vakantie. Met zijn allen hebben we haar zondagavond begraven, naast Snow, Brett, Suzy, Piet en alle andere. Pfff, wat een vakantie....

Meggy was een lekker hondje, een heerlijk beest met een enorme wil om te werken. Meggy, Meggemack, we zullen je missen..

Verder zijn de dagen hieraan voorafgaand evengoed wel heerlijk geweest. We hadden prachtig weer en hebben weer heerlijk elke dag over het strand kunnen wandelen met onze grote groep.

14 september 2008 Ja, het is gelukt!!! Holly heeft vandaag in Sint Oedenrode op de clubdiplomadag van de Tollers haar B diploma gehaald!!! Met 75 punten haalden we een mooie derde prijs. Ze ging heerlijk. We begonnen met markeren. Na Almere maakte ik me daar een beetje zorgen om, maar ze markeerde zoals ze het ook op de training kan: een dik verdiende 10! Hierna over water. De hond moest via een trappetje te water en vanaf de laatste trede springen. Hmm, Holly springt van de hoogste steiger, maar dit vond ze toch een beetje vreemd. Dus een extra commando bij de waterkant en daarna vlot over en vlot de dummy: een 9. Toen alle C-onderdelen, waarbij we voor alle proeven een 10 haalden. Lekker! Ons laatste onderdeel was verloren zoek. Pfff, dat was begin dit jaar nog een gevoelig punt. De laatste tijd op training gaat dat super, maar de zenuwen sloegen toe.... Het zal toch niet? Nou, ze zal mijn zenuwen ongetwijfeld gevoeld hebben, want ik moest haar de volle keren inzetten en uiteindelijk zocht ze goed en vond ze de dummy! Maar wel een mager 6-je... Nou en! Wij hebben onze eerste BBBBBBB!! Wat ben ik blij en trots op mijn Bol, want wat is ze gegroeid de afgelopen maanden! Ook Marian en Fee slaagden erin om met een mooie B (73 pnt) naar huis te gaan. Van harte Marian! Mams was mee met Abby, allemaal voor de support. Marian en mam bedankt voor alle steun! En natuurlijk ook iedereen die thuis voor ons heeft zitten duimen: hartstikke bedankt

6 september 2008 Jippie!!! Jasper heeft vandaag op de Maasvlakte zijn KNJV B diploma gehaald, met 70 punten. Ik ben erg trots op onze knuffelbeer. Sommige dingetjes deed hij minder goed dan hij eigenlijk kan, maar ja, het is hem vergeven Wel grappig, we waren eigenlijk qua wedstrijden wel klaar met Jasper. Hij had zijn B-certificaat, dat vonden we genoeg, maar omdat Freya geen diplomadagen kon lopen en ik met Holly dit jaar nog geen KNJV-proeven wilde inschrijven, leek het me toch wel leuk om dan Jasper maar weer eens mee te nemen. En dan haalt hij het toch maar! Het was een mooie dag, heerlijk weer, leuke keurmeesters en gezellig de hele dag met Danny opgelopen, die met haar Gina ook haar eerste KNJV-B heeft gehaald! Danny, nogmaals van harte en bedankt weer voor de steun! En om het helemaal mooi af te sluiten behaalden Danny en Gina ook nog de prijs van het KNJV gewest voor de meest succesvolle combinatie! Leuk he!

4 september 2008 De operatie van Hera is goed geslaagd. De tussenwervelschijf is verkleind en zo moet Hera in principe weer pijnvrij en normaal kunnen lopen. Ze moet nu 2 weken absolute rust houden, dus alleen plassen, poepen en dan weer naar huis de kamerkennel in. Hera zit niet in de bench, omdat ze een kap moet dragen en omdat ze aan haar rug is geopereerd. Iets meer bewegingsvrijheid dan in een bench is dus wel noodzakelijk. Mijn ouders hebben kennelpanelen in de huiskamer gezet om Hera toch een aparte kleine ruimte te geven. Na die twee weken moet ze nog zeker 6 weken rustig aan doen, maar mag wel gewoon wandelen aan de lijn, zolang de rug maar geen gekke bewegingen maakt.

Freya was op controle en helaas kan ik niet met goed nieuws komen. Haar ene poot was wel redelijk hersteld, maar de andere was duidelijk nog veel te dik.... Uit het veld geslagen gingen we weer weg. Freya moet helaas dus nog langer in de bench vertoeven. Het doet me wel pijn hoor, om mijn meisje zo te zien. Je weet dat ze de operatie moest hebben, maar dat het zo zwaar zou worden....pffff... daar heb ik toch wel erg moeite mee.

Toen we Hera hadden weggebracht en Freya's controle hadden gehad bij de Rashof in Tilburg, mochten we bij Marjet in Oirschot op de koffie komen. Even de zinnen verzetten en dat was hard nodig. De zorgen om Hera's operatie en de verslagenheid om Freya's controle konden we zo eventjes vergeten. Heerlijk met Indy gekroeld en natuurlijk de andere drie bekeken. Wat is die J.J. een plaatje om te zien! Marjet bedankt voor je gastvrijheid, het heeft ons goed de tijd door geholpen!

Om half drie reden we weer terug naar de Rashof waar we werden verwelkomd door een enorm geloei. Dat zou Hera toch niet zijn. Nee, dat kan niet, die maakt nooit zo'n geluid! Hmmm, we werden er door een assistente op gewezen dat dit wel degelijk onze Hera was We mochten bij haar en ze kwam al wat bij uit haar narcose. Het duurde even voordat we alle info hadden en we Hera mee mochten nemen en zo reden we om half 5 weer richting huis. Pff, wat een dag, 's ochtends om 8 uur vertrokken en 's avonds om kwart voor 6 weer thuis.

Verder wil ik ook even vermelden dat mijn Holly erg knap is geweest hahaha. Trouwe lezers weten dat Holly van het ene op het andere moment geen wild meer durfde te pakken. Ik wist me hier niet zo goed raad mee en zocht hulp bij anderen. Zo heeft Holly toen een tijdje de dummy-aan-eend constructie geapporteerd. Dat werkte maar kort. Ik heb het toen even gelaten voor wat het was en heb vorige week besloten om toch weer wat uit te proberen. Holly heeft als jonge puber op clickercursus gezeten. Wie weet snapt ze het principe nog? En ja hoor.

We begonnen met een duifje. Op de ochtendwandeling stond Bol ineens stil bij een bosje. Ik stimuleerde haar erin te gaan, want ik zag aan haar houding dat er waarschijnlijk iets van wild in dat bosje zou liggen. Ze kwam helemaal opgewonden weer dat bosje uit, maar met een lege mond. Ik ben samen het bosje ingegaan en inderdaad, daar lag een duif te fladderen. Het arme beestje was er zeer slecht aan toe. Zijn koppie lag op zijn rug en z'n beide vleugels fladderden een andere kant op. Ik heb hem eerst uit zijn lijden verlost (ja echt, het was te zielig om op een natuurlijke dood te wachten) en heb daarna van de gelegenheid gebruik gemaakt. Ik heb aan mijn sleutelbos altijd een clicker hangen en op de ochtendwandeling heb ik de Wubba mee, een speeltje waar Holly helemaal dol op is. Ik gaf haar de duif en zei "vast". Had ze de duif naar mijn zin lang genoeg vast, dan kreeg ze een click en direct een heftig spelletje met de Wubba. Dat werkte, dat vond ze wel leuk! Dus na een paar keer zo, wilde ik een stapje verder. Ik legde de duif op de grond en wilde dat ze hem van de grond op zou pakken. Dat was nog iets te hoog gegrepen, dus even een tussenstapje: als ze de duif aanraakte, dan kwam de click en het spel. Ook dat snapte ze en ja hoor, ze pakte bij de volgende stap de duif toch maar mooi op en bracht hem zittend voor. Als ze het wild ook eenmaal vast heeft, houdt ze het net zo lang vast tot ik los zeg, dat is het probleem niet. Nu gooide ik de duif weg en moest ze hem dus daadwerkelijk apporteren. En ook dat lukte. Ik wilde perse dat ze dit nog twee maal goed zou doen en dat deed ze. Ik natuurlijk superblij en we hebben heerlijk hierna met de Wubba gespeeld. Wat was ik trots. Het gaat nog niet vanzelf, maar het nare gevoel dat ze had bij koud wild is dus wel weer weg!

Ditzelfde heb ik de afgelopen week twee maal met eend en ook nog een keer met konijn gedaan, met hetzelfde resultaat. Alle stukken wild heeft zij op het end vrijwillig en vrolijk geapporteerd! Jippie!!!

Vandaag was het dan eindelijk zover dat we met Abby de heupen, ellebogen en knieen lieten nakijken. Brrr, wat een zenuwen. Na alle ellende van de afgelopen tijd, zag ik hier zo enorm tegenop. Niet alleen ik trouwens, ook mijn ouders waren stikzenuwachtig. Maar we kunnen weer opgelucht adem halen! Abby is PL vrij, zeer sterke knieen. Haar heupen en ellebogen zagen er goed uit, maar voor de officiele uitslag moeten we nog even wachten, dus daar zijn we toch nog een beetje zenuwachtig voor... Nog even duimen dus!

25 augustus 2008 Tijdens onze vakantie is het gelukt om een nieuwe standfoto van Freya te maken. Ik ben erg blij met deze foto. Na haar sterilisatie heeft Freya een erg krullerige vacht gekregen jammergenoeg, maar op dit moment ziet ze er super uit. Je kunt nog een beetje zien dat haar achterpootjes geschoren zijn vanwege de operatie, maar als je het niet weet, heb je er geen erg in. Wat een plaatje he! Ook hebben we een nieuwe foto van Phoebe gemaakt. Tja, mooi is ze niet meer zo, met haar dikke vacht en haar dikke lijfje, maar ze is zoals ze is en het is een lekker ding! Phoebe's foto is te zien bij "Onze teven".

23 augustus 2008 Pfff, eindelijk weer op internet. We zijn even twee-en-een-halve week heerlijk op vakantie geweest, maar zo lang zonder mijn mail vind ik stom genoeg toch altijd wat lastig Wim de Haas en zijn vriendin Atti gingen op vakantie en wij (mijn ouders en ik) mochten zoals gewoonlijk weer op het huis en vijf van de honden passen. We hadden een heerlijke roedel van 13 honden. Nou hebben we wel vaker op 13 honden gepast, maar dan konden ze allemaal gewoon lekker in 1 keer mee naar het strand. Nu hadden we een pupje van 4 maanden, die we apart wilden uitlaten, Freya, die natuurlijk alleen maar een plas- en poeprondje mag, en dan naast onze twee reuen ook nog eens drie loopse teven, dus het was een boel werk om alle honden aan hun dagelijkse wandeling te helpen! Maar wat hebben we weer genoten. Twee honden in het bijzonder hebben deze vakantie mijn hart gestolen: de oude dikke dame Meggy en de jonge energieke spruit Luta. Meggy is alweer 10,5 jaar oud. Ze begon de eerste dagen als een chagrijnige oude dame van stand, die liet merken dat de rest niet haar buurt moest komen. Maar al gauw kwam ze van haar vaste plekje onder tafel uit en liep vol enthousiasme onze anderhalf uur durende strandwandeling mee, speelde naar hartelust met onze Abby en was zo heerlijk om mee te kroelen! Ja, Meggy, ik heb echt van je genoten!

Dan de kleine Luta, 4 maanden oud. Wat een heerlijke ondeugd. Atti had gevraagd of we met haar wilden trainen tijdens hun vakantie in Zweden. En ja, dat hoef je mij geen twee keer te vragen. Elke dag heb ik even kort wat met Luta gedaan en ze leerde snel. Het eerste apportje dat ik voor haar weggooide, wilde ze helemaal niet komen brengen. Nee, erop liggen kauwen, da's veeeeeeeeel leuker. Ik heb even een serieus gesprek met haar gevoerd en ik weet zeker dat ze me heeft begrepen. De apporten daarna kwam ze namelijk als een speer bij me brengen en ze werd daar steeds sneller/beter in. In onze laatste week kwam ze met dummy en al tegen me opstaan met haar voorpoten op mijn schouders en de dummy in mijn gezicht aanbiedend. Wat een heerlijk beessie! Veder wat vooruitsturen gedaan, over water, zoeken en natuurlijk de oh zo belangrijke "kom voor" en "naast". Ze leerde super snel. Jammer, dat we maar 2,5 week hadden!

Verder even wat nieuws: 2 september gaat Hera onder het mes. De tussenwervelschijf wordt verkleind om zo de druk weg te halen om Hera weer normaal te laten lopen. Hopelijk kan Hera dan weer een vrij normaal leven leiden. De spondylose blijft natuurlijk en hoe dat gaat ontwikkelen, kunnen we alleen maar afwachten. Freya gaat die dag mee voor haar controle en dan pas weten we of we weer wat meer met haar mogen doen, na 8,5 week alleen maar de bench uit voor een plas en een poep!

Dan de certificaatdag van 17 augustus. Ik ben ontzettend trots op Holly! Tja, we hebben geen B, maar wat een werk heeft mijn meid laten zien. Ze had zes keer een dikke 10, een keer een 8, tja, en dan die 0 voor markeren. Stom hoor, want het markeren was echt goed te doen, maar ze zat er helemaal naast. Maar die 0 kon mijn dag niet verpesten. Holly heeft mij laten zien, dat wij er absoluut gaan komen. Mijn vertrouwen in haar is enorm gegroeid en ik heb echt van ons dagje uit genoten, wat ging alles lekker. Meerdere keurmeesters gaven mij aan dat ze Holly een erg leuk hondje vonden en dat is natuurlijk altijd fijn om te horen.

Ik ben net klaar met alle mails uitzoeken, in totaal ook nog zo'n 995 in mijn spamfilter en soms zit daar toch iets belangrijks bij. Pffff.... Dan is de volgende stap alle foto's uitzoeken en daarna misschien nog wat meer over onze vakantie in Rockanje, want we hebben natuurlijk niet alleen van Meggy en Luta genoten, ook onze eigen honden hebben ons weer aangenaam verrast! Mijn Frou zoals ze zonder protest zich neerlegt bij haar benchrust, terwijl alles om haar heen lekker rondloopt. Onze Yonas, die zich zo ontzettend goed gedragen heeft. Abby die zich moeiteloos in zo'n enorme roedel voegt en als een gek met de jongste en met de oudste van de roedel heeft gespeeld. Holly, die zich super heeft uitgeleefd op het strand en de afstanden die wij liepen wel vertienvoudigd heeft en dan toch 's middags nog zin en energie had om te trainen! Jasper, die het -ondanks de drie loopse dames- erg naar zijn zin had en zich weer prima door mij liet voorjagen (ja, kon het niet laten en heb hem toch weer voor twee KNJV proeven ingeschreven). Ga zo maar door! Ja, echt genoten dus!

4 augustus 2008 Afgelopen donderdag had Hera een MRI-scan in Best. Er is inderdaad een uitpuilende tussenwervelschijf gevonden, precies op de overgang van de lendewervels naar de staartwervels. Omdat de specialisten op vakantie zijn, duurt het even voordat we weten hoe we hiermee verder gaan. De dierenarts die de scan maakte, wil dit graag nog even met haar collega's overleggen. Wordt het opereren? Of kan ze af met veel rust en corticosteroiden? Wordt vervolgd...

Holly heeft vrijdag haar oogonderzoek gehad en ze is weer goedgekeurd voor een jaar, ook distichiasis vrij! De papieren met de fokaanvraag zijn de deur uit en als alles in orde is, zal het nest ook op de site van de FRC gepubliceerd worden. Even afwachten dus.

Ook eindelijk de laatste twee trainingen op de trainingssite van Holly bijgewerkt: Training 2008 (woensdag)

28 juli 2008 Nieuwe puppyplannen!! Als Holly zich enigszins aan de planning houdt, dan zou ze rond oktober loops worden, heeft ze hopelijk rond de kerst haar puppies, kunnen de pups rond februari naar hun nieuwe baasjes en kunnen we voor alle proeven weer beginnen weer lekker met haar gaan trainen! Pff, spannend, maar we gaan vol goede moed weer verder.

22 juli 2008 Eerst maar even beginnen met goed nieuws. Het gaat goed met Freya. We zijn vandaag even op controle geweest en het zag er goed uit. De ene hak was nog wel wat dikker, maar het is dan ook nog geen drie weken geleden dat ze is geopereerd. We gaan dus vrolijk verder met ons "10-minuutjes-aan-de-lijn-wandel-programma"

Dan het slechte nieuws... Hera begon begin juni inene mank te lopen. De dierenarts dacht toen dat het haar kruisbanden waren. Omdat we 3 juli toch met Freya bij Rasenberg moesten zijn, hadden we Hera meegenomen voor onderzoek. Hij zei meteen heel stellig dat het absoluut niet haar kruisbanden waren, omdat alles in de knieen goed voelde. Hij kon verder geen andere afwijking vinden op dat moment, dus nog even rustig aan doen en als het niet overgaat, dan gaan we wel verder onderzoeken.

Het ging dus niet over en Hera's loopsheid kwam steeds dichterbij. Wat moet je doen? Een hond die niet goed loopt, kun je niet laten dekken. Bovendien wisten we niet wat het exact was en die onzekerheid wil je ook niet als je pups verwacht. Afgelopen weekend hebben we de knoop doorgehakt en maandagochtend hing ik aan de telefoon met dierenkliniek De Rashof. We konden direct dinsdagmiddag langskomen. Rasenberg was dan niet zelf aanwezig, maar een andere dierenarts kon foto's maken en die zouden dan de volgende dag met Rasenberg worden nabesproken.

Vandaag is het dus dinsdag. We komen net terug uit Tilburg en zijn echt even uit het veld geslagen. Hera heeft een ernstige vorm van spondylose. Dit geeft haar zoveel pijn, dat de rugpijn uitstraalt naar een van haar achterpoten. Er zou ook nog een uitpuilende tussenwervelschijf in het spel kunnen zijn, maar dat kan alleen een MRI-scan aantonen. Ik wist niet wat ik zag op de foto's. Sommige wervels waren zelfs al volledig met elkaar vergroeid. Dit is voor een hond van Hera's leeftijd erg uitzonderlijk.

Morgen belt dr. Rasenberg mij met zijn bevindingen na het bekijken van de foto's en kunnen we wederom gaan overleggen hoe we verder gaan. Arme Hera, wat een pijn moet ze hebben.....

Alle fokplannen met Hera zijn dus gecancelled. Dat doet ons pijn, dat we nooit een Hera-pupje zullen hebben. Hera is een super hond, zo lief, zo makkelijk en ook nog eens mooi.... Maar het belangrijkste is Hera zelf, hopelijk kunnen we haar pijn wegnemen. Wordt vervolgd....

15 juli 2008 Hieperdepiep hoera!!! Jawel, we hebben weer een jarige, Freya is vandaag 5 jaar geworden!!!! Haar verjaardagscadeau was mooi: ik heb haar hechtingen verwijderd 19 stuks in totaal! Het ziet er mooi uit. Nou maar hopen dat de genezing van binnen ook zo goed verloopt.

13 juli 2008 Afgelopen maandag mocht het verband van Freya's poten. Toch even bang wat ik precies aan zou treffen, maar dat was nergens voor nodig. Twee perfecte rits-sluitinkjes kwamen te voorschijn. De wonden zagen er super uit en al zo goed als dicht. Er was nog wel een hoop zwelling, maar dat zou vast goed komen. Inderdaad, vandaag zijn haar pootjes alweer bijna normaal qua omvang. Freya's herstel lijkt voorspoedig te verlopen. Ik vind het onvoorstelbaar zo flexibel als zij is. Ik had van te voren echt niet gedacht dat zij zich zo makkelijk zou neerleggen bij die verplichte benchrust, maar zonder enig protest ligt zij dag en nacht in de bench. Dinsdag of woensdag mogen de hechtingen er al weer uit. Vanaf donderdag mag zij weer iets meer gaan bewegen, maar nog steeds heel weinig en alles aan de lijn. In de bench is Freya -zoals gezegd- erg rustig, maar zodra het deurtje open gaat moeten we goed op haar letten, want dan gaan bij haar alle remmen los. Ze is dan zo blij, dat zij het liefste een sprintje door de kamer trekt en dat mag natuurlijk niet. Holly mist haar echt enorm. Soms ligt ze naast de bench verlangend naar Freya te kijken, als dan de deur open gaat, moeten we Holly echt even vasthouden, anders springt ze Freya enthousiast tegemoet. Tja, het valt niet mee voor Holly. We proberen Holly zo veel mogelijk afleiding te geven, dus mag ze wat vaker mee naar mijn trainingen. Ook gelijk een goede training voor de diplomadagen. Zo heeft ze nu in drie verschillende groepen meegetraind en in alle drie de groepen heeft ze prima gewerkt.

Nog even wat foto's van Freya's ritsjes (genomen op woensdag 9 juli):

 

De rits op haar linkerpoot            Freya met haar favo-eendje                                                      De beide achterpoten, hier nog met duidelijke zwelling rond de hak

Nog even een verlaat nieuwtje. Ik had de eigenaren van Gurkha gevraagd of zij zijn knieen na wilden laten kijken. In principe is dat niet nodig, omdat Hera PL vrij is en voor Gurkha de Engelse regels gelden. In Engeland is het PL onderzoek niet verplicht voor dekreuen. Maar ja, het is wel een prettig gevoel als het toch allemaal in orde is. Op 2 juni 2008 is hij onderzocht en alles is dik in orde, dus PL vrij!!! Natuurlijk heb ik dat even aangepast bij Puppies 2008.

4 juli 2008 Even twee fotootjes van onze Frou:

 

Links ligt ze lekker relaxed op haar rug met de pootjes in de lucht. Op de rechterfoto zie je duidelijk haar groene "sokjes" en de geschoren voorpoot.

4 juli 2008 Hierperdepiep Hoera!!!!!! Vandaag is Phoebe jarig. Ze is 8 jaar geworden. Super he!!! Zelf heeft ze dat natuurlijk helemaal niet in de gaten, maar wij zijn er blij mee Uiteraard ook Sky, Wicket, Falcon en alle andere broers en zussen van harte gefeliciteerd! Onze "dikkie-dik" hobbelt vrolijk verder en heeft vanmorgen zeer uitbundig met Holly gespeeld. Holly mist natuurlijk haar vaste speelkameraadje, haar moeder Freya, dus kon zich nu heerlijk uitleven op Phoebe.

Gisteren is Freya dus onder het mes gegaan. Ik zag er enorm tegen op. We kwamen om half 9 daar binnen en dr. Rasenberg onderwierp haar eerst even aan een uitgebreid onderzoek. Hij voelde ook weer de hakken en constateerde dat het gewricht nu droog was, waardoor hij nog beter kon voelen hoe gezwollen de pezen eigenlijk waren. Ze kreeg haar eerste spuitje en mocht weer in de wachtkamer plaats nemen. In de tijd dat Freya's prik kon inwerken, heeft dr. Rasenberg nog even naar Hera's achterpoot gekeken. Hij zag direct dat ze haar linkerpoot nog steeds niet volledig belast, maar kon niets verontrustends vinden. Het advies is dus om nog steeds even rustig aan te doen met haar.

Freya's narcose begon te werken, dus werd ze naar de "prep-room" gebracht, waar ze werd geschoren en haar verdere injecties en infuus-naald kreeg. Toen ze helemaal klaar was, mocht ze door naar de operatiekamer en moest ik afscheid van haar nemen. Mijn moeder en ik zijn gezellig Tilburg in gegaan. Wat winkels bekeken, een kopje koffie gescoord, alles om de tijd te doden. Om half 3 zouden we Frou weer op mogen halen.

Om iets over tweeen waren wij weer terug bij de kliniek. De operatie was voorspeodig gegaan. We waren er gelukkig goed op tijd bij, dus de schade kon goed hersteld worden. Het was inderdaad wat dr. Rasenberg verwachtte. De pezen hadden scheurtjes en waren flink geirriteerd, waardoor het gewricht kraakbeen was gaan afzetten. De pezen zijn gehecht en het kraakbeen is verwijderd. Beide hakken zijn gedaan.

Nu breekt er een lange tijd aan van rustig aan doen en revalideren. De verwachting is dat Freya pas na een maand of drie weer haar oude leventje kan oppakken. Pfff, da's wel lang, maar ik ga ervan uit dat het daarna ook echt weer goed met haar zal gaan en dan is het het allemaal waard geweest. Freya mag de eerste twee weken echt niets doen, dus zit ze in de bench. Omdat Frou, zoals we van haar gewend zijn, denkt dat ze de hele wereld al weer aan kan, is onze dame het hier niet helemaal mee eens Toen we haar gister mee naar huis namen en richting de auto liepen, zwalkte ze nog van de narcose. Bij de auto deed ik de achterdeur open en wilde bukken om haar te gaan tillen, maar Freya dacht al weer te kunnen springen. We waren haar nog net voor. De assistente zei dat Freya waarschijnlijk uit zichzelf wel rustig aan zou doen, vanwege de pijn. Hmm, jaja.

Vandaag is Freya nog wel wat moe en da's maar goed ook. Zo leert ze rustig aan de bench weer te accepteren. Als we aan ons kleine plas- en poeprondje beginnen, start ze enthousiast, maar al snel (na zo'n 80 meter) gaan we in een sjoktempo over. Holly mist haar ontzettend en snapt er niks van dat ze niet mogen spelen. Nou ja, alles went, zeggen we maar. Na twaalf dagen mogen de hechtingen eruit en na acht weken moeten we terug voor controle. Ze moet in ieder geval acht weken dus rustig aan de lijn worden uitgelaten en dan mogen we -als het herstel voorspoedig en volgens plan verloopt- langzaamaan weer gaan opbouwen.

1 juli 2008 Nog twee dagen en dan gaat Freya onder het mes..... Hera loopt weer soepeltjes en we gaan vanmiddag kijken of ze weer een beetje kan trainen. De trainingspagina van vrijdag is weer bijgewerkt.

29 juni 2008 Vandaag hadden Holly en ik een workingtest in Beerse, Belgie. Het was een waterworkingtest en dat is met Holly nog best tricky. We hebben veel getraind op haar postgedrag en echt met veel succes, maar bij het water zit dat af en toe nog op het randje. "Waarom dan een waterworkingtest gaan doen?" vraag je je af. Gewoon puur voor de ervaring! Ze was ingeschreven in de initiatie klasse, de laagste klasse op de Belgische workingtesten. Ik had van verschillende mensen begrepen dat dit vaak vergelijkbaar is met de C-klasse in Nederland en dan meestal nog wel makkelijker. Hmmmm, die illusie spatte direct bij de allereerste proef al uiteen!

We begonnen met een proef waar eerst schuin op rechts een markeer viel in behoorlijk ruige dekking. Dan klonk er recht vooruit een schot in de dekking, net naast een bospaadje. Daar lag dan een blinde dummy in het water in het verlengde van het bospad. Holly ging naar de markeer en kwam boven de wind uit, na wat zoekwerk rondom de valplek (ze is er niet ver bij vandaan geweest) vond ze de dummy en kwam snel weer terug. De blinde kostte wat meer moeite. Ze nam mijn lijn aan, maar dook in het pad rechts de dekking in. Opnieuw dan maar, wederom nam ze mijn lijn aan, maar dook op het pad dan maar links de dekking in. De derde keer doorsturen nam ze dan echt de lijn vooruit aan en zag de dummy in het water liggen, sprong er naar toe en kwam snel weer terug. Ik vond dit zeker geen gemakkelijk proef en zoiets zie je op een C-wt in Nederland echt niet.

Hierna hadden we een dubbel water markeer. De linkerdummy viel in wat lage begroeiing in het water, de rechter viel echt in een plas. De volgorde was vrij, maar ik koos ervoor om eerst de linker te doen, aangezien die het lastigste was. Ze dook het water in, zwom en rende naar de markeer, net boven de wind, maar had de diepte goed, dus stak in en zat bovenop de dummy. Hierna was die tweede dummy een makkie. Hier hadden we de volle bak: 20 punten!

Door naar de pittigste proef van de dag. Tjonge. Je stond aan de waterkant. Op zo'n zestig meter vooruit viel in het water tegen de overkant aan een markeer. Vanaf diezelfde plek was eerst geschoten richting een dekking aan de kant waar wij stonden. Daar moest de hond wederom een blinde dummy halen op zo'n 50 a 60 meter. Holly zag de waterdummy goed vallen en moest toen met mij meedraaien naar de dekking, want de blinde moest eerst. Hmm, dit ging even niet zoals we gewend zijn. Het lukte, ze zat in de goede richting. Ze nam mijn lijn aan, maar dacht daar dan te water te kunnen voor het waterapport. Nee dus! Ik kreeg haar doorgestuurd naar de juiste hoogte en daar dacht ze wederom het water dan maar te kunnen pakken. Op de zitfluit en een lijntje naar rechts en direct in de dekking territoriumfluit. Die fluit pakte ze goed op en bleef op de juiste plek zoeken. Pfff, ze vond de dummy. Hierna mocht het waterapport. Omdat ik al drie keer "nee" had gezegd voor de waterdummy, moest ik haar nu overtuigen dat ze die dummy echt wel mocht gaan halen. Ze dook wel vol vertrouwen het water in, maar wilde halverwege omdraaien. Ik kon haar doorsturen en toen loste ze het zelf goed op.

Daarna onze bottleneck.... Een heel simpel proefje, de makkelijkste van de dag. Je stond met zijn tweeen op post. Op zo'n zeventig meter over land, viel tien meter ver in het water een dummy. Holly mocht als eerste, super ging dat. Als een speer weg, snel op de dummy en als een speer weer terug. Toen moest ze wachten terwijl de andere hond aan het werk was. Die andere hond vertrok niet vlot en had wat aansporing nodig. "Tja", dacht Holly "dat kan ik veel sneller!" en toen klonk er dus een klein piepje...... Einde oefening, een dikke vette nul! De keurmeester vond het reuze jammer, want hij zei me dat dit een perfect apport was en zeker dik 20 punten waard was geweest... Maar hij moest me een nul geven, omdat ze had gepiept. Ja, terecht, dat zijn de regels in Belgie. Maar nogmaals kreeg ik te horen dat ze het geweldig gedaan had en dat hij dit echt zonde vond.

Door naar onze laatste proef. Een dubbel markeer met eerst op rechts een apport achter een hek en daarna op links een waterapport. Het waterapport mocht na het seintje van de keurmeester als eerste gehaald worden. Ze nam mooi mijn lijn aan en kwam al vlot weer terug met de dummy. Daarna het landapport, als een speer dook ze over het hek, had snel de dummy te pakken en sprong mooi weer terug. De keurmeester zei me "Well, that puts a smile on your face, doesn't it?!" En inderdaad, ik vond het heerlijk om Holly zo bezig te zien. We kregen hier 19 punten!

De overige punten waren wat door de war gehaald op de lijst, dus de preciese verdeling weet ik niet zeker, maar totaal kwamen we op 60 punten uit. Had ze op die ene proef niet gepiept, dan hadden we dus 60 + 20 = 80 punten. Helemaal niet slecht! Ik ben dik tevreden. Holly heeft mooi werk laten zien. Haar zwakke punt (die piep) ken ik en dat kwam dus niet als een verrassing. Wel heel jammer, want alle dummies waren binnen. Er waren drie Engelse keurmeesters en twee Belgische. Wat ik heel fijn vond was dat sommige echt even de proef nabesproken. De slechte dingen werden aangehaald, maar ook zeer zeker de goede dingen van de hond. De andere bekende Flatjes waar ik mee op liep, deden het ook heel goed, maar misten net 1 of 2 dummies. Fee van Marian heeft laten zien goed te kunnen werken. Zelda van Hans liet bij de moeilijkste proef zien, dat het eigenlijk een eitje was. Wow! Alleen Saskia (met Santa) slaagde er in om een diploma te halen, aangezien ze alles binnen had en geen nullen had gescoord. Proficiat Sas! Als hoogste eindigde een Labrador en twee Goldens met alledrie 94 punten. Zij gingen dus de barrage in, die gewonnen werd door een van de Goldens. Tjee, wat liet die in de barrage mooi werk zien! Om te kwijlen!

Het waren pittige proeven, de dag liep gesmeerd, we zaten in een heel gezellige groep, de keurmeesters waren echt geweldig, we hadden alles binnen, kortom een geslaagde dag. Vanwege de nul, krijg je dan als eindbeoordeling N.C. (non classe).

Marian, bedankt voor de lift en de gezelligheid!

26 juni 2008 De trainingspagina's zijn beide weer up to date. Inmiddels gaat het met Hera's verrekte kruisband weer erg goed. Ze loopt nog steeds alleen maar aan de lijn, maar ze is van de pijnstillers af en loopt weer soepel. Langzaamaan gaan we dit weer uitbouwen, want kruisband blessures moet je niet onderschatten!

20 juni 2008 Training woensdag is weer up to date. Binnenkort werk ik ook de vrijdag weer bij. De afspraak voor Freya's operatie is gemaakt. 3 Juli gaat ze onder het mes. Vandaag hebben we niet getraind, omdat we de hele dag in Almere Golden pupjes hebben getest. Heerlijke knuffelbeertjes! Volgende week gaan we nog trainen en dan is het even uit met de pret voor Frou....

15 juni 2008 Gisteren een hele leuke workshop van Willy Walbeek gevolgd. Dit was voorlopig Freya's laatste echte activiteit. Volgende week wordt de afspraak gemaakt voor haar operatie en dan is het afwachten....

13 juni 2008 Het was een tijdje stil op mijn site rond Freya, niet zonder reden..... Ik had even tijd nodig om alles op een rijtje te zetten... De zorgen die wij bijna heel 2007 om ons meisje hadden en die begin 2008 eindelijk weer van de baan leken, kwamen eind maart alweer terug. We gingen in april dus weer naar de dierenarts, maar die kon eigenlijk niets vinden. Dat betekende gelukkig wel dat de E-coli infectie van vorig jaar niet terug was, maar wat was er dan wel aan de hand? Uiteindelijk gekozen om haar op pijnstillers te zetten om te kijken wat dat zou uithalen. En inderdaad, Freya bloeide echt weer op. Ze had dus duidelijk ergens pijn. Omdat ik wilde weten waar dan het probleem zat, besloten we om naar dr. Rasenberg in Tilburg te gaan. Saskia de Kort had mij daar hele goede ervaringen over verteld. Bedankt daarvoor Sas!! Op ons eerste consult heeft hij Freya aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Alles van voor tot achter werd betast, gestrekt en gebogen. Toen hij bij de achterkant van Freya kwam, ging hij zitten, bekeek haar poten eens goed, voelde nogmaals en zei direct heel stellig: "Hier zit het probleem!" Met "hier" bedoelde hij Freya's hakgewrichten.... Haar hakken waren overvuld, dik dus. Ik had zelf nog de indruk dat het misschien Freya's rug zou zijn, gezien haar klachten: niet de auto in willen springen, niet graag gaan zitten op de fluit, niet meer goed over slootjes kunnen springen, 's avonds niet lekker op kunnen staan, enzovoort. Aan haar hakken had ik nooit gedacht. Kan daar ook iets mis mee zijn? Dr. Rasenberg kwam met een term: OCD van het hakgewricht. Inderdaad, ik had hier wel eens over gelezen, maar dacht dat Flatcoats daar nog geen last van zouden hebben. Hmmm, OCD, da's wel een erfelijke aandoening... Mijn wereldje stortte weer even in. Wat zou dat voor mijn meisje betekenen en hoe groot was de kans dat Freya's pups hier ook ooit las van zouden krijgen???? Wij laten bij de honden al zo veel nakijken. Alleen heupen, knieen en het reguliere oogonderzoek zijn verplicht bij de Flatcoat. Daarnaast doen wij ook nog eens het elleboog onderzoek en gonioscopie om de honden te testen op glaucoom. Moet je dan ook nog de hakgewrichten laten onderzoeken op OCD??? Besloten werd om foto's van haar hakken te maken om wat zekerder te zijn van haar aandoening.

Van haar rechterpoot werden acht rontgenfoto's gemaakt en van de linker zes. Van haar linkerpoot werd ook nog een punctie van het gewrichtsvocht genomen. De foto's lieten een botafwijking zien van haar hakken, maar dat was geen duidelijk OCD beeld. We wisten dus nog niet wat het dan was. Als dit het enige zou zijn en als deze botafwijking inderdaad voor irritatie zou zorgen, zou dat best te verwijderen zijn. MAAR, je weet niet of er in het gewricht nog wat afwijkends zit. Freya moest dus door de scan. Een scan kan ook in het gewricht kijken.

De afspraak werd gemaakt en zo gingen wij 5 juni richting Gent voor een scan van Freya's hakjes. Pfff, wat een rit. Daar aangekomen werd Freya van me overgenomen en moest ze aan de lijn mee met een assistente om klaargemaakt te worden voor haar narcose. Ik vond het afschuwelijk, waarom mocht ik er niet bij zijn tot ze in slaap was? Het leken uren, die voorbij gingen, bah wat duurde dat lang en je werd helemaal niet op de hoogte gehouden... Toen, eindelijk werden we gehaald om de scan te bespreken. Freya was alweer klaarwakker en helemaal door het dolle om ons weer te zien. Ze pakte mijn pols en was zo blij, dat ze dat naar mijn smaak eigenlijk iets te stevig deed , maar ik was allang blij om haar weer te zien. Hmm, dan de scan. De scan wees dus uit dat de botafwijking aan Freya's beide hakgewrichten niets ernstigs was en dat dat zeker niet voor de irritatie zorgde. Het was geen "afwijking", maar gewoon, zoals ze dat medisch noemen, een "anatomische variant". Omdat het aan beide zijden gelijk is en geheel gaaf. Het wijkt dus wel af van het gewone beeld, maar is gewoon iets dat Freya heeft. Niks om je druk om te maken. In het gewricht was verder niets afwijkends te vinden. Ik was een beetje teleurgesteld. Tuurlijk is het fijn dat er met het gewricht niets mis was. Maar als die "anatomische variant" het probleem was geweest, dan was dat te verwijderen en was het probleem misschien wel opgelost. Hoe konden we nu Freya's klachten oplossen? We wisten niet eens meer waar de klachten vandaan kwamen....

In ieder geval is het dus GEEN OCD! Pff, da's natuurlijk wel een opluchting!

Dat Freya's hakgewrichten te dik waren, dat beaamde de dr. die de scan had gemaakt ook, maar waarom dat zo was, kon zij nu niet vertellen. Zij zou de scans nog verder bestuderen en haar bevindingen weer terugkoppelen aan dr. Rasenberg. We waren dus niet veel wijzer geworden, eigenlijk weer helemaal terug bij af, zo voelde het althans. Het wachten was nu op dr. Rasenberg. Wanneer zou hij alles uit Gent krijgen en konden we doorspreken hoe we nu verder moeten.....

Vandaag kreeg ik het verlossende telefoontje. Inderdaad geen OCD, inderdaad de anatomische variant is het probleem niet. Maar het probleem zit in Freya's buigpezen. Haar buigpezen zijn geirriteerd, waardoor het gewricht als geheeld geirriteerd raakt. Zoiets was het. Ik hoorde het allemaal aan en heb direct overleg gepleegd over hoe nu verder te gaan. Dat Freya echt last heeft van haar poten is me inmiddels heel duidelijk geworden. Ze krijgt al regelmatig een rymadil en zelfs dan is ze niet optimaal. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog een vraag. Soms kan het door overbelasting. Dat dit al langer speelt is ook duidelijk. Of we er eerder bij hadden kunnen zijn? Geen idee. Zelfs nu nog verklaarden een hoop mensen mij voor gek. "Joh, er is toch niets mis met haar, moet je zien hoe ze rent!" "Ach, ze is toch vrolijk!" "Moet je kijken hoe ze springt!" "Ze werkt toch zo leuk, niks aan de hand joh." Maar ik ben niet gek! Ik ken haar echt wel, ik zag aan haar dat er iets niet goed was. Freya is al zo'n harde, ze zal echt nooit duidelijk laten merken dat ze ergens pijn heeft....

Maar goed, hoe nu verder? Freya gaat binnenkort onder het mes. Pas als het open ligt, kan de dierenarts echt inschatten hoe goed het te verhelpen is. Wat er gehecht moet worden bij de pezen en wat er aan bot weggehaald moet/kan worden. Als de prognose goed blijkt, dan gaat ook direct haar andere poot gebeuren. En dan, dan is een lange periode van rust en herstel aangebroken. En afwachten hoe Freya hier van herstelt. Ik heb dus ook de beslissing genomen om dit jaar helemaal geen wedstrijden meer met haar in te schrijven, ik heb namelijk geen idee hoe lang haar herstel gaat duren en hoe ze na de rustperiode is. Erg onzeker even, maar belangrijker is, dat we er wat aan gaan doen.

Pfff, wie dacht dat het hebben van honden alleen maar leuk is, moet dit verhaal maar even goed op zich laten inwerken. Freya noemden we al ons "gouden hondje", omdat ze als jonge hond regelmatig een snee in haar poot had of een beschadiging op haar ogen, aangezien ze altijd als een gek overal doorheen ging. En natuurlijk altijd in het weekend, zodat we het weekendtarief konden betalen.  Maar na vorig jaar de infectie en nu dit jaar haar hakken is ze helemaal ons "gouden hondje". Tot nu toe aan foto's en scans al zo'n 800 euro uitgegeven en dan moet ze nog onder het mes, wat ook weer zoiets gaat kosten. Ja, goedkoop is anders... Dus toch nog geen rijlessen voor mij voorlopig

12 juni 2008 Training maandag/woensdag is weer bijgewerkt. Verder is Hera heeeeeel zielig. Tijdens de training van afgelopen dinsdag liep ze inene op drie poten en gilde ze het uit van de pijn. Een bezoekje aan de dierenarts bracht aan het licht dat ze verrekte kruisbanden aan haar linkerachterpoot heeft. Verplichte rust dus nu. Wat een pech voor ons dametje......

8 juni 2008 Vandaag dus de clubdiplomadag van de Golden Retriever Club Nederland te Simonshaven. Holly zou een tweede poging wagen voor de B en Abby zou de eerste keer op voor haar C. We hebben een heerlijke en heel gezellige dag gehad. Met ook nog eens een heel mooi resultaat: Abby werd derde in de C met 45 punten!!!!! Knappe Abs, zo'n eerste keer. Abby heeft het keurig gedaan, was rustig en niet onder de indruk van dit alles. Ze had een 10 voor down uit zicht, een 8 voor volgen en een 9 voor uitsturen en terugkomen op bevel. Bij de apporten kon je merken dat het nog een jonge hond is, ze trok bij het terugkomen van het landapport eventjes naar de stapel dummies die naast de inzetplek lag: een 9. En bij het waterapport wilde ze op de terugweg even kijken bij het riet of er verder nog wat gegooid zou gaan worden: ook een 9. Een resultaat om trots op te zijn! Gefeliciteerd mam!

En dan Holly. Ik had me erg voorgenomen om dit echt als een training te gaan beschouwen. Al moesten we bij wijze van spreken tien keer op voor we de B zouden halen, het maakt niet uit. Hmmm, dat probeer ik mezelf elke keer al wijs te maken en tot nu toe met weinig resultaat. Maar wonder boven wonder was ik voor mijn doen toch erg rustig. En dat zie je aan Holly ook. In Krimpen was ze nog gaan zitten bij het downliggen. Hier bleef ze keurig down: een 10. Toen het kort apport: ook een 10. Hierna door voor markeren. De spanning nam toch een beetje toe, want de een na de ander viel hier af. Het was een veld met zeer hoog gras, je zag van de zijkant de honden niet eens gaan. Er liepen inmiddels wat paadjes door het gras, maar ook paadjes die niet naar de dummy leidden. We mochten op, Holly vond het wel erg lang duren voor ze mocht en keek afwisselend naar de valplek en weer op naar mij. Eindelijk na zeker zo'n 5 seconden (!) kwam het tikje op mijn schouder en mocht ik Holly inzetten. Ze nam een perfecte lijn aan en zat er zo goed als bovenop: een 9 (geen idee waarom we geen 10 kregen, ik vond het het zeker waard ). Wow, ik was erg trots op mijn Bol!

We gingen door, maar konden bij het verloren zoek zo'n 2 uur wachten..... Tja, dat vind ik dan zo jammer. Ze was nu zo lekker op dreef. Toen we eindelijk aan de beurt waren, zette ik haar in en ze dook zo'n dertig meter het bos in en kwam weer terug gerend. "Hmmm, rustig blijven, niet het vertrouwen verliezen, dat merkt ze aan je stem..." Ik zette haar weer in. Nu ging ze wat verder, maar ze bleef maar links zoeken in het bos. En weer kwam ze vrij snel terug. Je mag je hond drie keer inzetten, dus ook ik zette haar een derde keer in. Nu ging ze echt wel dieper, maar weer links achterin en de dummy lag nu juist rechts achterin. Ze stak uiteindelijk in naar rechts, maar kwam daarbij ook ingelopen, zat dus niet diep genoeg en kwam na wat zoekwerk leeg terug. Jammer.... We konden geen B meer halen. Toch heeft Holly zich al veel beter laten zien dan in Krimpen. Het vertrouwen is er nog niet helemaal, maar het is zeker beter!

We gingen verder met apport uit water: een 10, ja, dat kan ze goed. Daarna volgen en vooruit sturen. Ze volgde perfect, maar toen we bijna klaar waren met ons rondje los volgen, kwam er al luid zingend een grutto voorbij. Holly bleef even staan om te kijken, dus ik gebruikte een extra commando om haar weer mee te krijgen: een 9. Daarna vooruitsturen en terugkomen. Ze vertrok goed en in 1 rechte lijn. Ik mocht haar terugfluiten. Je zag de verbazing op Holly's gezicht. "Huh, nu al terug, waar is mijn dummy?" Dus een tweede commando: een 9. We hadden weer een mooie C met 48 punten. Dat kan ze dus echt wel goed.

We sloten af met apport over water. Ook hier blokkeerde ze weer even. Ging wel gelijk te water, maar keerde na 1 meter weer om. Ik zette haar weer in. Nu dook ze wat verder te water, maar halverwege zag je haar onzekerheid en keerde ze weer even terug om. Ze liet zich doorsturen, kwam op de overkant, rende er even lekker heen en weer, maar nam wederom te weinig diepte en kwam leeg weer terug. Okee, hier dus ook nog veel onzekerheid, maar toch al een verbetering t.o.v. Krimpen. We hadden dus een C met 48 punten, een 9 voor markeren en twee nullen. Geen B, maar wel met het gevoel dat er qua zenuwen van mij en qua zekerheid van Holly duidelijk een stijgende lijn in zit. Op naar de volgende diploma-/certificaatdag!

Nog even een bedankje voor Danny met Gina. Zij hebben ons de gehele dag gesteund en daar hebben Holly en ik absoluut veel aan gehad. Dank je wel!!! Danny kwam aangelopen toen Holly en ik weer terugkwamen van kort apport en downliggen. Holly liep nietsvermoedend naast me en inene zie je de herkenning en werd Gina even heerlijk getrakteerd op een flinke lebberbeurt! En zo gebeurde het na elke proef

Nog een leuk nieuwtje: onze cursist Jan-Willem heeft met zijn Labrador teefje Senna de tweede prijs gehaald in de C met 46 punten! Gefeliciteerd!

Van de 17 honden die opgingen voor de C, slaagden er 11. Van de 39 honden die hadden ingeschreven voor de B, haalden slechts 9 daadwerkelijk een B-diploma!!! Van de 26 inschrijvingen voor de A, haalden 4 een A-diploma.

4 juni 2008 Druk, druk, druk. Ik kom helemaal nergens meer aan toe, zo lijkt het.... Afgelopen weekend wel heerlijk 4 dagen ertussen uit geweest voor Pinkpop! Daar waren we echt even aan toe. Super! Best getroffen met het weer en hele goede muziek gezien en gehoord. Voor mij was het absolute hoogtepunt Serj Tankian, geweldig, hij maakte wat mij betreft de verwachtingen waar! Voor Mark was dat natuurlijk Metallica!

Onze vier waren lekker uit logeren bij mijn ouders, waardoor zij tijdelijk met acht honden door het leven mochten. En zoals verwacht waren Holly en Freya in het begin wat onrustig. Die twee hangen echt aan mij. Maar ik geloof dat het al snel goed kwam Holly is samen met Abby en Hera op zondag ook nog meegeweest met mijn vader naar de wandeling van de FRC op de Utrechtse Heuvelrug. Uiteraard veel lol gehad. En ook het vermelden waard: Yonas heeft zich uitstekend gedragen met al die honden om hem heen. Heel knap van hem. Pap, mam, bedankt voor de oppas!!!

Gisteravond lekker met Danny getraind. Omdat Holly en ik aanstaand weekend weer een poging gaan wagen voor haar B-diploma, wilden we alle onderdelen even doornemen. Danny met Gina (Dark Devotion Miss Miracle), mijn moeder met Abby en ik met Holly. Alles ging eigenlijk best heel goed. Het markeren in hoog gras bleek nog heel lastig. We zien het wel. En ja, op deze training kon ze -zoals we gewend zijn- heel goed zoeken en ook over water was prima. Als ik nou toch eens op zo'n certificaatdag mijn zenuwen onder controle krijg en net doe alsof het een training is, dan halen we die B wel

28 mei 2008 Vandaag ook weer met Holly getraind. Kijk op Training 2008 (woensdag)

28 mei 2008 En nog een jarige job!!!! Vandaag is Yamy 9 jaar geworden!!!!!! Yamy, onze veteranen kampioen, mijn "lelijke wijfie", onze bruni, toch alweer 9 jaar! Het is nog zo kort geleden dat we afscheid moesten nemen van haar broer Youp. En ook haar broers Yordan, Yabba, Joe en de duitse Yewel, zijn helaas al overleden. Dan ben je toch wel extra dankbaar dat Yamy er nog steeds is. Hopelijk is ze nog jaren bij ons!! Thierry, Yanta en Yony ook van harte met jullie 9de verjaardag. Hopelijk is Yankee ook nog steeds in ons midden en zo ja, dan jij ook natuurlijk van harte gefeliciteerd!

27 mei 2008 Hieperdepiep HOERAAAAAAAAA. Vandaag is Abby 1 jaar!!!! Ons kleine meisje moet zich nu gaan gedragen als een echte dame 1 jaar alweer! Binnenkort gaan we dus alle gezondheidsonderzoeken met haar doen: ogen, heupen, knieen en ellebogen. Pfff, ben er nou al zenuwachtig voor.

Afgelopen zondag hebben mijn moeder en ik met Abby en Holly meegedaan aan de workshop van de FRC. De workshop werd geleid door Willy Walbeek en had als thema "Model apport en Steadiness". Abby was ingeschreven, omdat mijn moeder graag eens een andere trainer -dan haar eigen dochter- kritisch naar de combi wilde laten kijken en omdat het goed is om eens met vreemde honden op vreemd terrein te trainen. Elke week trainen in hetzelfde groepje is namelijk iets heel anders voor een hond, dan ineens met allemaal vreemde honden te moeten werken. Holly had ik ingeschreven puur om ervaring op te doen. Onze softie moet wat meer ballen krijgen! En ook omdat ik al mijn honden zelf train en graag eens een deskundig oog wilde hebben om mij te vertellen wat ik in bepaalde situaties moet doen.

Abby heeft het ontzettend goed gedaan en mijn moeder kreeg van verschillende kanten te horen dat ze zo'n leuk hondje heeft! Abby kreeg complimenten voor het voetwerk (het pivoteren) en haar steadiness was ook dik in orde. Er was heel veel linielopen bij en dat is voor Abby toch nog wel heel lastig. Ze zal niet inspringen, maar ze loopt toch graag een halve meter te ver naar voren. Daar gaan we dus weer hard op trainen. Haar markeervermogen -in toch zeer lastig terrein- was ook super. En ook het werken met wild deed ze netjes.

Holly deed het 's ochtends allemaal erg goed. Ook het verloren zoek kwam vlot binnen. Ik vond dat ergens wel heel fijn, want je ziet je hondje wel groeien, maar ik wilde zo graag ons probleem aanpakken en als alles zo goed gaat, kun je je probleem dus niet oplossen. Maar 's middags veranderde dat. We begonnen daar direct met een pittig verloren zoek in een donker bos vol met brandnetels. Op het moment dat ik voor dat bos stond, zag ik al aan Holly dat ze instortte. Ik zette haar toch in en inderdaad, ze deed een paar passen het bos in en was met geen mogelijkheid over te halen om door te zetten. Ik ben met haar meegelopen, helemaal het bos in, tot een paar meter voor de dummy. Heb haar helemaal de hemel ingeprezen toen ze hem vond en heb hem in de brandnetels weer van haar aangenomen. We zijn het bos weer uitgelopen en hebben eerst de rest van de proef afgemaakt: een blinde lijn vooruit en daarna de vooraf geworpen markeer tussen de lokkers. Dit ging goed, maar is voor haar natuurlijk ook niet moeilijk. Hierna direct weer een verloren zoek gedaan op dezelfde plek. Nu lukte het als ik een paar meter met haar het bos in ging. Dus toch verbetering en Holly was gegroeid. Hierna werd op drie verschillende locaties steeds een dummy voor Holly verloren weggelegd en moest ze die zelfstandig gaan zoeken. Een keer heeft de helper een beetje geholpen, maar de andere keren heeft ze ze toch zelf gevonden. Mooi dat er echt tijd werd besteed aan individuele problemen. Voor anderen werd er bijvoorbeeld extra tijd uitgetrokken voor de steadiness, dat was bij Holly gewoon echt niet nodig. Hierna kwamen we bij het volgende onderdeel: koud wild. Het volgende probleem van Holly. Ze heeft toen ze rond een jaar was met verschillende koud wild soorten gewerkt (eend, haas, konijn en duif) en apporteerde alles eigenlijk zonder moeite. Toen ineens van de ene op de andere dag leek ze bang van koud wild. Ik legde dit voor aan Willy en we gingen kijken wat Holly deed. Er werd een meerkoet in het water gegooid en Holly dook vol enthousiasme het kanaal in. Eenmaal bij de koet, draaide ze direct om en kwam als een geslagen hondje terug. Willy nam een andere koet en liet Holly daar aan snuffelen. In eerste instantie rende Holly enthousiast op Willy af en snoof even aan de koet, maar al gauw veranderde haar houding: heel laag, oren naar achter, staart naar beneden en ze kroop achter mij weg. Willy maakte de koet vast aan een touwtje en ging er mee rennen. Holly vond Willy wel leuk rennen, maar de koet negeerde ze. Volgende stap: de koet werd met twee postelastieken vastgemaakt aan de dummy. Holly rende op het apport af, zag de koet, maar zag tegelijkertijd ook een dummy. Ja, die dummy wilde ze wel!! Dus uit alle macht probeerde ze de dummy te pakken, zonder daarbij de koet aan te raken. Dat lukte en zo kwam ze -weliswaar met de dummy in haar bek- toch terug met de koet. Een paar keer herhaalden we dit, ook te water en Holly vond het een leuk spelletje. Zo kunnen we haar hopelijk het vertrouwen in koud wild toch weer terug bij brengen. Wij sloten af met wat steadiness en markeerproefjes, allemaal dingen waar Holly sterk in is en dat deed ze dus allemaal goed. Heel fijn en makkelijk voor haar afgesloten na zo'n intensieve en voor ons beide zeer zware middag!

Abby en Holly zijn weer een hoop ervaringen rijker en daar was het ons om te doen. De dag was super verzorgd en het was erg gezellig. Over twee weken heb ik met Freya de volgende workshop voor de wat meer ervaren honden met als thema "Slepen en dirigeren". Ik ben heel benieuwd en hoop op net zo'n dag als afgelopen zondag! FRC en Willy (en Sietze en Jel natuurlijk ook) hartstikke bedankt! Vooral Willy en Sietze die mij er echt doorheen hebben gecoacht!

23 mei 2008 Training 2008 (maandag) weer bijgewerkt. We hebben de maandag training overigens verhuisd naar de woensdag, dus ik zal binnenkort de naam van de pagina maar eens aanpassen. Aanstaande zondag gaan mijn moeder en ik met Abby en Holly op workshop bij Willy Walbeek. Omdat ik met geen van de honden bij een trainer op training zit, maar het eigenlijk allemaal zelf doe, is dit voor mij wel heel nuttig. Een kritische blik kan ik wel gebruiken. Bovendien is dit weer een ervaring die Holly goed kan gebruiken: vreemde honden en een soort proeven-situatie, maar dan wel met de mogelijkheid om Holly bij elk apport succes te laten hebben!

Vandaag weer lekker met Freya getraind. Ook dat verslag is weer gemaakt: Training 2008 (vrijdag)

21 mei 2008 Training 2008 (vrijdag) is weer bijgewerkt.

18 mei 2008 Even een kort berichtje over vandaag. Vandaag was namelijk de teamworkingtests van de Golden Retriever Club Nederland. 19 teams deden er mee. Er waren twee teams met Flatcoats, waarvan wij er 1 waren: de Flatcaps! Mijn vader vormde met Yamy de A-combi. Peter was met Mac de B-combi en Danny en Gina waren de C-combi. Ik was mee als teamcaptain. Alledrie de honden hebben goed gewerkt. Bij 1 proef lieten ze alledrie even wat steekjes vallen, maar evengoed legden ze deze proef nog ruim voldoende af. De andere vier proeven gingen echt goed. Super gedaan! We waren dik tevreden, alle dummies waren binnen en ook nog in precies de goede volgorde. We hoopten op een plekje bij de eerste 10. Maar we hadden het echt goed gedaan: de Flatcaps werden derde met 258 punten. De tweede plaats had ook 258 punten, maar zij hadden het jongste C-hondje (Wilma met Faya!) en werden daardoor tweede. De eerste plaats had 266, dus maar 8 punten meer! Ik vind het toch zo knap van onze Flatjes!! Dit was Yamy's laatste echte wedstrijd en ze heeft haar carriere dus heel mooi afgesloten. Pap, goed gedaan! Yamy gaat uiteraard nog gewoon mee naar training en hopelijk dit seizoen ook weer mee op jacht, want daar geniet ze nog helemaal van!

Binnenkort meer foto's, nu alleen nog even deze:

Yamy met het allerlaatste apport: een zeer pittig verloren zoek                                Yamy helemaal kapot na afloop

Het trotse team!

Alle prijswinnaars bij elkaar

8 mei 2008 Afgelopen maandag weer getraind. Kijk op Training 2008 (maandag) Maandag was een dag met een dubbel gevoel. Ik was jarig en mag mij nu tot de dertigers rekenen! Maar maandag was het ook exact een jaar geleden dat Joke de Zanger is overleden.... Onvoorstelbaar dat dat alweer een jaar geleden is...

4 mei 2008 Gisteren was de Clubmatch van de Flatcoated Retriever Club. Abby en Yamy waren ingeschreven. Yamy mocht als eerste de ring in in de Veteranenklas. Ze kreeg een U en een heel mooi rapport, maar verder geen plaatsing. Even later was Abby aan de beurt in de Jeugdklas. Ze deed erg goed haar best, stond keurig, liep netjes, maar de keurmeester vond haar niet mooi genoeg: een ZG. Heel jammer, ik had best hoop op een leuk resultaat met Abby. Yamy is nu echt klaar met show. Misschien alleen nog de clubmatch van de FRC volgend jaar, maar verder zal ze niet meer geshowd gaan worden. Ook Abby blijft nu voorlopig even thuis. Ze mag eerst even helemaal uitgroeien.

Verder nog Robby (Emkristina's Convivencia) en Rhett (Cath's Silver Stig) geshowd in de Openklas reuen en beide haalde daar een mooie U.

Het was een gezellige dag, veel bekenden in de prijzen gevallen. Saskia 1U met Santa, Danny een mooie U met Gina, Angelique 2U met Luna, Ria 1VP in de Babyklas met Rose en nog veel meer goede resultaten. Iedereen van harte gefeliciteerd! Ook nog met Abby, Yamy, Holly en Hera meegedaan aan het jachtproefje. Leuk. Wij bleven wat langer na afloop, vanwege het opruimen en nog een BBQ. De meiden hebben nog lekker los kunnen rennen op het terrein met nog wat andere honden en zijn lekker verwend met overgebleven stokbroodjes

Training vrijdag (Training 2008 (vrijdag)) weer bijgewerkt met verslagen van 18 en 25 april.

2 mei 2008 Training maandag (Training 2008 (maandag)) is weer bijgewerkt met de verslagen van 14, 21 en 28 april. Vrijdag volgt nog.

Gisteren hadden we de clubmatch van de Kynologen Club Rotterdam. Het is daar altijd erg gezellig en voor de honden (en voor ons) een hele relaxte manier om een show te lopen. De Flatcoats waren dit jaar zeer goed vertegenwoordigd, maar liefst 12 stuks. Abby en Yamy waren ingeschreven als generale voor de clubmatch van de FRC morgen en Holly en Hera waren voor de lol mee. Beide worden eigenlijk niet meer geshowd, omdat ik dacht dat het maximale er al wel uit is gehaald. Hera was als eerste van onze honden aan de beurt. In de openklas teven werd ze eerste met een heel mooi rapport. Daarna was het de beurt aan Holly. Ook Holly werd eerste en had een keurig rapportje. Ik was met Holly ook gestopt met showen omdat ze er niks aan vond en er daardoor altijd een potje van maakte: springen tijdens het lopen, mijn vingers opeten met het staan, maar nu deed ze het zo goed. Ik genoot helemaal van haar! Toen Abby. Ook Abby werd eerste en viel in de smaak bij de keurmeester. Als laatste was Yamy aan de beurt. Yamy lijkt het showen echt helemaal zat te zijn, maar werkte nog redelijk mee en werd ook eerste. Yamy mocht door voor beste veteraan van het ras en won van de reu!

Tja, toen waren dus allevier de teven eerste geworden in hun klasse en moesten dus terug voor de beste teef. Ik heb Holly maar geshowd, aangezien zij volgens mij de moeilijkste is om te showen. Mijn moeder nam Abby. En gelukkig konden Bert (Huisman) en Linda (vd Zwart) inspringen om Yamy en Hera te showen. Super bedankt daarvoor! Hera werd vervolgens beste teef! Toen mocht Hera uitkomen tegen de beste reu voor de beste van het ras (Best of Breed / BOB). En ook dat won Hera.

Dan is het wachten geblazen tot de erekeuringen. Yamy mocht de erering in voor beste veteraan van de show. Helaas viel ze niet in de smaak en mochten we de ring verlaten.

Toen de rasgroepkeuring. We renden zeer ontspannen de erering in. Ik zette Hera neer en lette eigenlijk alleen op Hera, of ze wel goed stond. Ik had dus niet in de gaten dat de honden om mij heen al achter de bordjes plaats hadden genomen. Ik bleef als enige over en mocht dus met Hera op het ereschavot plaatsnemen als winnaar van de rasgroep (Best in Group / BIG)! Wie had dat gedacht.

Op het einde moest Hera dus terugkomen voor de Best in Show (BIS) keuring. Ik was stomverbaasd, we werden gewoon tweede!!! Wat een heerlijke dag met een mooi resultaat. We hadden het enorm getroffen met het weer. De honden hadden het prima naar hun zin en deden hun best. Holly stond hier twee jaar geleden op haar allereerste show en werd vijfde beste baby van de hele show. Nu twee jaar later staan we er weer en met wederom een heel mooi resultaat. Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

20 april 2008 Vandaag was de workingtest van de Goldens in Simonshaven. Freya deed mee in de B1 en Yamy in de A. Met Yamy gingen sommige dingen heel goed, maar andere ook minder. Ze is echt oud aan het worden. Mag ook best hoor met bijna 9 jaar. De verloren zoeken waren vandaag gewoonweg te pittig voor haar en zeker zo op het eind van de dag. Yamy heeft voor het eerst geen diploma gehaald... Jammer, maar we weten hoe het komt.

Freya deed het helemaal niet verkeerd. Kreeg zelfs meerdere malen complimentjes van de keurmeesters dat ze mooi werk had laten zien. De vloek van een bepaalde keurmeester heeft ze alleen wel in stand gehouden... Met Phoebe was het al zo, als ik bij hem kwam voor een proef, dan verknalden we het. Vervolgens nam Yamy het over van Phoebe en ook zij deed de proeven bij deze keurmeester gewoon echt niet goed. En ja hoor. Ook Freya haalde bij deze keurmeester vandaag de minste punten! Hmm, ik zal geen namen noemen, maar we zullen die vloek een keer doorbreken De proeven waren jammergenoeg wat eentonig, allemaal verloren zoek en markeer. De verloren zoeken waren bijna alle met rugwind en lagen behoorlijk pittig. Dus makkelijk was het zeker niet! Freya deed prima haar best en haalde bij 1 proef, die voor de B1 zelfs helemaal gelijk was aan de B2, de volle bak! Knappe Frou! We haalden met 83 punten een mooi diploma met een 7de plaats.

Djarno (Jackanape's Prime Time) haalde met 79 punten een mooie 10de plaats in de C. Ron, wederom van harte gefeliciteerd!! Super knap van jullie!!

19 april 2008 Ik ben nog bezig met de trainingsverslagen van afgelopen maandag en vrijdag. Nog eventjes geduld.

Vandaag hadden Holly en ik de certificaatdag in Krimpen. Onze eerste poging om een B te halen. Nou, bij een poging is het gebleven..... We hebben er een mooi C-certificaat bij met 48 punten. We begonnen met down uit zicht. Holly was gaan zitten, maar was verder prima rustig, dus een 9. Hierna hadden we markeren. Holly ging in een perfecte lijn op de dummy af, hield helaas 1 meter voor de dummy in en ging richting mij werken i.p.v. in de diepte zoeken. Na drie rondjes keerde ze eigenlijk zomaar naar mij terug. Dat was het eerste teken dat Holly zo'n certificaatdag gewoonweg nog te spannend vindt, ze is echt zichzelf niet. Vervolgens over water. Op het eerste commando ging ze niet (hmmmm, het tweede teken dus). Op het tweede commando sprong ze met een jump te water en zwom over, maar hoe verder ze bij me weg ging, hoe aarzelender het er uit zag. Eenmaal aan de overkant ging ze nauwelijks zoeken en kwam toen wederom zomaar weer terug gezwommen... Ik mocht haar nog een keer inzetten, maar zag aan haar hele houding dat dat geen zin zou hebben. Heb ik dus ook niet gedaan. Daarna zouden we direct het verloren zoek hebben. Ik besloot om haar een volgende teleurstelling te besparen. Ze had nu immers twee maal achter elkaar geen succes gehad en de kans dat we het verloren zoek niet zouden vinden was groot, gezien haar onzekerheid. Het B-certificaat hadden we toch al niet meer, dus ik ben het verloren zoek niet gaan doen. Uiteraard wel de C-onderdelen afgemaakt, zodat ze toch wat ervaring opdoet. Volgen en vooruit sturen twee maal een 10. Het volgen deed ze echt heerlijk, koppie omhoog en aan de voet gekleefd. Als laatste de twee C-apporten. Te land een dikke 10. Uit water kwam de dummy wat ver naar de overkant terecht en Holly zwom met dummy richting de overkant. Ik riep 1 keer een kort "Holly", verder prima, dus een 9. Tja, wel een mooie C, maar ik had zo graag gezien dat de trainingen haar ook wat meer vertrouwen op de proeven hadden gegeven. Daar zijn we dus nog lang niet....

13 april 2008 Gisteren was mijn vader jarig. Van harte pap! Vandaag zijn we even langsgeweest en hebben gelijk Abby weer thuis gebracht. Haar logeerpartijtje zit er weer op. We hebben er enorm van genoten, maar zullen er ook wel weer van genieten dat we niet zo alert hoeven te zijn op Yonas, nu Abby weer thuis is. Het is eigenlijk allemaal heel goed gegaan. Hij is een paar keer naar haar uitgevallen, maar het bleef bij "luchtaanvallen". Hierna snapte Abby precies dat als Yonas gromt, dat hij dat ook meent! In het begin dacht ze nog "Ach, jij kan wel grommen, maar ik verzeker je dat je voor mijn charmes zal vallen!" Gelukkig had Abby hem vrij snel door. Vanmorgen hebben ze zelfs even flink gespeeld op de wandeling!!! Heerlijk!

Het verslag van vrijdag staat weer on-line: Training 2008 (vrijdag)

Inmiddels ook de uitslag van de kweek van Freya's urine binnengekregen en daar was niets op naar boven gekomen. Dus we kunnen nu met zekerheid zeggen dat de bacterie die Freya vorig jaar te pakken had, in ieder geval niet is teruggekomen!!! Wel hebben we nog meer pijnstillers gehaald bij de dierenarts, want Freya loopt dus sinds de pijnstillers veel beter. We hebben nu in totaal voor ruim drie weken ontstekingsremmende pijnstillers gekregen en moeten Freya even goed in de gaten houden in elke situatie. Dus ook tijdens haar wekelijkse training en de workingtest volgend weekend. Freya is heel moeilijk te onderzoeken op pijn, ze geeft nooit aan of en waar ze pijn heeft. Maar het lijkt er dus op dat ze wel degelijk ergens pijn heeft.

10 april 2008 Uit Freya's bloed is niets afwijkends naar voren gekomen, behalve dat ze wat meer rode bloedlichaampjes heeft dan gemiddeld. De dierenarts maakte daarvan dat ze meer getraind is dan een gemiddelde hond. Ook de urine zag er goed uit. De urine is wel weer op kweek gezet en het is nog even wachten op de uitkomst daarvan. Omdat Freya de laatste tijd ook wat moeite heeft met springen, heeft ze voor de zekerheid een pijnstiller mee gekregen. Ze gaf niet aan ergens pijn te hebben, maar ja, dat heb ik bij Freya nog nooit gemerkt.... En het gekke is dat Freya nu met die pijnstilling wel beter lijkt te lopen. Hmmmmm, we houden het in de gaten.

7 april 2008 Verslagen van vrijdag en maandag staan er weer op: Training 2008 (vrijdag) en Training 2008 (maandag)

Helemaal vergeten te vermelden dat Yamy's zoon Roughcovers Copper Coriander het wederom zeer goed heeft gedaan op de workingtest. Hij haalde in de B2 met 83 punten een mooie 2de plaats! Michiel en Chewbako van harte gefeliciteerd!!!

Abby's 2de plaats op de show hebben we "gevierd" met mooie nieuwe foto's van haar in stand en portret. Kijk op de pagina Onze teven

6 april 2008 Vandaag dus de show in Goes. Abby deed het weer heel netjes!! Ze kreeg een 2U in de Jeugdklasse teven en had een heel mooi rapport. Ze verloor van Roughcovers Honeymoon, een kleinkind van onze Yamy en echt een heel mooi hondje! Yamy mocht voor de laatste keer met ons mee naar een show en zal vanaf nu alleen nog maar meegaan naar de clubmatch, zolang haar gezondheid dat toelaat. Yamy kreeg een mooie 1U. Ik kon vandaag voor het eerst merken dat het wel mooi is geweest zo. Yamy wordt inene toch wel een beetje een oude hond....

5 april 2008 Vandaag de workingtest in Bergschenhoek met Freya. We deden mee in de B1. Van de 36 deelnemers in de B1, konden er maar 15 met een diploma naar huis. Freya en ik waren daar 1 van. Dus wel iets om heel blij mee te zijn! Maar helaas berkruipt mij bij Freya de laatste drie weken toch echt weer de angst dat het weer fout is met haar gezondheid. Vandaag gaf mij toch wel weer enigszins de bevestiging. Misschien verbeeld ik het me allemaal, maar Freya is gewoon toch Freya niet meer. De laatste trainingen was ze ook alweer wat slomer en minder gemotiveerd dan daarvoor.... Hmm, nou ja, volgende week gaan we weer gezellig bij de dierenarts langs. Maar goed, we hadden met 75 punten een certificaat, dus niet slecht! Djarno (Jackanape's Prime Time) haalde met 73 punten zijn allereerste workingtest certificaat in de C. In de C deden er 30 mee en 20 haalden het certificaat. Djarno had alles binnen en heeft het goed gedaan, zeker voor een hondje met zijn achtergrond (herplaatst met 7/8 maanden en daarvoor nooit getraind). Ik ben heel trots op Ron en Djarno! Ron, van harte. Ik heb nog even heerlijk met Djarno geknuffeld, het was lang geleden dat ik hem gezien had. Hij is zo'n knuffelbeer! Helaas heeft Djarno nog steeds moeite met andere honden. Zo balen, want het is verder echt zo'n heerlijke hond: dol op mensen, dol op de schapen en lammetjes thuis, dikke vrienden met de katten en de twee Flatcoat dames Kate en Kimble en dol op werken met de baas. We hopen op verbetering.

4 april 2008 Vandaag weer met Freya getraind. Verslag volgt nog...

1 april 2008 Vandaag zou Tabor zijn 12de verjaardag hebben gevierd! Het is dus alweer bijna 4,5 jaar geleden dat we afscheid van hem hebben moeten nemen. Het verdriet is langzaam wat gesleten, maar het gemis blijft toch groot. Hij was gewoon geweldig! Ook zusje Tosca is er niet meer, zij heeft de 12 jaar wel bijna gehaald, maar moest op 15 februuari helaas ook afscheid van deze wereld nemen. Zus Thira leeft nog en is volgens de laatste berichten nog in goede gezondheid! Thira, van harte meid! Welke broers er nog in leven zijn, weet ik jammergenoeg niet.

31 maart 2008 Vandaag weer heerlijk met Holly getraind. Markeren blijft toch nog lastig voor haar, ze neemt de juiste lijn, maar schat nog niet de diepte elke keer goed in. 19 April gaan we in Krimpen voor de eerste keer op voor de B. We zullen zien wat we daar samen voor elkaar krijgen Voor het verslag van de training van vandaag, kijk op Training 2008 (maandag)

29 maart 2008 Hera's heupuitslag staat nu goed op de site van FRC! Abby is inmiddels behoorlijk loops, gaat er voor staan, gooit haar staart opzij en Holly maakt dankbaar gebruik van de uitnodiging. Pfff, die Holly kan er geen genoeg van krijgen. Tot gisteren liep ze continu Yonas te versieren en nu vindt ze Abby helemaal het einde. Yonas is nog niet gewend aan Abby, dus dat houden we nog nauwlettend in de gaten. Ze begint wel te begrijpen dat hij geen speelkameraadje is, maar probeert hem heel af en toe toch zover te krijgen. Hij heeft nu toch een paar keer naar haar gegromd en eigenlijk ben ik daar wel heel blij mee. Hij maakt haar zo op subtiele manier duidelijk dat ze niet welkom is in zijn persoonlijke ruimte.

Vrijdag hebben we weer getraind. Freya's vertrouwen in mij leek alweer iets beter, ze heeft goed zelfstandig gewerkt en de lijnen opzij hebben we in zicht gedaan en dat deed ze prima. Kijk op Training 2008 (vrijdag)

Verder nog foto's over de mail ontvangen van Abby op de show in Eindhoven (foto door Hansje Alstede) en de show in Leiden (foto's door Angelique van der Hart). Bedankt daarvoor!! In Eindhoven kwamen Abby en ik nog behoorlijk ongeoefend de ring in en in Leiden hebben we er een paar weken stevig oefenen opzitten en kan Abby helemaal netjes vrij staan! Knappe meid, he?!

 Eindhoven 9 feb'08 (links) en Leiden 15 maart'08 (onder)

26 maart 2008 Eindelijk de tijd genomen om Holly's Retrievertest uitslag te verwerken voor mijn site. Nieuwsgierig? Kijk op Holly's Retrievertest

Zit ik op de site van de FRC te kijken, zie ik daar bij geplande nesten mijn nest staan met Hera. Leuk, dacht ik nog. Helaas staat er bij Hera een verkeerde (oude) heupuitslag. Hera is herbeoordeeld en heeft toch echt HD B...... Hopelijk wordt dat snel gewijzigd!

25 maart 2008 Vrijdag is Hera weer terug gegaan naar mijn ouders. Helemaal van haar loopsheid af en dus is het weer veilig bij Jasper. We missen haar wel hier, Hera is zo'n enorme kroeldoos! Vrijdag hebben we ook weer getraind. Verslag Training 2008 (vrijdag). Maandag hebben we niet getraind, even vrij vanwege pasen. Holly is nog steeds loops, zit nu op haar 18de dag. In tegenstelling tot Hera -die zich dus echt maar heel beperkt laat dekken- is Holly al een week lang bereid en loopt ze continu onze Yonas te versieren. Yonas is gecastreerd en het kan dus geen kwaad, maar af en toe is het toch wel ernstig genant Van de week ging Mark de honden uitlaten en wij hebben een stationcar met overal ramen. Mark moest stoppen bij de stoplichten, lekker druk op de weg, dus aan alle kanten auto's. Hmm, je raadt het al! Precies daar voor die stoplichten, besloten Yonas en Holly dat ze elkaar wel erg lekker vonden ruiken!!!!!

Dat Yonas een "waterfobie" heeft, heb ik weleens beschreven in mijn trainingsverslagen. Maar deze fobie gaat verder dan alleen het water buiten. Regelmatig voert Yonas een strijd met zijn waterbak. Je ziet dat hij wil drinken, maar hij durft niet naar zijn bak te lopen. Doet dan twee passen in de richting, om vervolgens weer drie passen achteruit te doen.... Dat schiet niet op. Dit kan even zo duren totdat hij zijn "angst" overwint en uiteindelijk op de bak afstapt en begint te drinken. Bij mijn ouders was het ook wel eens zo dat hij naar zijn waterbak ging blaffen en echt niet durfde drinken. Hier in huis is er ook maar 1 bak waaruit Yonas wil drinken. Zet ik een andere voor hem neer, dan vertikt hij gewoon te drinken. Ja, dat er wat steekjes bij Yonas loszitten, dat kan niemand ontkennen!

Morgen komt Abby naar alle waarschijnlijkheid hier logeren. Ze zit nu op haar zesde dag en we willen gewoon geen risico lopen met Jasper. Jasper zit al zo lang in de loopse luchten, dat hij op springen staat Ben heel benieuwd hoe het zal gaan met Yonas. Als hij haar niet in huis verdraagt, zal Yonas even uit logeren moeten. Het is niet anders.

20 maart 2008 Training 2008 (maandag) en Training 2008 (vrijdag) zijn weer bijgewerkt. Vandaag is Abby voor de eerste maal loops geworden. Waarschijnlijk hebben Hera en Holly haar meegenomen in hun loopsheid. Pff, ik vind het eigenlijk veel te vroeg, maar ja, je doet er niets aan! Ook heeft Abby wederom een stuk van een voetzooltje afgeschaafd. Wat doet dat beest toch? Ze loopt wat moeilijk. Hopelijk is dat voor haar volgende show weer in orde. Ze lijkt hierin echt op tante Hera. Holly en Freya bijvoorbeeld, die hebben ook wel eens wat aan de voeten, maar daar merk je niets aan. Bij Hera en Abby zie je het gelijk als ze iets aan hun voetjes hebben. Echte tutjes!

De fokdag afgelopen zondag was erg leuk. Er waren vijf pups (2 reuen, 3 teven) uit het nest aanwezig. Ik vond de 2 reuen en 1 teef heel erg van hetzelfde type. Waarschijnlijk lijken zij erg op pa, wat ik van de foto's af kan zien. De andere 2 teven waren echt een heel ander type, meer wat ik in het tweede nest van Yamy ook heb terug gezien. Waar ik heel erg blij mee was, was het karakter van de hondjes. Hoewel sommige wat onzeker waren, waren ze wel heel vriendelijk. Ik vind Yamy nogal een pittig dametje, maar haar dochters waren echt heel vriendelijk. Ook de reuen gedroegen zich over het algemeen keurig.

De keurmeester -Keta Kunst- was erg postitief. Met als negatieve aanmerking de wat lage staartaanzet. Maar verder vond ze het een geslaagde combi. De eigenaren waren ook allemaal erg positief!! Da's heel fijn!

Helaas ging het buitengedeelte niet door, dus daar kan ik niks over zeggen.

15 maart 2008 Vandaag dus de show in Leiden. Ik ben heel tevreden met het resultaat van onze "kleine" Abby. Ze deed alles precies zoals we geoefend hadden, stond netjes, liep keurig en vond het betasten leuk. Het hele showgebeuren beviel haar wel! Tijdens ons eerste gezamenlijke rondje in de jeugdklas ging het nog bijna mis. Abby gleed uit en kwam met haar achterpoten precies tussen mijn benen uit. Ik moest enorm mijn best doen om niet onderuit te gaan, maar pfff, dat lukte. Oh oh. Gelukkig had Abby er niets van en liep ze daarna gewoon weer mee. Toen we voor de individule ronde aan de beurt waren, ging dat allemaal goed. Abby bleef keurig vrij staan, geen snoepje gebruikt. Heel knap van onze jonge dame! Omdat Abby nog echt een puppy is en de rest in de klas ook al veel verder was, mochten wij de ring uit met een ZG. Ik was er evengoed erg blij mee, dit was voor Abby namelijk een super show ervaring. Alles (op het uitglijden na dan) ging goed! Geen vervelende honden ontmoet, alle ruimte bij de bench en in de ring met de keurmeester ook niks vervelends. Overigens kon ik me niet in alles op haar keurrapportje vinden, maar dat mocht de pret niet meer bederven.

Morgen de fokdag met Yamy. Ben heel benieuwd!

Gisteren natuurlijk ook weer met Freya getraind. Het verslag volgt nog. Sommige dingen gingen heel goed, maar we staan ook wel weer even met beide benen op de grond wat betreft het dirigeren. Pfff, dat was even zwaar....

13 maart 2008 Verslag van vorige week vrijdag staat er ook weer op: Training 2008 (vrijdag) Abby is gisteren getrimd voor haar show zaterdag en Yamy is eventjes bijgewerkt voor de fokdag die ze zondag heeft. Haar laatste nest (juli 2006) zal hier gekeurd worden op uiterlijk en gedrag. Helaas heb ik gisteren ontdekt dat de dekreu die voor haar nest gebruikt is (Fageltorps Jocke Ortupp) op 5,5 jarige leeftijd is overleden. Waarschijnlijk aan kanker, maar ik heb nog geen contact gehad met zijn eigenaar. Heel triest.

Abby leert ondertussen netjes te staan. Ik breng de honden in het begin meestal "biting" voor, dus met wat lekkers voor hun neus waar ze rustig aan mogen knabbelen. Bij de meeste werkt dit prima. Maar bij Abby vond ik dat er niet mooi uit zien, ze ging helemaal uit verhouding staan en at mijn vingers er zowat bij op. Elke keer als ik Abby zie, dan gaat ze eventjes aan een lijntje en lopen we wat en moet ze netjes vrij staan. Zo buiten op de wandeling gaat dat al heel behoorlijk. Of dat zaterdag ook zo netjes zal gaan??? Wordt vervolgd!

12 maart 2008 Hera logeert hier alweer sinds vrijdag, aangezien ze iets te lekker ging ruiken voor Jasper. Hij heeft zich de eerste 11 dagen weer als een gentleman gedragen. Nee is nee! Maar op de 12de dag had hij door dat Hera rond het hoogtepunt begon te komen en dan is het voor alle partijen makkelijker en prettiger als Heraatje dan even uit logeren gaat. Nou, Hera vond het hier direct geweldig en stortte zich vol overgave hevig verliefd op Holly en maar versieren. Hmmm, ja hoor, nog geen twee dagen een loopse Hera in huis en Holly ging vrolijk mee doen. 7,5 maand na haar eerste loopsheid. Ik had het graag wat langer gezien, maar ik mag niet klagen. Nu dus twee loopse meiden in huis. Yonas kan voorlopig zijn lol op! Holly is er wel vanaf voor de eerste diplomdag, dus "fingers crossed" dat ze niet al te schijndrachtig wordt, anders sta ik straks met een truttige Holly in Krimpen.

Ondertussen weer lekker met Holly getraind (Training 2008 (maandag)). Maandag was het helaas wel afschuwelijk weer hier, dus de training was iets korter dan gepland. Ook vrijdag nog met Freya getraind. Het lijnen ging super. Freya loopt heel mooi rechte lijnen. Alleen de lijnen opzij moeten echt nog beter, maar de eerste lijn is goud waard en de zitfluit beheerst ze ook goed.

4 maart 2008 Vandaag eindelijk tijd genomen om alle foto's van Engeland even uit te zoeken. In Hera's, Abby's en Holly's foto-album staan diverse foto's. Er is ook een foto-album van Gurkha te vinden op de pagina Puppies. En nu dan ook een foto-pagina met alle foto's bij elkaar: Trip naar Engeland

3 maart 2008 Vandaag lekker met Holly getraind. Ja, het ging echt goed. Ze leek minder last te hebben van de brandnetels, ze luisterde voorbeeldig en had er super zin in. Kijk op Training 2008 (maandag)

Afgelopen vrijdag ook nog even samen met Maus (Jackanape's for Old Time's Sake) getraind. Maus had in zijn vorige trainingsgroep wat problemen ontwikkeld die daar niet opgelost werden. Hij wilde er inene met de dummy vandoor en begon er dan ook op te kauwen. Zonde hoor, want hij is eigenlijk -net als Holly- heel zacht in de bek, maar zocht gewoon een uitlaatklep voor zijn stress. We hebben vooral op appel en rust getraind. Volgen kan hij al keurig. Ik was erg tevreden over wat hij liet zien en we hebben hem even op zijn zwakke punten aangepakt met goed resultaat. We weten nu denk ik wat hij aankan en vandaaruit kan Antoinet het allemaal weer langzaam gaan uitbouwen. Bedankt Antoinet voor je enthousiasme! Maus komt er wel hoor!

2 maart 2008 Vrijdag weer met Freya getraind (Training 2008 (vrijdag)). De laatste keer voorlopig in Bergschenhoek. We hebben het over water uitgebreid tot de breedste mogelijkheid en gaan volgende keer naar het Ackerdijkse Bos: een gebied dat zich super leent voor verre en moeilijke verloren zoeken en mooie velden heeft voor dirigeerproeven.

27 februari 2008 Vandaag de heupuitslag van Maus (Jackanape's for Old Time's Sake) binnen gekregen: HD A/40/0. Super blij met deze uitslag uiteraard. Twee weken geleden ook de heupuitslag van Sky (Jackanape's Time Will Tell) gekregen en hij heeft ook HD A/40/0!! Vijf van de zes reuen zijn nu gedaan en hebben allemaal HD A. Holly is de enige uit het nest met HD B, heb ik weer hahaha Alleen Frodo uit Belgie moet zijn heupen nog na laten kijken.

Verder vandaag natuurlijk weer een verjaardag gevierd. Onze Jasper is 4 jaar geworden. Hieperdepiep Hoera!!!! Ik heb op de wandeling even voor hem gezongen (mijn moeder en ik waren helemaal alleen in het recreatiegebied) en Jasper kon het wel waarderen. Hij vouwt dan zo schattig zijn oren dubbel en komt helemaal tegen je aan staan. Poe, 4 jaar alweer, waar blijft die tijd? Zijn kids zijn natuurlijk ook alweer 2 jaar oud!

26 februari 2008 Afgelopen maandag weer met Holly getraind, kijk op Training 2008 (maandag) Abby's pootje ziet er weer vrij goed uit, het is dicht en ze loopt er weer gewoon op. Hera begint alweer alle voortekenen van een loopsheid te vertonen, dus die zal morgen of overmorgen wel loops zijn. Precies volgens schema.

22 februari 2008 Vanochtend weer met Frou getraind, kijk op Training 2008 (vrijdag)

20 februari 2008 Maandag weer met Holly getraind. Kijk op Training 2008 (maandag) Abby is al een paar dagen geblesseerd. En net als haar tante Hera is ze een enorme "drama-queen". Ze heeft een stuk van een kussentje afgesneden aan een van haar achterpoten. En zielig als ze is, loopt ze hinkend op drie pootjes. Ahhhhhhhh.... Dus we doen even rustig aan. Nee, we doen niet zielig met haar mee, maar we willen wel graag dat het snel herstelt en dan werkt rust nu eenmaal het beste. Vandaag liep ze alweer op vier pootjes.

Verder vonden we vandaag op de wandeling een vosje. Er waren de laatste tijd al verschillende mensen die vossen door de wijk bij mijn ouders hadden zien lopen. Nu vonden we dus een dood vosje in de polder. Hij zag er nog niet zo oud uit en was helemaal gaaf. Ik vraag me dan echt af waaraan hij is overleden en hoop niet dat een of andere gek hier gif heeft neergelegd vanwege de gespotte vossen.... De honden hadden hem eerder gevonden dan wij en stonden er met zijn zevenen hevig geinteresseerd aan te snuffelen. Ze lieten zich makkelijk op andere gedachten brengen, maar vonden hem wel heel spannend. Nu weten we dus zeker dat hier vossen lopen en ben ik eigenlijk heel blij dat wij de honden ontwormen met een middel dat ook werkt tegen de vossenlintworm. Een worm die overigens voor de hond niet heel erg gevaarlijk is. Deze worm ziet de hond slechts als tussengastheer. Voor de mens daarentegen is de worm uiterst gevaarlijk!!!!

15 februari 2008 Woensdag heb ik weer met Holly meegetraind. Het verslag is te zien op de pagina van Holly haar training (Training 2008 (maandag)). En vandaag natuurlijk weer met Freya getraind. Kijk op Training 2008 (vrijdag).

14 februari 2008 Ik had me geen mooier Valentijn cadeau kunnen wensen, dan de brief die vandaag met de post kwam. Super, de nieuwe heupuitslag van onze Hera. Jawel, ze heeft dus HD B. Een goede les voor de volgende keer. Ik had bij het maken van de eerste foto al helemaal geen goed gevoel bij hoe het ging. Bovendien lag Hera ook nog eens scheef op de foto.... Deze keer ging het allemaal zo goed, rustig de tijd genomen om de perfecte foto te maken. Nog eens opnieuw, omdat ze toch een beetje scheef lag. Uitgebreide nabespreking over de foto en vergelijking met de oude foto. Ja, hier had ik wel een goed gevoel bij. Toch altijd weer spannend om dan te wachten op de uitslag, maar die spanning was het allemaal waard!! Gelukkig maar.

Verder ook helaas wat minder goed nieuws. Ik heb jammergenoeg moeten besluiten om Hera's nest uit te stellen. Er komen zo ongelooflijk veel nesten aan op zeer korte termijn, dat ik het niet aandurfde. Ik kreeg bijna alleen maar aanvragen voor leverpups en helaas krijgen we die niet. Ik was dus zowat de enige op mijn puppylijstje. Enkele jaren geleden was het ook zo dat er ontzettend veel nesten tegelijk aankwamen. Een fokker is toen met -ik geloof- 6 reutjes blijven zitten tot een maand of vijf. Omdat ik dat risico niet durf te nemen, kon ik helaas niet anders, dan Hera's nest uit te stellen... Jammer, maar ja...

13 februari 2008 Er is er een jarig, hoera hoera! Dat kun je wel zien, dat is Yonas!!! Hieperdepiep Hoeraaaaaa, vandaag is Yonas 8 jaar! En ja, vanmorgen heb ik even voor hem gezongen Hij wordt vandaag heerlijk verwend met een grote verse runderstrot, want vandaag is het vleesdag. Dat is toch zeker zo'n 10 minuten plezier, zo'n strot.

11 februari 2008 Vandaag weer met Holly getraind. Kijk op Training 2008 (maandag) Ook Abby heeft vandaag weer les gehad. Het gaat erg lekker met die kleine!! Verloren zoek krijgt ze steeds beter door, volgen gaat heel goed, de steadiness gaat lekker en het afgeven is super! Mam, ga zo door

10 februari 2008 Vrijdag weer met Freya getraind, kijk op Training 2008 (vrijdag)

Zaterdag was de show in Eindhoven. Helaas maar heel weinig reuen, jammer. Best veel teven. Ik bracht een reu voor in de openklas. Hij liet zich niet al te makkelijk showen. Het lopen deed hij keurig, maar stil staan, nee, dat vond hij maar niks. Ik vond hem best mooi en hij had een heel aangenaam karakter. Meer over Bink op de site van Nel Blaakman (Virthualitie). Als Bink naar ringtraining gaat, zal die U er vanzelf een keer komen! Ook Santa van Saskia (La Demisa) mocht ik voorbrengen. Santa luisterde netjes en haalde een U met een mooie vierde plaats. Veel teefjes in de jeugdklas, dus wij waren erg tevreden met dit resultaat. Sas, gefeliciteerd!

Ja, en dan natuurlijk onze eigen twee dames!! Abby's allereerste showervaring. Ze luisterde keurig, liep heel netjes en het staan ging eigenlijk ook best goed. Ze werd beloond met een Veel Belovend. Abby was de enige pup en was hiermee dus gelijk eerste en Beste Pup van het Ras! Dat betekende de erering in. Ook dat deed ze nog best goed, maar je kon merken dat ze het een beetje gehad had. De kwispel was niet zo enthousiast meer. Het lopen ging goed zolang we ons eigen tempo mochten bepalen, maar er liep een Waterspaniel voor ons en die ging niet zo hard..... Tja, dat betekende op de rem en dan ging Abby in telgang. Even innhouden en weer opnieuw beginnen, dan liep ze weer prima, maar zodra we die Spaniel weer naderden, moesten we weer direct in de remmen. Nou ja, de keurmeester keek  toch niet en we mochten zonder een blik van de keurmeester de erering weer verlaten. Het geeft niets hoor, Abby is weer een hele leuke ervaring rijker en ik ben dik tevreden over onze "kleine" meid. Ze vond alles heel normaal en heeft geen enkel protest geleverd voor het feit dat ze de hele dag in de bench door moest brengen.

Yamy vind showen zo ontzettend leuk, dat ik haar niet direct met pensioen wilde laten gaan toen we de veteranentitel bereikten. Het showen is nog het enige spannende dat ik deel met Yamy en ik kan er samen met haar intens van genieten. Omdat onze aanwezigheid niet door iedereen gewaardeerd werd (ze heeft haar titel immers al gehaald en als ze dan zou winnen, dan ontneem je een ander dus de punten), hebben we besloten om haar na de Clubmatch van de FRC dan toch maar definitief met pensioen te sturen.... Ze zal nog wel in Goes te zien zijn op 6 april en dan dus als afsluiting de Clubmatch op 3 mei. (De Clubmatch zullen we evengoed elk jaar dat ze er nog is blijven doen, dat is toch een bijzondere show!) Verder geen shows meer voor Yamy... Maar goed, Yamy kreeg een heel mooi rapportje met een Uitmuntend en een vierde plaats. De veteranenklas was bij de teven ontzettend goed vertegenwoordigd en het was dus absoluut geen schande dat we in deze klasse een vierde plaats behaalden. Yamy deed het weer zoals we gewend zijn en liet zien dat ze showen echt leuk vind! Knappe meid, ons veteraantje.

Verder zijn de eerste inschrijfformulieren voor de voorjaarsworkingtesten de deur alweer uit. Freya zal (als we toegelaten worden) twee workingtesten doen dit voorjaar. Beide nog in de B1. Omdat we natuurlijk maar heel weinig hebben kunnen doen, wil ik eerst kijken waar we staan op de workingtesten voor ik besluit om een niveau hoger te gaan. Okee, we trainen al wel wat dirigeerwerk, maar dat wil nog helemaal niet zeggen dat je hond klaar is voor B2 workingtesten! Afhankelijk van Freya's spirit op deze twee testen, gaan we kijken in welke klassen we de workingtesten van eind dit jaar zullen inschrijven. Holly zal dit voorjaar een certificaatdag lopen, gewoon voor de ervaring. En dan is het weer even rustig hier in huis, want hopelijk hebben we dan (mei, juni, juli) pups! Even geen wedstrijden dus.

6 februari 2008 Inmiddels zijn we weer terug van een zeer geslaagd bezoek aan Engeland. Gurkha is ons erg goed bevallen en de beide dames (Holly en Hera) hebben heerlijk met hem gespeeld en gerend. Hera is voor hem gevallen! En hij voor haar! Hij liet in het spel zomaar zijn bal voor haar los, het was zo schattig Qua uiterlijk zal hij zeker Hera kunnen aanvullen en ook qua werk lijkt hij de ideale partner voor haar te zijn. Hij is ontzettend snel en vol zelfvertrouwen.

We hebben drie heerlijke dagen doorgebracht bij Jo en Richard, de fokkers van Abby en Hera. Zij wonen echt fantastisch. Een kleine, schattige, typisch Engelse cottage en het mooiste van alles is dat je gewoon vanuit je achterdeur het bos inloopt (en de pub haha). Ohhhhh, dat wil ik ook! De dames hebben het super naar hun zin gehad, heerlijk gewandeld in verschillende hele mooie gebieden, zo nu en dan wat getraind in voor hen heel nieuw en vreemd terrein en ze hebben zich overal keurig gedragen. Ze waren voorbeeldig in de auto, in de tunnel en in het huis van Jo en Richard. Hera heeft weer even kennis gemaakt met haar beide ouders en verdere familie en ook Holly heeft haar overgrootvader Noof ontmoet. Uiteraard heb ik ook foto's gemaakt (zo'n 400!). Ik ben er nu nog mee bezig om alles uit te zoeken, maar zal binnenkort een pagina vullen met foto's van Gurkha en van de rest van ons reisje. Hier alvast een standfoto van Gurkha. Dat viel nog niet mee om hem te maken.... Gurkha was totaal niet geinteresseerd in lekkers, wilde maar 1 ding: achter zijn bal aan. Uiteindelijk is het toch redelijk gelukt. Omdat ik hem niet mocht trimmen, heb ik op de pc maar even het overtollige haar weggewerkt, zien we toch hoe hij er uit zou kunnen zien hahaha

 

Gurkha met en Gurkha zonder dat wel heel erg lange haar!

Nog een nieuwtje: op dinsdag 5 februari 2008 is ons Time-nest 2 jaar oud geworden!!!! Wat vliegt die tijd toch voorbij. Maus, Chico, Flip, Frodo, Sky en Djarno van harte gefeliciteerd!!! En ook mijn eigen Holly natuurlijk van harte . Goh, het lijkt alsof het gisteren was dat die kleine dikzakjes hier door het huis renden!

1 februari 2008 Vandaag weer lekker met Freya getraind. Voor de liefhebber: het verslag is te lezen op Training 2008 (vrijdag)

Verder hebben we onze voorbereidingen getroffen voor een korte trip naar Engeland. We wilden zelf al een keer een overtocht met hond naar Engeland hebben gemaakt, voordat het voor de dekking van Hera echt nodig is. Dan weten we alvast hoe alles daar bij de tunnel in zijn werk gaat met de papieren enzo. Mijn moeder en ik gaan zondag, maandag en dinsdag heerlijk op bezoek bij de fokker van Hera en Abby en brengen gelijk ook een bezoek aan Gurkha, de toekomstige man van Hera. Ben heel benieuwd of hij ons in het echt ook zo zal bevallen! Uiteraard ga ik wat goede foto's van hem proberen te maken. Hij is nooit geshowd, dus van showstand zal hij nog nooit gehoord hebben, maar we gaan ons best doen! Helaas mag de schaar niet mee

30 januari 2008 Vandaag was er maar 1 cursist aanwezig op onze training en mijn moeder en ik besloten om met Abby en Holly mee te trainen. Ook goed voor de hond van de cursist, want hij moet immers ook kunnen werken met andere honden erbij en de laatste trainingen hadden ze regelmatig prive-les! Het verslag is te lezen bij Training 2008 (maandag), okee het was geen maandag-training, maar dat is nu eenmaal Holly haar trainingssite.

Na afloop ging Abby weer de auto in terwijl we met de andere honden gingen lopen. Tja, er kwam even wat protest uit de auto

29 januari 2008 Gister weer met Holly getraind, kijk bij Training 2008 (maandag) Holly was er niet helemaal bij, zo leek het, snel afgeleid enzo. Sommige dingen gingen erg lekker, andere echt niet. Nou ja, je moet een reden houden om te trainen he!

Over anderhalve week hebben we de eerste show met Abby. Ze zit momenteel niet erg in haar elegante fase haha, beetje hoogpotig, platvoetig en het haar wat springerig op de billen. Nu ja, we zullen zien hoe we het er vanaf brengen. Abby gaat op de training erg lekker, volgt als een zonnetje, loopt haar lijnen al heel behoorlijk en markeerde de laatste training ook al vele malen beter dan daarvoor. Op de wandeling gaat ze nu wat vaker mee met de andere honden erbij. Tot voor kort ging dat erg goed, dan kwam ze gewoon als je haar riep. Gisteren had madam poep in haar oren "Komen? Ik hoor niks hoor! Riep iemand, neeeeeeee!" Dat heeft ze even geweten! Grrrr. De puberteit is aangebroken, tijd dus om de touwtjes weer even wat strakker aan te trekken. Dat merkte ze vandaag op de wandeling na de training. Normaal mag ze na afloop van onze trainingen nog even mee de auto uit met de andere honden. Nu kreeg ze haar lijn om, mocht ze een plas en een poep doen en ging zij weer lekker de bench in, terwijl wij gingen wandelen met de overige honden. Aaaaahhhhh. Nee hoor, niks zielig, het is gewoon even nodig, dat ze haar plaats weer leert.

25 januari 2008 Vandaag weer met Freya getraind. Omdat de verslagen zeer veel ruimte in gingen nemen, heb ik er maar een aparte pagina van gemaakt: Training 2008 (vrijdag). Ook Holly heeft nu haar eigen trainingspagina: Training 2008 (maandag).

22 januari 2008 Gisteren weer lekker met Holly getraind. Verslag is verplaatst naar Training 2008 (maandag)

Gister ook nieuwe foto's van de toekomstige man van Hera gekregen. Oh oh, mijn handen jeuken! Wat een haar heeft die hond! Ik durfde het nu ook maar eens te vragen of ik hem niet misschien mag trimmen. Het antwoord was kort maar krachtig: NEE.... Jammer hahaha.

Gurkha op de laatste jachtdag van het seizoen

20 januari 2008 Ik heb hier en daar de pagina's weer wat aangepast. Binnenkort gaat de computer in zijn geheel de deur uit voor reparatie en herstel. Hopelijk vindt Angelique (wat zou ik toch met mijn site moeten zonder jou, Angelique!) ook snel de tijd om de knoppen in de navigatiebalk te herstellen.

18 januari 2008 Vanmorgen was het weer "Freya-tijd" Ons trainingsgroepje was dit keer 1 hond armer. Lenk kon niet komen. Verslag van de training is verplaatst naar Training 2008 (vrijdag)

17 januari 2008 Vandaag naar Zeist geweest voor heupfoto's. Maus (Jackanape's For Old Time's Sake), Gina (Dark Devotion Miss Miracle) en onze Hera waren mee. Gina ging ook voor het knie-onderzoek en is PL vrij. Van harte Danny met deze mooie uitslag! Van alledrie de honden zagen de heupen er goed uit. Ik wilde toch voordat we het nest van Hera echt doorzetten nogmaals de heupen na laten kijken. We hebben de nieuwe foto naast de oude gelegd en de oude was duidelijk niet goed genoeg gemaakt.... Nu is Hera inmiddels 3 jaar oud en ik kreeg wel op mijn kop van de dierenarts dat we niet voor de eerste foto gelijk bij hem waren gekomen. Tja, daar is nu niets meer aan te doen. Het is even afwachten of we een betere uitslag zullen krijgen....

Na afloop hebben we nog even heerlijk ruim een uur met de drie honden gewandeld. Maus, Gina en Hera konden het prima samen vinden. We zijn in het Panbos geweest, heel mooi bos, maar wat is het daar druk! Pfff, da's toch niets voor mij hoor. Hera vond het niet erg, wel leuk eigenlijk, die drukte is ze niet gewend. Omdat wij met Yonas altijd alle andere honden uit de weg gaan, komen onze honden dus bijna nooit andere honden tegen. Maus is echt twee druppels water met Holly: qua uiterlijk de mannelijke uitvoering van Holly en qua karakter ook echt "speedy gonzalez" Hij heeft zich keurig gedragen naar de andere honden en was voorbeeldig naar onze dames, helemaal niet opdringerig. Ik heb van hem genoten!

Danny en Serge, bedankt voor het meerijden en voor de gezelligheid! Antoinet, bedankt voor het laten nakijken van Maus zijn heupen. Ik waardeer dat enorm. En jij natuurlijk ook bedankt voor de gezellige middag! Danny heeft een leuke foto gemaakt van het drietal. Ook heeft ze van Maus een nieuwe stand- en kopfoto gemaakt. Die zijn te vinden op de pagina van het Time-nest. Danny bedankt!

v.l.n.r. Gina, Hera en Maus

15 januari 2008 Weer heerlijk met Holly getraind. Ze gaat goed, ik ben weer erg tevreden over mijn meisje! Het verslag is verplaatst naar Training 2008 (maandag)

14 januari 2008 Hiep Hiep Hoera, vandaag is Hera jarig!! Drie jaar alweer, time flies when you're having fun

11 januari 2008 Heerlijk getraind met Freya. Freya gaat echt heerlijk, ik ben er zo blij mee. Ik had vorig jaar de moed laten zakken, had de hoop op ooit weer een wedstrijdje met Freya helemaal opgegeven. Maar na een goed jaar, zijn we weer echt op de goede weg. Stiekum ben ik in mijn hoofd toch weer plannen aan het maken, maar ik zeg ze niet hard op, ben veel te blij dat we dit al weer bereikt hebben! Trainingsverslag verplaatst naar Training 2008 (vrijdag)

8 januari 2008 Het nieuwe jaar is al weer een ruime week bezig. Oud en nieuw is hier goed verlopen. Holly heeft vanaf 12 uur vol belangstelling in de vensterbank elke vuurpijl nagekeken de hoogte in. Ook de miljoenknallers (of hoe die dingen ook heten) heeft ze met een scheef koppie zitten bekijken. Ze vond het geweldig. Phoebe deed dat de eerste jaren ook, maar is nu zelfs niet eens wakker geworden van al dat vuurwerkgeweld!!!! Freya vond het wel gezellig om in de vensterbank te komen, maar niet vanwege het vuurwerk, maar omdat wij er zaten. Die knallen boeiden haar niet zo. Yonas heeft even gekeken en ging toen weer lekker verder pitten. Maar de echte lol kwam pas na oud en nieuw: al dat afval op straat!!! Holly wist niet wat ze pakken moest, zo veel lag er!! Ik denk dat we bij de gemeente maar eens een leuke bijdrage moeten gaan aanvragen voor al dat afvalruimen wat onze Holly doet

Maandag zijn we dan eindelijk begonnen met een klein groepje waar Holly in mee zal trainen! Marian met Zenna, mijn moeder met Jasper en ik met Holly. Drie honden van verschillende leeftijd, maar ik denk wel van vergelijkbaar niveau. Ik ging na afloop met een enorme big smile naar huis "He, he, eindelijk hebben Holly en ik dan eens echt getraind!" En het ging lekker joh! Verslag verplaatst naar Training 2008 (maandag)

Vrijdag ga ik weer lekker met Freya aan de slag, 'k heb er nu al zin in!

 

 

Home

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.