Nieuws 2007

 

 

 

29 december 2007 Het was zulk mooi weer vandaag!! En aangezien Hera eindelijk volledig van haar zomervacht verlost is, was het wel weer eens tijd voor een nieuwe standfoto. Op de pagina van onze teven staat uiteraard de nieuwe foto, maar ik wilde hem hier ook alvast maar even plaatsen. Hera is op dit moment echt in een super goede conditie, wat een plaatje, ja toch

26 december 2007 Je kan soms toch zo intens genieten van je eigen honden! Deze week bijvoorbeeld. Yonas van ons is een moeilijke hond. Hij kan niet overweg met honden van buiten de roedel, honden van binnen de roedel worden uiteindelijk gedoogd. We zijn dan ook elke keer weer huiverig als we besluiten om er een pup bij te nemen. Bij de vorige pups hebben we zo gedaan dat er een half jaar lang een hek in de kamer stond. Yonas aan de ene kant en de pup aan de andere kant. Dan kon hij langzaamaan aan de nieuwe aanwinst wennen. Dat hij er niet op gesteld was, liet hij duidelijk merken door zo nu en dan heftig in het hek te knallen met zijn tanden bloot. Pffff, dan ben je erg blij dat dat hek er staat! Holly woont natuurlijk bij Mark en mij en toen Holly een pup was, woonde Yonas nog bij mijn ouders. Holly en Yonas leerden elkaar pas kennen toen Holly volgens mij ruim een jaar oud was en alleen maar buiten op de wandeling. Binnen -als we bij mijn ouders op visite waren- zaten ze gewoon gescheiden. We hadden hier bewust lang mee gewacht, omdat Holly dol is op spelen en Yonas nu juist niet. Toen de keus was gemaakt om Abby in Engeland te gaan halen, zaten we met een dilemma. Wat doen we? Zetten we het hek weer in de kamer??? We besloten om Yonas tijdelijk uit logeren te doen. Yonas kwam bij mij en Mark wonen en dan kon Abby in alle rust wennen aan haar nieuwe omgeving en hadden mijn ouders niet de angst dat Yonas de jonge Abby wat zou aan doen. Omdat mijn vader enige tijd later besloot om met Yamy te gaan trainen -ik was daar eigenlijk wel mee klaar- ging Yames bij mijn ouders wonen. Zo hadden we in beide huishoudens weer vier honden, wel zo makkelijk.

Yonas paste zich eigenlijk veel makkelijker aan dan verwacht. En wonder boven wonder: hij en Holly werden werkelijk waar de beste maatjes!!! Elke ochtend als ik naar beneden kom met de meiden (Yonas slaapt in zijn eentje beneden), is Yonas door het dolle en begint als een jonge pup met Holly te spelen. Holly vindt dat natuurlijk geweldig en gaat dankbaar op zijn speluitnodigingen in. "Kopkluiven", trekspelletjes, even achter elkaar aanrennen, snuffelen of hij nog steeds een jongetje is en zij nog steeds een meisje en dan weer gauw met elkaar verder spelen!! Echt, zo leuk! Maar dan gaan we naar buiten, ook zoiets wat Yonas eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt. Als er getraind wordt, ja, dan staat hij te springen, maar een wandeling.......nee.... Yonas loopt altijd het liefst achter je benen. Rennen doet hij nooit, laat staan spelen. Maar van de week was het raak en meerdere keren. Holly kreeg hem zo ver. Midden op de wandeling gingen ze inene als twee dolle stieren met elkaar spelen, achter elkaar aan rennen, uitdagen, spelboog-houding en weer verder rennen. Op zo'n moment loop ik echt met een smile van oor tot oor en bijna met de tranen in mijn ogen, want dit is voor Yonas zo uniek! En dan ben ik zo enorm dankbaar dat wij Holly hebben. Holly snapt hem zo goed en is zo dol op hem en hij op haar!!

Abby zorgde afgelopen week ook voor een trots momentje!! Op de wandeling had mijn moeder voor Abby even een dummy in het bos weggelegd voor een verloren zoekje. Mijn moeder stuurde Abby het bos in en Abby ging vol enthousiasme zoeken. Op een gegeven moment stoof er zo vlak voor Abby's voeten een haas op. Abby stond stil, keek de haas eventjes na, ging toen gauw verder zoeken en kwam al snel met de dummy teruggerend. Ja, dat vind ik knap!! Abby's eerste haas en dan zo'n reactie, daar ben ik erg blij mee!

16 december 2007 Op zaterdag 15 december heeft Holly meegedaan aan de Retrievertest van de FRC en heeft een goede beoordeling gekregen. Ik zit zelf nog met een paar vragen omtrent enkele beoordelingen. Zodra alles mij duidelijk is, komt Holly's volledige beoordeling op de site. Ik heb in ieder geval erg genoten van mijn Holly en Holly genoot zichtbaar van de test. Ze kwam eruit als een baasgericht en goed werkhondje Ze is sociaal en vriendelijk in de omgang met andere honden, maar overenthousiast in de omgang met mensen. Dat laatste is volgens de gedragskeurmeester een puntje van aandacht voor eventuele fokplannen. Verder was ze prima in orde!

Op zondag 16 december deed Yamy mee op de show in Wijchen. Ze had er ontzettende zin in en kwispelde haar kont er bijna af! Ze liep als een zonnetje, stond als een huis, maar de keurmeester zag het niet..... Helaas, Yames had best een mooie beoordeling, maar werd jammergenoeg tweede in haar klasse. Ze verloor van Jessy van Ria van Middelaar. Ria: van harte gefeliciteerd!!! Nog 1 puntje te gaan!!

Yamy in Wijchen (foto Marina Marijnissen)

Verder bracht ik Santa van Saskia de Kort voor. Santa luisterde super naar mijn commando's, zat af en toe wel naar Saskia te zoeken, maar de gekookte kip maakte dat weer helemaal goed Santa deed erg haar best, stond netjes, kwispelde vrolijk, liep keurig mee, maar kreeg helaas een ZG. Sorry Sas, maar ik weet zeker dat die U er gaat komen!!!

10 december 2007 Vanmiddag laat weer teruggekomen van het weekendje weg. Veel getwijfeld, maar toch gegaan. Mijn gezondheid liet nog wel wat te wensen over en dus weinig geslapen vanwege het hoesten. Een nasleep van het koudje. Er waren veel mensen ziek, sommige waren zelfs niet gekomen... Zo hadden we dus maar een groep van 18 man. Yamy en Abby waren ook van de partij. Abby heeft haar ogen uitgekeken. Wat viel er veel te beleven, geen seconde rust in huis. Yamy, inmiddels een geroutineerd vakantieganger, wist zich daar wel raad mee en nestelde zich op de bank en lag daar heerlijk ongestoord de hele dag te pitten . Ja, Yames wordt een oude sok! Abby kreeg een aantal keer per dag verplichte benchrust, want uit je zelf rustig gaan liggen, nee, daar had deze jonge dame inene nog nooit van gehoord! Zonder protest liet ze zich in de bench sturen en verbleef daar rustig een aantal uren voordat ze weer mee mocht doen in het feestgedruis. Maar uiteraard hebben we ook getraind. Ik had namelijk wat goed te maken met Abby... Een tijdje terug heb ik Abby te hard aangepakt omdat ze niet down wilde gaan. Ik heb weinig geduld en vond toen dat ze het maar gewoon eens te doen had. Tja, dat werkt bij Abby dus duidelijk niet en dat hebben we gemerkt. Zodra ze ook maar het idee had dat we de down oefening met haar wilden doen, ging ze al in haar achteruit en begon een strijd. We hebben het toen maar even achterwege gelaten. Maar nu was het tijd voor mij om ermee aan de slag te gaan. Ik had het "verpest" dus ik moest het ook weer goed maken! Veel, heel veel geduld voor het de eerste keer lukte, maar het is gelukt. Aan het eind van het weekend ging Abby al down als ze de pot met koekjes of haar speeltje zag verschijnen. We zijn er nog niet, maar ze gaat in ieder geval wel gewoon weer down!!!!!

Verder ben ik het weekend helemaal verslaafd geraakt aan de Wii! Wat is dat leuk en wat is dat verslavend. Er zal er hier dus nooit 1 komen hahaha! Voornamelijk gebowld en een beetje getennist. Echt een uitkomst voor al die zittende game-freaks, want na twee dagen Wii liep ik rond met behoorlijke spierpijn en ik was niet de enige. Ook weer een naburig stadje ingeweest, leuk, maar echt winkelen is er daar niet zo bij. Een geslaagd weekend.

Bij thuiskomst de kaart van Elly in de bus gevonden....

Na de honden weer te hebben omgeruild, met Holly 's avonds naar haar allerlaatste gehoorzaamheidsles geweest. In januari ga ik met Holly 's middags jachttraining doen en vind het dan te veel om dan 's avonds die gehoorzaamheid daar bij te blijven doen. Het was wel een verrassing toen we op de hondenschool kwamen en we te horen kregen dat we examen mochten doen. Pff, gelukkig wist ik dat niet van te voren. Ik was nu dus helemaal niet zenuwachtig! Holly slaagde voor alle onderdelen met vlag en wimpel. Alleen de Allyoop (geen idee hoe je dat eigenlijk precies schrijft) ging niet zoals ze kan, maar nog steeds ruim voldoende. Holly is nu dus ook een VEG diploma rijker! Onze knappe Hollebol, ze deed zo haar best! Danielle, bedankt voor alle leuke lessen, we gaan het zeker missen!

7 december 2007 Vannochtend het trieste bericht gekregen dat Elly Meijer is overleden. Net 55 jaar, aan kanker. Elly was de overbuurvrouw van mijn ouders, maar zoveel meer dan een buurvrouw alleen. Bijna 30 jaar (op 12 dagen na) woonden ze tegen over elkaar. Lief en leed gedeeld met eerst de kinderen en later de honden. Veel, heel veel samen gewandeld. Mijn ouders (en ik ook soms) met onze Flatcoats en Elly met haar Beardies. Afschuwelijk, veel te jong en zo snel gegaan.... Zo oneerlijk..... Elly, we missen je! Hans, Mark en Alex, ook via deze weg wil ik jullie heel veel sterkte wensen!

6 december 2007 Via deze weg wil ik graag iedereen hartelijk bedanken voor de vele felicitaties voor het behalen van Yamy's titel: Nederlands Veteranen Kampioen! Ik ben er echt zo trots op! Natuurlijk ook een bedankje aan het adres van mijn ouders, bij wie ze al een tijdje logeert: Pap, mam, bedankt voor de goede verzorging van Yamy!

Dit weekend is weer het weekend dat we elk jaar met een grote groep op vakantie gaan. Yamy mag uiteraard weer mee. Zij is bij velen favoriet, omdat ze zo lekker rustig is en omdat ze met iedereen wil kroelen! Vorig jaar was ook Holly mee. Holly vond het super, maar was iets te enthousiast voor sommigen Dit jaar is Abby aan de beurt, dat zal ze vast helemaal geweldig vinden! Wat een nieuwe ervaringen zal zij op doen! Dus na het weekend nieuwe fotootjes van Abs en Yames in de Belgische Ardennen!

Het leek er nog even op dat het allemaal niet door zou gaan. Maandag en dinsdag was Mark ziek thuis. En ja, dan kan ik niet achterblijven... Maandagavond voelde ik het opkomen. Binnen een uur zat mijn keel dicht, een uur later liep het water mijn neus uit. Pff, ja hoor. Dinsdag toch maar naar training gegaan, maar dat was niet zo'n best idee. De trainingen van woensdag en donderdag daarom maar afgezegd. Heerlijk (nou ja, heerlijk...) hele dagen liggen slapen en nu -donderdagavond- voel ik me weer wat beter. Dus besloten om morgen toch maar te gaan!

30 november 2007 Helemaal op mijn site vergeten te vermelden dat ik er een nichtje bij heb!!! Mijn broer Michiel en zijn vriendin Bregje zijn vorige week vrijdag de trotse ouders geworden van hun tweede dochter: Jascha Evy, zusje van Marijn Iris Kort. Okee, 't is geen hondennieuws, maar het is zeker wel iets om trots op te zijn!! Michiel, Bregje en Marijn, VAN HARTE GEFELICITEERD!! Uiteraard ook gefeliciteerd voor de opa's Willem en Hans en oma's Marijke en Jacqueline!

Ondertussen is ook de puppy-pagina aangepast. Gurkha -de toekomstige man van Hera- wordt daar met stamboom voorgesteld. Hopelijk gaat alles volgens planning en werkt moeder natuur ook een handje mee, dan hebben we volgend jaar weer pups!

25 november 2007 JAAAAA!!! Het is gelukt. Yamy werd vandaag op de Winner eerste in haar klasse en haalde daarmee haar derde Veteranen CAC en is nu dus Nederlands Veteranen Kampioen '07!!!! Ze werd ook Beste Veteraan van het Ras! Joke, deze overwinning is nog voor jou!!!

Verder heb ik nog Robbie (Emkristina's Convivencia) en Rhett (Cath's Silver Stig) van Wim de Haas geshowd en die haalden ook mooie resultaten: Robbie 4U Openklas reuen en Rhett 2U Jongehondenklas reuen. Abby en Hera waren ook mee en brachten het grootste gedeelte van de tijd door in de stand van de Flatcoated Retriever Club in het Discover Dogs gedeelte van de show. Dit was Abby's eerste ervaring op show. Okee, ze deed dan wel niet mee, maar ze heeft toch even in de ring gelopen en heeft ontzettend veel indrukken opgedaan. Tevreden gingen wij na een lange dag weer huiswaarts.

Marina heeft foto's gemaakt, bedankt daarvoor!!!

Robby 4U             Rhett 2U

Yamy 1U VCAC

24 november 2007 Langzaamaan gaan we de site weer helemaal vormgeven zoals ik wil. Bij onze teven is dat al te zien: Holly en Abby hebben een eigen foto-album. Dit zal bij alle honden zo komen te staan. Dan zie je bij de info even kort de meest recente foto's en in hun album zul je ze dan kunnen zien vanaf pup tot nu. Lijkt mij wat overzichtelijker worden. Ook de puppy-pagina staat klaar om ge-update te worden. De reu voor Hera staat zo goed als vast. Ik wacht nog even op toestemming van de eigenaar om het nu ook op de site kenbaar te maken. Binnenkort gaat ons fokplan naar de begeleidingscommissie van de FRC en dan is het wachten op hun goedkeuring. Spannend weer!

De wedstrijden zijn voorlopig allemaal weer even achter de rug, de fokdag is geweest. Nu alleen nog shows met Yamy te gaan. Eindelijk is dan ook de export pedigree van Abby binnengekomen. Die is nu naar de Raad, zodat we binnenkort ook met Abby aan het showen kunnen slaan! Alleen nog shows, da's best te overzien gelukkig, we waren het allemaal even zat hoor. Zo veel drukke weekenden achter de rug. Korte nachten, dus veel slapen overdag en de honden deden gezellig met mij mee

Phoebe en Holly: down en out na een druk weekend!

Abby heeft inmiddels zelfstandig gezwommen. Ze wilde maar niet dat water ingaan. Na enkele trainingen wat overredingskracht gebruikt te hebben, heeft ze afgelopen vrijdag dan echt helemaal zelf gezwommen om een dummietje aan de overkant van het water op te halen. Ach, die kleine meid, het is toch zo'n held hahahaha! Volgende week is ze alweer 6 maanden oud, het vliegt voorbij. Ze heeft nu ook haar allereerste trimbeurt gehad. Ze was heel braaf en onderging het alsof ze niet beter wist. Het was echt nodig, die oren waren vreselijk. Nu heeft ze weer een mooi glad koppie. Binnenkort zal ik weer eens wat nieuwe foto's maken.

Ondertussen gaat het vuilverzamelen van Holly gewoon door

18 november 2007 Pfff, eindelijk even tijd om de site bij te werken. De fokdag is geweest. Voor mij zeer stressvol (tja, het is maar waar je je druk om maakt ), maar gelukkig ook erg leuk om alle broers van Holly weer even te zien. We begonnen met het "showgedeelte". Eerst werden de ouderdieren goed bekeken door de keurmeester. Ze vond het een heel erg leuke combi, ouders die qua lichaam en afmetingen zeer goed bij elkaar pasten. Beide ouders zitten uitmuntend in elkaar. Nou, da's leuk om te horen! Daarna waren de zoons aan de beurt. Ik heb de reuen waar nodig zelf in stand gezet en ze lieten zich allemaal heel gemakkelijk showen. Gekookte kip doet wonderen hahaha. Tenslotte moest Holly en toen was het tijd voor de eindbeoordeling. Qua exterieur absoluut een geslaagde combinatie, 4 van de 6 kregen een uitmuntend en 2 kregen een zeer goed. We kregen de complimenten voor de voeten, de keurmeester had nog nooit een nest gezien waarin alle honden zulke fantastische voeten hadden! Qua bouw zitten ze allemaal goed in elkaar. Uiteraard ook een puntje van kritiek: de hoofden mogen wat meer adel vertonen. Ja, helemaal mee eens. Dat was het risico van het gebruiken van Jasper, maar ik ben evengoed absoluut niet ontevreden over de hoofden.

Hierna mochten we door naar de fokdagtest. Ze kwamen er allemaal leuk uit. Het algemene beeld:

Mensgerichtheid: goed

Buitdrift: goed

Brengdrift: goed (voor ruilen)

Buitdelingsbereidheid: goed (voor ruilen)

Snelheid van werken: zeer snel

Neusgebruik: goed (allemaal vonden ze de eend reuze interessant)

Exploratiedrang: aanwezig

Gedrag op linie: rust

Reactie op dummies: attent

Reactie op schot: niet negatief

Zekerheid: goed

Restte ons alleen nog het oog- en knie-onderzoek. Bij het oogonderzoek waren er bij een paar honden enkele haartjes te zien op de oogrand, dus distichiasis, maar verder van alles vrij. De knieen (van Frodo, Sky en Maus, de rest was al gedaan voor de fokdag) zaten muurvast, dus vrij!

Op de pagina van de Time-pups staan alle resultaten op een rijtje. Uiteraard ook nieuwe foto's genomen. Er was niet zoveel tijd en het weer liet het ook maar heel even toe, maar de kopstudies en standfoto's zijn redelijk gelukt! Binnenkort gaan we langs bij Djarno om hem ook op de foto te zetten!

Iedereen hartstikke bedankt dat jullie er waren en dat jullie allemaal aan de onderzoeken hebben meegewerkt. Ik waardeer dit ontzettend!!! BEDANKT!!!!!!!

10 november 2007 Vandaag is Dirk langsgeweest vanuit Belgie om Frodo (Jackanape's Time Will Tell) bij mij te brengen. Dirk en Lieve kunnen helaas niet bij de fokdag zijn, maar wilden wel Frodo aan mij mee geven. Zo zullen dus morgen 5 reuen en 1 teef aanwezig zijn. Alleen Djarno (Jackanape's Prime Time) is er niet bij. Ron en Lucienne hebben er lang over nagedacht, maar hebben er uiteindelijk voor gekozen om niet met Djarno naar de fokdag te komen. Djarno heeft problemen met andere honden en wordt er echt ongelukkig van om met zoveel honden om hem heen te moeten zijn.

Frodo is vandaag met ons meegeweest naar de Nimrod en heeft zich daar voorbeeldig gedragen! Hij vond het reuze interessant. Alle teven waren immens aantrekkelijk en alle reuen ontzettend aardig (volgens Frodo dan he). Hij liep netjes met mij mee en lag op de terugweg in de auto diep te slapen. Daarna moest hij toch nog even een klein trimbeurtje ondergaan en dat deed hij ook ontzettend braaf, zonder enig protest! Dirk en Lieve, bedankt voor het zo super goed opvoeden van deze hond. Hij is een ontzettend makkelijke logee!

Eenmaal weer thuis gekomen van de Nimrod, zag ik dat Holly op drie poten liep.... Automatisch kijk ik dan altijd even de kussentjes na, maar aan de onderkant was niets te zien. Maar ze wilde er echt niet op steunen. Nogmaals gekeken, maar nu de hele voet en ja hoor, tussen de twee middelste tenen zat aan de bovenkant een enorm abces. Pff, leuk zo de dag voor de fokdag... Tja, je wil daar toch wat aan doen, want zo gaat het niet. Hup, in de biotex en een mesje tevoorschijn gehaald. Toch het abces even ingesneden en wat een troep kwam daar uit. Brrrr. Niets raars gevonden wat het abces zou kunnen veroorzaken, dus hopelijk is er niet iets achtergebleven... We hebben alles goed schoongemaakt en ingespoten met ontsmettende wondspray. Daarna liep ze alweer lekker op vier poten. Nu maar hopen dat ze er morgen ook op wil lopen en dat de ontsteking verder wegtrekt.

Ik heb zin in de fokdag. Ben erg benieuwd hoe mijn pups het er vanaf brengen. Iedereen die komt is erg tevreden over hun hond. Uiteraard hebben ze ook zo hun stoute dingen, maar over het algemeen zijn het vrij gehoorzame, sociale honden. Volgens mij doen ze allemaal nog hun naam eer aan. Frodo is in het nest "Time Will Tell" genoemd, omdat we hem zo enorm op Jasper vonden lijken en de tijd zou uitwijzen of dat later ook zo zou zijn. Frodo is dus echt een zoon van zijn vader, je ziet het in het hoofd ook, alleen Frodo heeft wel een mooier hoofd dan papa Jasper. Maus kreeg de naam "For Old Time's Sake", omdat hij in het nest de kleinste reu was, net als onze Tabor destijds. Net als Tabor is Maus ook een enorme enthousiaste workaholic geworden. Flip noemden we "Those were The Times", een beetje serieuzere uitdrukking. Hij was namelijk een rustig manneke. Ook nu is hij nog een rustige, wat voorzichtige reu, eerst denken dan doen. Chico heeft op zijn stamboom "The Time of My Life" staan, omdat voor hem in het nest alles een feestje was. En ja, dat is nog steeds zo! Sky kreeg de naam "Time is on My Side". In het begin viel hij nooit zo op in het nest, maar later werd hij steeds opvallender en steeds meer op de voorgrond. Hij had even wat meer tijd nodig om helemaal tot zijn recht te komen. En nu is hij uitgegroeid tot een zeer opvallende verschijning, de grootste van het nest! Holly kreeg de naam "Third Time Lucky", oftewel "drie maal is scheepsrecht", dit omdat Freya mijn derde teef was en degene waar ik dan eindelijk mee kon fokken.

Djarno, de reu die er morgen niet bij zal zijn, heet voluit "Jackanape's Prime Time". Hij was altijd met alles als eerste: als eerste uit de kist, als eerste buiten, als eerste in de kamer, enz. En hij was altijd degene die uitbrak. Geen puppyren was veilig, hij was altijd ergens anders te vinden, stond altijd met zijn neus vooraan! Of dat nog steeds zo is? Hij breekt gelukkig niet meer uit

Na de fokdag volgt er uiteraard een verslag. Hopelijk is het weer ons niet al te ongunstig gezind, zodat we toch wat foto's kunnen maken, maar de weermannen en -vrouwen zijn niet erg positief.....

5 november 2007 Zojuist bericht gekregen dat Djarno (Jackanape's Prime Time) gisteren in Heerle zijn eerste C-diploma heeft gehaald. Met 41 punten behaalden ze een mooie 5de plaats van de 20. Ron, van harte gefeliciteerd. Ik ben trots op jullie!!

4 november 2007 Vandaag met Yamy (in de A) en Holly (in de C) de workingtest van de FRC in Oldenzaal gelopen. Mijn vader was vandaag voor het eerst op wedstrijd de voorjager van Yamy. En dat was niet onverdienstelijk: ze werden samen tweede in de A!!! Met maar 1 puntje verschil met de eerste prijs. Pap, gefeliciteerd!!!

Holly heeft met 77 punten haar eerste workingtest gehaald. Ze begon met twee maal volle bak (2 x 20 punten) en kreeg vervolgens een proef met een dubbel verloren zoek, die ze echt even niet snapte. Vervolgens stortte ze helaas een beetje in en leek dingen die ze normaal met twee vingers in de neus kan, inene niet meer te kunnen. Ze moet nog wat meer wedstrijd ervaring opdoen, nog wat meer zelfvertrouwen krijgen, voordat we de echte Holly te zien zullen krijgen, denk ik. Holly was de hele dag bezig met alles en iedereen om haar heen. Alle honden moesten afgelebberd worden, alle mensen moesten begroet worden, iedereen moest en zou haar leuk vinden Tja, dan ben je na een halve dag ook wel bek af... Wel een eye-opener voor mij: we moeten nu echt eens gaan trainen in groepsverband, Holly heeft dat duidelijk nodig!

31 oktober 2007 Vandaag zijn dan eindelijk Jan en Angelique langsgeweest. De computer is nagekeken, maar volgens Jan is hij "ernstig ziek". Dat zal even duren voordat hij weer optimaal werkt... Angelique heeft de site weer hersteld, maar ik zag net dat de navigatiebar nog niet helemaal klopt. Nou ja, ik kan hem in ieder geval weer updaten, da's het belangrijkste!!!

De plannen rondom Hera's nest nemen vaste vorm aan. De reu staat bijna vast en zodra wij nieuwe foto's van hem hebben, komt dat op de site te staan. Via Hera's fokker hebben we hem gevonden en in januari gaan we hem in levende lijve ontmoeten. Spannend!!! Wie weet hebben we dan in het voorjaar van 2008 (eindelijk) weer puppies!!!

De site wordt de komende tijd weer hier en daar bijgewerkt. Het zal nog niet allemaal vlekkeloos verlopen, maar er zit weer beweging in. Jan en Angelique, bedankt maar weer he!!!

Vandaag ook de heupuitslag van Flip (Jackanape's Those were the Times) gekregen: HD A/40/0, zeer tevreden dus! Helaas heeft Flip wel PL graad 1 en is hij onlangs aan 1 oog geopereerd vanwege entropion...

28 oktober 2007 Eindelijk weer een workingtest met Freya gelopen. Na een werkelijk dramatisch begin van het jaar, waar Freya zo ziek was dat werken niet meer mogelijk was, dat we echt bang waren haar zelfs kwijt te raken, moest ik toch wel even slikken. Wat zou ze doen??? Op de training gaat het nu sinds een maandje (!!) weer echt lekker, ze heeft er weer zin in! Maar ja, zo'n wedstrijd is toch weer anders. Ik ben altijd zenuwachtig en dat zou funest kunnen zijn, want mijn stemming is op dit moment nog behoorlijk bepalend voor Freya's prestatievermogen... Ze begon de dag heel relaxed, stond aan alle honden te snuffelen, stoorde zich niet aan reuen/teven die aan haar kont snuffelden en liep enthousiast met mij mee naar onze eerste proef.

De eerste proef was een verloren zoek achter een heuveltje met op de terugweg een markeer op een stoppelveld. Ze aarzelde even met uitsturen voor de verloren zoek, toch mijn zenuwen... Maar al gauw zat ze goed, ging zoeken, vond de dummy en kwam terug, bleef op het schot keurig staan kijken naar de markeer en gaf de dummy af. Hierna stuurde ik haar op de markeer die ze vol snelheid haalde. 18 punten

Onze volgende proef was een klein walk-upje. Met twee combi's liep je op linie. Halverwege kwam het springkonijn langs en twee maal viel er links en rechts een dummy. Freya had beide keren haar dummy perfect gemarkeerd. Ook het volgen deed ze prima. Het springkonijn zorgde er voor dat ze even wat verder bij me vandaan liep, maar ze herstelde goed. Ik was hier erg tevreden over. 18 punten

Hierna hadden we een gemarkeerde dummy in water en een blinde dummy over water. Ik liet Freya eerst de dummy in water halen, dat deed ze vlot. Daarna stuurde ik haar over water. Dat ging eigenlijk heel makkelijk. Aan de overkant gaf ik haar het zoek commando, maar ze kwam op een pad terecht en liep zo om het water heen en stond binnen no-time leeg voor mijn neus. Hup weer over water, dat deed ze gelukkig weer goed en dit keer ging ze wel zoeken aan de overkant en kwam vlot met de dummy terug. 17 punten

Onze vierde proef was een dubbel verloren zoek met als verleiding het springkonijn op de terugweg van het eerste apport. Het bos was heel erg open en Freya was hier duidelijk een beetje van in de war. De lange wachttijden hadden helaas toch haar motivatie ook wat laten zakken.... Ze lag in de wachtkamer zelfs bijna te slapen, da's niets voor de oude Freya, maar misschien dat de nieuwe wel zo is... Afijn, ik stuurde haar voor de eerste zoek. Even wat moeite, maar ze vond hem wel. Het springkonijn kwam voorbij, geen last van het voorbijkomen, maar wel van de plek waar het konijn uiteindelijk bleef liggen. Ik stuurde haar uit voor de tweede zoek, maar ze had duidelijk dat konijn in haar koppie. Ik moest haar er even van overtuigen dat die niet gehaald diende te worden en dat ze verderop wat moest zoeken.Het lukte, maar kostte wel wat tijd. Toch nog 15 punten

Onze laatste proef was een markeer vanuit een jachthutje met op de terugweg vanuit datzelfde hutje een tweede markeer. De eerste dummy had ze goed gemarkeerd. Toen het schot voor de tweede dummy klonk hield ze even in, maar keek pas om op het moment dat de dummy al lag. Shit... Ik gaf haar een lijn, maar daar week ze wat vanaf en kwam boven de wind uit. Na een beetje dirigeerwerk kwam de dummy wel binnen, maar deze keurmeester wilde alleen perfect markeerwerk zien, dus maar 10 punten.... Alleen puntjes voor de eerste dummy....

We hebben een diploma gehaald met 78 punten, alles was binnen. Ik mag niet ontevreden zijn. Ik heb nog niet de Freya gezien zoals ze de laatste trainingen zichzelf weer liet zien, maar ze heeft toch weer gewerkt. Wie had dat een maand of 8 geleden nog gedacht!

27 oktober 2007 Vandaag was de certificaatdag van de FRC te Ewijk. Er deden heel wat van onze cursisten mee en vele hebben hun gewenste certificaatje gehaald. Iedereen gefeliciteerd!!! Wij deden zelf niet mee, maar hadden wel Yamy, Hera, Holly en Abby mee. Met Hera en Holly hebben we de markeer proef gedaan. Hera slaagde met glans!! Holly was er duidelijk nog niet aan toe. Ze nam een perfecte lijn aan richting dummy, maar zo'n vijf meter ervoor ging ze iets te ver naar links waardoor ze net boven de wind uitkwam en omdat ze de diepte niet goed had ingeschat, schoot ze meters te ver door. Jammer, maar niet voor niks dat we nog niet voor de B hadden ingeschreven Net als haar vader heeft ze vaak de neiging te precies op de lijn te markeren of net boven de wind te gaan. Jasper schat wel van nature de diepte goed in en slaagt dus eigenlijk steeds voor de markeer, maar Holly schat dus nog niet goed de diepte in. Dat leert ze wel hoor! Na afloop van de dag zijn we met vier man en zeven Flatjes nog even gaan wandelen. Op de wandeling kwamen we langs de plek van de over water proef. Met een paar honden hebben we deze proef dan ook nog even gedaan. Hera helemaal blind. Ook hier slaagde ze prima voor. Holly mocht kijken naar wat Hera deed en ging daarna ook vlot over water, maar kwam net zo vlot weer over de brug teruggerend zonder dummy. Toch maar even een hulpje aan de overkant neergezet en toen ging het goed. Tja, we moeten echt eens gaan trainen met Hollebol Wel trainen we nu sinds een week of twee elke dag na de cursussen even een verloren zoekje met haar, ook zoiets wat we nog te weinig hebben gedaan..... Aankomend weekend hebben we onze eerste workingtest en dan moet ze toch wel weten wat een verloren zoek is.

17 oktober 2007 Zo jammer... Jasper is weer terug naar huis. Jasper logeerde bij ons in verband met de loopse Hera. Ik heb er enorm van genoten, Jasper is zo'n lieverd! Toen Jasper hier kwam, is Yamy naar mijn ouders verhuisd, zodat ik niet met 6 honden kwam te zitten. Yamy blijft nog even bij mijn ouders, want mijn vader gaat 4 november een workingtest A met haar doen!!! Dit omdat hij geen wedstrijden met Hera heeft kunnen lopen. De enige waar ze voor hadden ingeschreven, was precies tijdens haar loopsheid.... Die eigenwijze Yamy, die eigenlijk met de VUT is, ja, die mag toch nog een wedstrijdje lopen. Pap, hard trainen hoor, anders neemt ze je echt in de maling

Yonas blijft voorlopig nog even hier. Het bevalt goed. Hij is echt dikke maatjes met Holly, elke ochtend als ze elkaar weer zien (Holly gaat mee naar boven, Yonas slaapt benenden) dan wordt er even uitbundig gespeeld!

14 oktober 2007 De Dual Purpose Dag (DPD) van de FRC in Delft. Ik zou met mijn meiden en mijn moeder met Abby een demo jachttraining verzorgen op deze dag. De vrijdag voor de DPD hebben we even kort doorgenomen wat we zouden doen en daar heeft Lenk foto's van gemaakt. Op de demo begon mijn moeder met wat volgwerk met Abby en de oefening rennen-roepen. Daarna moesten Yamy, Freya, Hera en Holly los bij mij aan de voet. Ik gooide vier dummies en stuurde 1 voor 1 een hond op een bepaalde dummy. Als er een dummy binnen was, dan gooide ik er weer een bij om het niet al te makkelijk te maken. Als laatste dirigeerde ik Yamy naar het beginpunt van een sleep, die Yamy super vlot uitliep. Ze kan het nog, onze veteraan! De honden luisterden gelukkig goed en we kregen dan ook best wat complimentjes. Leuk! Foto's (door Lenk Krispijn) van onze demo-training op de vrijdag:

 

Ik gooi de dummies en stuur Yamy op de eerste

 

Yamy komt terug en Holly bereidt zich voor op haar beurt

Holly gaat vooruit en komt terug met dummy

 

Nog even een jump hoog tegen mij aan en dan mag Hera

 

Hera gaat vooruit en komt terug met dummy

 Freya vooruit!

 

Freya komt terug en Holly kijkt aandachtig toe

  Mam met Abby: aandacht en volgwerk

De vier dames ondertussen rustig afwachtend

6 oktober 2007 We zijn weer op jacht geweest in Belgie. Mijn moeder en ik hadden Yamy, Freya en Holly mee. Dit keer heb ik wat meer foto's gemaakt. Je kon merken dat Freya en Holly nu direct in de gaten hadden wat de bedoeling was. Ze hebben duidelijk geleerd van hun eerdere jachten in augustus. Yamy weet altijd al wat we gaan doen als de wandelstok tevoorschijn komt. Nu wisten ook Freya en Holly gelijk wat we kwamen doen, terwijl die de vorige keer nog zoiets hadden van "He, wat leuk, een nieuw wandelgebied!" Yamy -eigenwijs als ze is- had bij het eerste apport al in haar kop zitten dat ze het beter wist. Om haar te slim af te zijn, zette ik gauw Holly in en die was binnen no-time bij de eend die we bedoelden. "Ha, dat zal haar leren!" Nou, dat viel wel mee, Yamy vond gewoon ergens anders een waterhoentje.... Grrrr.... Ach, Yamy bleef de hele dag in haar eigenwijze bui hangen, maar had de tijd van haar leven en vond evengoed het wild waar ze op uitgestuurd werd. Freya had er duidelijk al weer meer zin in. Ik kreeg een brok in mijn keel, mijn meisje rende weer! Holly werkte al veel serieuzer en vond dus ook meer dan op de vorige jachten. Ik was erg tevreden met mijn meiden. Hieronder wat foto's.

  Holly met de allereerste eend van de dag en Freya op post.

  Mam met het trio en de drie dames in de auto wachtend op vertrek naar de volgende post.

     Freya, Yamy en Holly, alledrie met eend.

29 september 2007 De KNJV-proef in Oldenzaal. Jasper en ik gingen vol goede moed naar de KNJV proef in Oldenzaal van de FRC. We begonnen met down uit zicht en verloren zoek. Down ging prima, Jasper is zeer steady en hij kreeg hiervoor dan ook een dikke 10, terwijl de hond naast hem bijna op schoot was gekropen. Daarna verloren zoek en dat is bij Jasper nog wel eens een probleem. Jasper is een watje en vindt een vreemd bos wel eens een beetje eng. Ook moet hij er altijd een beetje inkomen op zo'n dag. Om hier dan gelijk mee te beginnen, was voor ons niet zo goed. Maar ja, daar kun je niets aan veranderen. Jasper vertrok zeer aarzelend en hield na 20 meter op en kwam terug. Ik mocht hem nog een keer inzetten, maar Jasper had er geen vertrouwen in. Ik haalde hem daarom terug en onze eerste 0 was dus een feit. De verloren zoek was echt niet moeilijk, Jasper en ik waren de enige die daar een 0 haalden die dag..... Jammer...

Hierna mochten we door met volgen en vooruitsturen. Dat kan hij goed, dus twee maal een mooie 10! Vervolgens het kort apport. Inmiddels was het al de hele ochtend flink aan het regenen en de inzetplek voor het kort apport was midden in een heerlijke modderplas. Jasper ging aan de voet wel netjes zitten, maar wilde met het afgeven van het konijn niet gaan zitten. Omdat het apport vlot en netjes gebeurde, kreeg hij hier een 9.

Vervolgens over water. De inzetplek was best een stuk uit de kant en de kant liep steil naar beneden. Jasper aarzelde bij de kant, waarop ik hem opnieuw inzette en toen ging hij vlot over. Hier zocht hij wel -hij was inmiddels wakker- en kwam met de eend terug. Een 9. Direct hierna mochten we markeren. Jasper vertrok niet helemaal zoals het hoort, maar herstelde zelf en kwam mooi uit bij de eend, wat ons een 8 opleverde.

We sloten af met apport uit water. Een makkie zou je zeggen. Hmmm, Jasper wilde mij geloof ik nog even graag laten zweten en dat lukte hem aardig. Hij wilde niet te water gaan. Na wat aanmoediging ging hij toch. Tja, een 7-tje....

Al met al ben ik toch erg tevreden. We weten wat Jasper zijn zwakke punt is en daar gaan we weer hard aan werken. Wie weet lukt die KNJV-B volgend jaar dan wel. Hij heeft een mooie C gehaald (46 punten: 3 x 10, een 9 en een 7) en goede cijfers voor twee van de drie B-onderdelen (een 8 en een 9).

27 september 2007 Hier nog wat foto's van Rockanje:

 Yonas

Eindelijk weer eens nieuwe portretfoto's van Yonas gemaakt. Yonas heeft aan beide kanten een bloedoor gehad. Zijn linkeroor was het ergst en is toen helemaal doorgestikt. Door het "stikken" is het heel mooi genezen. Zijn rechteroor was minder erg en daar wilde de dierenarts toen niet in stikken. Helaas is dat oor "ingedroogd" en heeft nu onderaan een krul naar binnen toe. Een gek gezicht, jammer, maar niets meer aan te doen.

V.l.n.r. Hera, Jasper, Holly, Freya, Yamy en Phoebe aan het ontbijt

 

Mijn vader met Yonas en Duck            De rest op datzelfde moment verderop bij ons op het strand

Onze eerste groep van 12: v.l.n.r. Duck, Mandy, Sally, Britt, Meggy, Phoebe, Yamy, Freya, Holly, Yonas, Hera en Jasper

Onze tweede groep van 12 (alleen Robby mist op deze foto): v.l.n.r. Jasper, Hera, Yonas, Phoebe, Yamy, Freya, Holly, Sally, Meggy, Mandy, Rhett en Labrador Billy

23 september 2007 We zijn inmiddels al weer een aantal dagen terug uit Rockanje. Wat is het toch altijd heerlijk daar. Elke dag een of zelfs twee lange strandwandelingen, elke dag buiten bezig, elke dag lekker tutten met al die honden; en dat waren toch 13 "volwassen" exemplaren en een pup! Voor even is dat best leuk, maar voor altijd... neeeeee.... dan zijn die 8 van ons echt wel de limit. Momenteel heb ik er natuurlijk 5 in huis en dat gaat eigenlijk prima. Yonas is nog steeds helemaal dol op Holly. Ik had niet durven dromen dat dat zo goed zou gaan! Freya is gelukkig ook niet meer zo heel erg onder de indruk van Yonas, dat was ze in het begin namelijk wel, maar ja, ze had ook niet echt fijne ervaringen met hem gehad. Vijf is nog net leuk, dan kun je ze allemaal hun eigen individuele aandacht geven. Binnenkort zal ik de groepsfoto's van onze grote Rockanje-roedel plaatsen. Bij Yonas, Jasper, Holly en Abby zijn al nieuwe foto's geplaatst. Yonas heeft zich in Rockanje overigens ook keurig gedragen, hij was erg ontspannen, heeft ook geen epileptische aanval gehad, wat er waarschijnlijk dus ook wel op duidt dat hij zelf daadwerkelijk ontspannen was.

Aankomende zaterdag hebben we de KNJV-proef in Oldenzaal van de FRC. We zouden mee doen met Jasper en Hera. Bij Hera hadden we de afgelopen paar weken al het idee dat ze niet helemaal zichzelf was, maar qua trainen was het op zich niet zo heel erg te merken: ze ging prima over water en zocht als een trein. Maar ze is wat gevoeliger op geluid als ze rond haar loopsheid zit en dat zagen we wel aan haar. En ja wel hoor, vandaag vertoonde ze (bijna) alle tekenen van een loopsheid. Dus helaas Hera is afgemeld voor de KNJV-proef. Nu ga ik alleen met Jasper mee doen en dan moeten we nog even flink trainen. Jasper heeft nog niet het volledige vertrouwen in mij als zijn voorjager. Dat merk je vooral bij over water, dan moet ik echt even een paar commando's gebruiken. In Ewijk is het ons vorig jaar gelukt om een club B te halen, dus wie weet. Het zou leuk zijn om ook een KNJV-B te hebben.

Abby heeft in Rockanje de gelegenheid gekregen om even aan wat verschillende wildsoorten te snuffelen. Wim heeft echt een vriezer vol! We hebben voor haar uiteindelijk een eendje en een konijntje ontdooid en die apporteerde ze heel vlot! Heel leuk om te zien.

15 september 2007 Nou, met de juiste pillen en het toegediende vocht was Hera weer in twee dagen haar oude vertrouwde zelf! Ze is weer hongerig als altijd en ze speelt weer volop met Jasper, Abby en de andere honden. In Rockanje gaat alles prima. We hebben tot zaterdagochtend een roedel gehad van 12 volwassen honden en Abby. Vanmorgen is mijn vader met de hoogloopse Duck en met Britt vertrokken naar Leek, vanwaaruit hij samen met Wim en de teven Kelly en Kathy doorrijdt naar Denemarken. De reuen Robby, Rhett en Billy komen dan met iemand anders vanuit Leek weer terug naar Rockanje, die kunnen natuurlijk niet mee met Duck Zo zullen we dus in de loop van de zondag een roedel hebben van 13 volwassen honden en Abby. Lekker druk hahaha Jasper gedroeg zich overigens nog prima naar Duck en samen wandelen lukte nog best, maar in huis hebben we ze gescheiden gehouden. Yonas heeft zich even lekker kunnen uitleven op Duck, hij is immers gecastreerd en presteert helemaal niets meer, maar denkt zelf van wel. Ahhhh. Volgende week meer nieuws en natuurlijk foto's van ons Rockanje-avontuur.

10 september 2007 Arme Hera... Afgelopen nacht heeft Hera de hele kamer ondergekotst en gepoept. Nou ja, kan gebeuren. Soms is een hond een dagje even flink ziek en knapt daarna weer vanzelf op. Maar Hera was een hoopje ellende in de loop van de dag. Tenminste, als je met haar naar buiten ging, liep ze gewoon met je mee al kwispelend. Maar zodra ze weer in de auto zat of thuis kwam, lag ze direct opgerold te slapen. Da's niets voor Hera, Hera laat altijd duidelijk merken dat ze er is. Ze wilde niet eten, logisch, maar ze wilde ook niet drinken. Toen mijn moeder een pipetje met water in haar bekkie leegspoot en dat er net zo snel weer uitkwam, zijn ze toch maar gelijk naar de dierenarts doorgereden. Hera moest gelijk aan het infuus. In 1 dag helemaal uitgedroogd! Van de 26,5 kilo die ze normaal weegt, was nog maar 23,8 kilo over. Ze heeft nu drie dikke waterbulten, zodat ze weer wat vocht binnenkrijgt en een doos pillen meegekregen. Het is een virusje... Ze moet nu binnen drie dagen opgeknapt zijn.

9 september 2007 De plannen m.b.t. tot Engeland zijn gewijzigd. Mijn vader zou met Wim naar Denemarken voor een dekking als Duck loops zou zijn. Duck zou half oktober loops worden, maar -zoals zo vaak met moeder natuur- hield Duck zich niet aan onze agenda. Duck is dus nu loops geworden en juist als wij naar Engeland zouden gaan, moet Duck naar Denemarken. Nu gaan we waarschijnlijk ergens in januari naar Engeland. Als het lukt misschien nog mee op jacht en anders gaan we daar gewoon lekker trainen bij de fokker van Hera en Abby.

Dinsdagochtend vertrekken mijn ouders, de honden en ik weer naar Rockanje om op het huis van Wim te passen en de daar achtergebleven honden. Wim gaat met de jonge reuen naar de KNJV proef in Leek en maakt er gelijk een korte vakantie van. Zaterdagavond zal mijn vader met Duck vertrekken naar Leek en zal dan van daaruit met Wim doorrijden naar Denemarken voor de dekking. Heerlijk weer een ruime week in Rockanje. Ik heb er zin in!

7 september 2007 Niet veel nieuws te melden op het moment, vandaar dat het wat rustig is op de site.

Onze volgende show met Yamy is pas weer 25 november: de Amsterdam Winner.

In september doen we slechts 1 KNJV proef met Hera en Jasper. Hera heeft al wel haar KNJV-B gehaald in 2006, maar was er eigenlijk vorig jaar nog niet echt aan toe. Jasper heeft alleen een club-B en we gaan kijken of hij ook een KNJV-B haalt, zodat we eventueel volgend jaar een MAP kunnen lopen. Holly doet nog geen KNJV dit jaar, aan een B is ze nog niet toe en een KNJV-C heeft voor mij persoonlijk geen toegevoegde waarde t.o.v. een C-clubcertificaat, dat ze dus al heeft. Freya heeft haar KNJV-B vorig jaar al gehaald en zal volgend jaar wel weer een diplomadag lopen, maar alleen als we dan eventueel aan een A toe zijn. Wel heb ik Freya ingeschreven voor een workingtest eind oktober en ga ik Holly inschrijven voor de workingtest van de Flatcoats in Oldenzaal begin november. Yamy is qua werkproeven met pensioen. Net als natuurlijk Yonas en Phoebe

Half september gaan mijn vader en ik drie dagen met Hera, Yamy en Holly op jacht in Engeland. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal zijn! Belgie was erg goed bevallen, dus wie weet.

Holly is nu twee keer meegeweest naar een training en dat is me goed bevallen. Er waren wat cursisten op vakantie, dus dan kon ze wel mee. Zo heeft ze over water geleerd op verschillende plekken en heeft ze in verschillende bosjes gezocht. Dat zijn de twee dingen die ik met haar nog veel te weinig had getraind, door omstandigheden lagen we wat achter op schema. De tweede les ging ze al over water terwijl er rechts naast haar een dummy in het water werd gegooid. Zij is zoveel makkelijker met verleidingen dan haar moeder Freya! Verder luistert ze echt super naar de zitfluit en markeren gaat ook al heel goed. Oplijnen snapt ze ook steeds beter, dus ik was erg tevreden! Ze is nu wel in de periode na haar loopsheid wat gevoeliger voor distels en brandnetels, zo lijkt het. Voor en tijdens haar loopsheid had ze daar geen enkele moeite mee, nu is ze erg aan het tutten met oppakken als de dummy in de brandnetels ligt. Gaat wel weer over. Een mooie anecdote van de eerste van de twee trainingen: Een van de cursisten had een dummy te water gegooid, maar die was door de vele waterplanten onder het wateroppervlak blijven steken. Haar hondje had de dummy wel zien vallen, dus werd er op gestuurd, maar snapte niet waar de dummy was gebleven. Holly had het niet gezien, maar Holly is erg dol op water en is al een beetje dirigeerbaar, dus we gingen het gewoon proberen. Ze nam de lijn aan, maar week wat af naar links. Ik stuurde haar naar rechts en na enkele pogingen kwam ze heel goed in de buurt van de dummy. Ik gaf het territoriumsignaal en Holly bleef op de plek van de dummy rondjes zwemmen. Opeens -als door een wesp gestoken- dook ze onder water en verdween helemaal uit zicht. Na enkele seconden kwam ze trots weer boven water met de dummy vol behangen met waterplanten in haar bek!! Gaaf he!!

Met Abby gaat het ook goed. Het is een hele lieve dame, maar als ze met de andere honden speelt blijft er van dat beeld weinig over: ze verandert in een grommend monster dat in haren, oren en staart hangt Jasper en Hera zeggen er nooit wat van..... Als ze zin in Abby hebben dan spelen ze gezellig met haar mee en als ze er geen zin in hebben dan negeren ze haar volkomen. Abby volgt al heel netjes mee aan de voet en met apporteren maken we voorzichtig een beginnetje, ook de zitfluit leert ze nu kennen. Ze weegt alweer meer dan 11 kilo en je ziet haar veranderen met de dag. Om te zien is ze echt een meisjes-Flatcoatje: een lange smalle neus en hele elegante pootjes. Binnenkort zal ik wat nieuwe foto's van haar maken.

Yonas logeert nog steeds bij Mark en mij en dat gaat eigenlijk best goed. Ja, hij heeft zijn gebruiksaanwijzing en oh wee als je die niet volgt, dan gaat het fout. Maar al met al ben ik erg tevreden. Yonas is dol op Holly, ook nu ze niet meer loops is en elke ochtend dollen ze eventjes voordat we naar buiten gaan. Tussen Yonas en Jasper is geen spanning ontstaan sinds hun "scheiding". We waren een beetje bang dat Yonas moeilijk zou gaan doen als hij Jasper weer zou zien, terwijl ze niet meer samen wonen, maar dat valt alles mee. Ze hebben gister op de wandeling zelfs even samen gespeeld en het initiatief ging nu duidelijk van Yonas uit. Jasper vond het in het begin wel eng, maar al gauw liep hij achter Yonas aan te rennen. Zo plotseling als het begon, was het ook weer klaar en ging Jasper weer verder met dollen met de meiden. Maar ik vond het heel bijzonder, ik had het nog nooit gezien!

26 augustus 2007 Vorige week zondag en afgelopen donderdag zijn wij meegeweest op jacht; op de eenden in Belgie. Zondag waren Yamy, Freya en Holly mee en donderdag ook Jasper. Zondag was voor Freya en Holly de allereerste keer ooit. Yamy heeft natuurlijk al wat meer ervaring en inderdaad zodra ze het eerste geweer zag, stond ze op scherp. Haar eerste eendje zondag was gelijk een loper, dus ze had direct de smaak te pakken. Holly kwam de auto uitgesprongen en zag al die honden en mensen. Haar blik stond duidelijk nog niet op werk, zij zag alleen maar feest. Geweldig vond ze het, maar snappen deed ze het absoluut nog niet. Ze is nog zo'n lekkere baby he De eerste geweerschoten daar begreep ze al helemaal niets van, wat een knallen, maar er viel helemaal niets..... Later op de dag viel langzaamaan het kwartje en toen ze ook nog eens van Louisian de kans kreeg om op een aangeschoten nog levend eendje te werken, zag je haar houding veranderen. Holly had overigens geen moeite om de lopende eend achterna te gaan en te pakken. Ze deed het heel zachtjes en bracht hem keurig bij mij in de hand. Freya mocht daar ook even op werken, maar durfde de lopende eend niet op te pakken. Pas toen de eend stilletjes bleef liggen pakte ze hem op en bracht hem bij me. De eerste vier driften van de dag heeft Yamy best wat eenden binnen gebracht, maar voor Freya en Holly waren er niet zo veel kansen. Op de laatste drift veranderde dat. Wij stonden op een prima post aan het water en daar hebben we Yamy en Freya mooi kunnen dirigeren op water en dat leverde toch aardig wat eendjes op. Holly mocht al die tijd gewoon achter Freya en Yamy aanhollen en zwemmen, gewoon om te kunnen zien wat er gebeurde. Later in de nazoek in het bos dat grensde aan het water, kwam Holly helemaal zelfstandig met een eendje aangelopen. Ja, da's mooi! Kippenvel als ze zo trots komt aangelopen!

Donderdag waren de geweren niet zo op dreef en de eendjes wilden waarschijnlijk door het wat slechte weer niet lekker vliegen. Door de vele regen waren de landweggetjes behoorlijk modderig en ons Berlingootje liep geregeld vast. GRRRRR. Bedankt Marjet voor het los trekken! Na een keer los getrokken te zijn met de sleepkabel en na een keer te hebben geduwd, zagen we het niet meer zitten en klommen we met onze honden achterop een pick-up en zo zijn we vervolgens naar de volgende driften gereden. Erg avontuurlijkZo reden we met vier man (Louisian, Kimberly, mijn moeder en ik), negen honden (Floyd, Jiggs, Kisses, Moon, Dutch, Yamy, Jasper, Freya en Holly) en een berg eenden op een klutje al hobbelend achterin de pick-up met de modderspetters langs onze oren van drift naar drift! Yamy heeft gedurende de dag toch best weer wat binnen gehaald. Voor Freya, Holly en Jasper kwamen de kansen toen we op een vlakte stonden. Daar konden ze echt markeren. Freya heeft daar een paar lijnen vooruit gelopen met Holly in haar kielzog. Holly was Freya daarbij de eerste keer sneller af en bracht de eend binnen. Freya heeft daarna nog wel een paar andere eenden binnengebracht. De drive waarop ik gehoopt had weer bij Freya te kunnen zien, bleef helaas toch nog uit. Ik hoop zo dat ze die ooit weer terug krijgt. Je herkent Freya echt niet meer hoor.... 't is jammer... Ons bommetje is niet meer vooruit te branden...... Jasper was met mij mee, maar onze gevoelige teddybeer merkte aan mij dat ik niet erg blij met hem was... Jasper is normaal heel makkelijk met de teven, ook als ze loops zijn. Maar hij was donderdag helemaal in luv met de nog net of net niet meer loopse Kisses (tja, dat kun je hem natuurlijk niet kwalijk nemen, zo'n mooi meisje, hij heeft natuurlijk wel smaak) dus zodra hij los was trok hij naar haar toe. Dat irriteerde mij, dus hij kreeg af en toe even flink op zijn lazer. Tja, toen ik hem dus wilde sturen op een eendje, bleef hij stokstijf zitten alsof hij dacht "Ik doe maar niets meer, dan kan ik ook niets fout doen..." Mijn eigen schuld. De volgende drift ging hij daarom maar mee met mijn moeder en toen heeft hij zijn eerste eend binnen gebracht, aangeschoten en dus nog levend bracht hij hem heel zachtjes vasthoudend bij mijn moeder. Onze laatste drift van de dag was weer aan het water. We stonden er ongelooflijk lang, maar er werd niet veel geschoten. Ik zag in de verte een eend op het water vallen en besloot Freya erop te sturen. Net toen ze op vijf meter afstand was van de eend, zag ik dat er ook een Golden op af was gestuurd en die kaapte vlak voor Freya de eend weg. Tja, da's jammer, maar ik kon dat vanuit waar ik stond echt niet eerder zien. We stonden midden in huizenhoge brandnetels tussen de bosjes aan het water. Ik vond het wel knap dat ik Freya toch zo ver het water op kreeg gestuurd, ze kon mijn aanwijzingen op afstand ook bijna niet zien tussen al dat groen. Een tweede kans diende zich aan, maar die eend lag te ver naar links op het water en ik kreeg Freya niet zo ver naar links. Mijn moeder stond een eind verderop met Yamy, maar niet aan de waterkant. Snel riep ik Yamy om dan maar haar in te zetten. Die eend moest binnen. Yamy liet zich goed sturen en ik kreeg haar wel naar links en als snel had ze de eend. Toch nog wat binnen! De drift duurde en duurde, maar ons geweer zag geen kans wat eenden te schieten. Holly en Freya stonden bij mij in de brandnetels. Die leken hen weinig te deren gelukkig, maar toen er ook nog rode mieren verschenen, bleven ze maar in het water staan wachten op hun opdrachten. Ik kon aan Holly merken dat ze er echt doorheen zat. Heel stilletjes kwam ze af en toe het water uit en sprong ze dicht tegen me aan, haar natte lijfje begon te rillen. Na de drift heb ik nog voor Freya, Jasper en Holly wat eendjes weggelegd, zodat ze toch wat konden halen, ze hadden zo netjes gewacht, daar moest nog even wat werk op volgen. Ook Jasper had overigens geen moeite met een lopende eend.

Ook al hebben mijn honden niet heel veel eenden binnengebracht (m.u.v. Yamy), het was absoluut voor allemaal heel leerzaam. De geweerschoten die ze voor het eerst hoorden (dat is in geen training na te bootsen!), het warme wild dat ze allemaal hebben geapporteerd, het werken tegelijkertijd met andere honden (voor Freya overigens het moeilijkst, die laat zich daar erg door afremmen, Holly gaat er alleen maar harder van lopen), de hele situatie van het op post staan en stil zijn (Jasper heeft 1 piepje gegeven naar Kisses, maar was verder de hele dag muisstil. Voor Holly was dit een supertraining en ik was erg tevreden. Ze gaf een enkele keer toch nog een piepje, maar ik weet nu hoe ik dat moet corrigeren en dat werkt goed!), gewoon zo'n hele jachtsituatie (iets wat je alleen maar kan leren door het te doen), alles bij elkaar een stortvloed aan nieuwe ervaringen. Louisian, hartstikke bedankt dat we mee mochten! 6 Oktober gaan we graag weer mee!

Vandaag was dan de show in Rotterdam. Yamy haalde hier haar tweede Veteranen CAC met een heel mooi en lief rapportje. De keurmeester sloot af met de wens "Good health and live long!" Ze was erg gecharmeerd van onze veteraan. Yamy mocht de erering in en ik vond werkelijk dat ze het geweldig deed. Ze liep super, stond vrijwel direct mooi, maar deze keurmeester heeft haar geen blik waardig gekeurd. Jammer, maar niets aan te doen. Onze volgende show stond op de planning in Bleiswijk, maar toen ik zojuist het inschrijformulier erbij pakte, bleek de Flatcoatkeuring op 4 november te zijn i.p.v. 3 november. Da's balen, op 4 november ga ik namelijk met Holly naar Oldenzaal voor haar eerste workingtest! Ja, dat vind ik dus echt balen, nu is onze eerste show pas weer eind november: de Winner in Amsterdam.

18 augustus 2007 Vandaag was de certificaatdag van de FRC. We deden zelf niet mee, maar kwamen kijken hoe onze cursisten het eraf zouden brengen. Omdat Mark op Lowlands zit, waren wij onze vaste oppas kwijt, dus alle honden gingen mee. Abby heeft zich voorbeeldig gedragen, heeft de meeste tijd doorgebracht in de bench in de bus, maar mocht uiteraard zo nu en dan ook even rondhobbelen tussen de mensen en honden. Van het schot keek ze niet op of om. Holly is veel met mij op stap geweest om vooral te oefenen op het rustig volgen van proef naar proef en stil zijn terwijl er geschoten en gewacht wordt. En ik ben erg tevreden over mijn kleine meid. Ze was rustig en stil en liep keurig mee aan de voet. Met Freya heb ik even een klein oefeningetje gedaan en dat ging enthousiast en vol vertrouwen. Mijn vader heeft heel even met Hera wat oefeningetjes gedaan. De rest (Yonas, Jasper, Phoebe en Yamy) heeft de dag voornamelijk in de bus doorgebracht, uiteraard hebben we voor de proef en na afloop ervan heerlijk met ze door het prachtige gebied gewandeld. Jasper was zo nu en dan nog wel erg verliefd op Holly, die net van haar loopsheid af is. Holly snauwt absoluut niet van zich af, maar laat de belangstelling van de reuen gelaten over zich heen komen. Ik voelde mij dus af en toe even geroepen om dan zelf maar in te grijpen. Jasper had de boodschap snel begrepen. Maar de andere reuen, ach, tja, wat zal ik zeggen

Morgen gaan mijn moeder en ik met Yamy, Freya en Holly op jacht in Belgie, op de eenden. Ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Voor Freya en Holly is dit hun eerste keer.

14 augustus 2007 Vandaag nieuwe foto's van Djarno ontvangen! Hieronder de mooiste.

Jackanape's Prime Time "Djarno", 18 maanden oud

13 augustus 2007 Gister zijn mijn ouders en ik naar een zeer intensieve en confronterende training geweest. Sinds Freya ziek is geweest, gaat het met werken gewoon niet meer zoals ik zou willen. Ik kwam er zelf gewoon niet meer uit. Dus zocht ik hulp bij iemand anders. Telefonisch had zij mij al meerdere keren bijgestaan, maar we wilden toch ook graag een keer langskomen. Ik heb Freya in een periode dat ze niet meer kon werken, vanwege haar infectie (die toen nog niet ontdekt was), te hard aangepakt, omdat ik in de veronderstelling was, dat ze niet naar me wilde luisteren. Ik heb haar dus enorm in de steek gelaten en haar vertrouwen in mij was weg, kapot, foetsie... Dit vertrouwen moet weer hersteld worden, maar dat heeft tijd nodig en ik zal er hard aan moeten werken. Maar ook aan mijn eigen zelfvertrouwen. Als de voorjager er geen vertrouwen in heeft, hoe moet de hond dat dan hebben..... Confronterend, ja, maar dit had ik wel even nodig: iemand die mij op mijn fouten zou wijzen en mij aan het denken heeft gezet over hoe ik aan het werk ben.

Verder hebben we ook getraind met Abby, Holly en Hera. Mijn moeder is bezig geweest met het voetenwerk met een pup. Dat moet gewoon heel jong al aangeleerd worden en ook gelijk goed. Bij Holly hebben we het probleem van de onrust op post aangepakt. En ja hoor, ze was daarna gewoon stil op post terwijl er geschoten werd en er andere honden aan het werk waren! Super toch! En net als bij Freya, moet er ook bij Hera worden gewerkt aan de vertrouwensband tussen voorjager en hond. Hierbij is de timing en de wijze van straffen en belonen heel belangrijk!!

Louisian, ik wil je via deze weg nogmaals heel erg bedanken voor je tijd, je raad en al het werk dat je voor ons en onze honden verricht hebt. Het was niet gemakkelijk.

Verder is Holly alweer aan het einde van haar loopsheid. Ze heeft nu twee en een halve week enorme lol gehad met Yonas, die er altijd wel voor in was en nog steeds staan ze elkaar geregeld te versieren. Maar ja, Yonas zou Yonas niet zijn als hij niet ook een paar keer naar haar zou zijn uitgevallen. Het ene moment is hij haar aan het versieren en spelen ze en het volgende moment krijgt ze een enorme grote bek van hem. Ja, het blijft een rare die Yonas. Hij heeft af en toe zijn slechte dagen en dan kun je ook maar beter bij hem uit de buurt blijven, hij heeft dan gewoon geen zin in andere honden.

Abby groeit intussen lekker door en is al ruim 8 kilo en alweer 11 weken oud. Het is een mooi dametje.

Volgende week hebben we weer een show met Yamy. Dit keer in Rotterdam. Ben benieuwd of ze nu ook weer bij de keurmeester in de smaak zal vallen!

27 juli 2007 Ja, hehe, eindelijk!!! Ik had woensdag al een flauw vermoeden dat het er aan zat te komen en vandaag is mijn vermoeden bevestigd: Holly is met haar bijna 18 maanden dan eindelijk voor het eerst loops geworden!! Ze is nu dus een echte dame

Afgelopen woensdag was Holly mee naar de B1-training. We hadden onze jaarlijkse boottraining. Zo'n beetje op de dag dat het het hardst waaide, maar goed, dat mocht de pret niet drukken. De blaren stonden op mijn handen van het roeien hahaha, maar het is gelukt! En Holly? Die vond het geweldig, zoals alles in het leven! We haalden de boot op en na 1 handgebaar zat Holly al triomfantelijk in het bootje. Na nog geen 100 meter roeien had ze ontdekt dat ze er ook uit kon springen. Ik heb haar even laten zwemmen en er toen toch maar weer ingetild. Zodra we de kant naderden, waar ze mijn moeder zag staan en de andere cursisten, sprong ze weer zeer soepel de boot uit en zwom gauw naar de kant. Zo heeft Holly lekker de middag doorgebracht, het liefste als ze de boot ingetild werd, zonder te schudden bij de andere mensen in het bootje op schoot springen! Dat werd haar uiteraard erg in dank afgenomen Ze heeft ook nog twee mooie lijnen gelopen en haar allereerste duifje snel, erg netjes en zachtjes geapporteerd!! Ik was zeer tevreden over haar.

Holly op de uitkijk in het bootje (foto Lenk Krispijn)

23 juli 2007 Gisteren zijn Jan en Angelique Riegman bij mijn ouders langsgeweest om Abby voor het eerst te bewonderen. Uiteraard hadden zij hun camera mee. Op Abby's pagina staan dus nieuwe foto's! Jan en Angelique, bedankt!!!

Het gaat goed met Abby. Inmiddels is ze al dikke maatjes met Hera, na drie dagen heeft Hera het negeren opgegeven en is dan toch maar op Abby's speluitnodigingen ingegaan. Hera is voor haar gevallen! Jasper vind haar vooral erg leuk als ze de dolle vijf minuten heeft en als een gek rondjes gaat rennen. Ja, dan wil hij er graag achteraan rennen. Dat doen we nog maar niet, he Jasper De nachten zijn al zeer relaxed. Zonder moeite slaapt ze door tot zo'n uur of acht, lekker in de bench. Overdag in de bench is nog een crime, de buren zullen weten dat we weer een pupje hebben hahaha

17 juli 2007 Net thuis gekomen uit Engeland en ja, we zijn thuis gekomen met een heel schattig klein Flatcoat meisje! Toen de plannen rondom het nest van Freya niet doorgingen, was dat niet alleen jammer voor mij -voorlopig geen nestje-, maar voornamelijk voor mijn moeder, aangezien zij een pup van Freya zou krijgen. Na contact met Jo, de fokker van Hera, besloten we om bij haar een kijkje te komen nemen. Zij had een nest liggen van Beech (een halfzus van Hera) en Trioaks Fletcher. Wij zijn dus gister naar Engeland vertrokken en hebben de puppytest gezien van het hele nest (2 reuen en 6 teven). Hele leuke pups, zeer mensgericht en ze wilden allemaal graag apporteren. Na de Engelse test hebben wij onze voorkeuren ook nog zelf getest op de Nederlandse manier en toen is de keus gevallen op Casblaidd Lollypop, roepnaam Abby! Abby heeft zich tijdens de reis naar huis voorbeeldig gedragen, geen enkel piepje! Ze heeft afwisselend op mijn voeten of op mijn schoot liggen slapen of kauwde zo nu en dan lekker op een pensstaafje. De auto -voor haar voor het eerst- vond ze heerlijk. Alle nieuwe indrukken heeft ze als een spons opgenomen. Thuisgekomen heeft ze kennisgemaakt met Jasper en Hera en dat verliep heel relaxed. Yonas is met Mark en mij meegegaan naar huis, waar hij voorlopig ook zal blijven.

Mam, wij wensen je heel veel succes met je nieuwe meisje!!!!

Abby

15 juli 2007 Hieperdepiep Hoera!!!!! Vandaag is Freya jarig. Vier jaar alweer!!!! Het gaat goed met haar. Afgelopen dinsdag ging de training erg goed (naar omstandigheden). Ze krijgt langzaamaan weer meer drive en vertrouwen! We gaan lekker op de ingeslagen weg door. Ik wil toch graag dit jaar een workingtestje met haar doen en heb er voorzichtig weer vertrouwen in.

Morgen gaan mijn moeder en ik er even twee daagjes tussenuit. We gaan naar Engeland, een bezoekje brengen aan de fokker van Hera. We gaan haar reuen bekijken en krijgen ook een puppytest te zien van een heel leuk nest!!! Ben heel benieuwd. In september gaan we ook weer naar Engeland. We mogen dan met Hera mee op een echte Engelse jacht.

6 juli 2007 Afgelopen woensdag 4 juli was onze Phoebe jarig. Ze is alweer 7 jaar geworden!! Hiep hiep hoeraaaaaaa!!! Alle Roughcovers Star Wars pups natuurlijk van harte gefeliciteerd en in het bijzonder broer Falcon, broer Wicket en broer Sky!!! Een dikke knuffel van ons allemaal!!

Met Freya gaat het herstel na de sterilisatie heel goed. De wond is mooi dicht en we zijn alweer naar training geweest. Ook de elleboog van Holly is eindelijk helemaal dicht. Maar nog steeds geen zwempartijtjes voor haar. Eerst moeten de korsten er netjes en vanzelf afgaan.

1 juli 2007 Afgelopen dinsdag is Freya gesteriliseerd. Gewoon op de ouderwetse manier. Typisch voor Freya was dat ze zelf de praktijk uit wilde lopen en ook hier in huis was ze dezelfde dag al weer bereid om alles zelf te doen. Ze heeft alleen niet gegeten, haar maag was van de narcose wel wat van streek. Woensdag vond ze het nodig om ook weer los te rennen, maar heb ik haar toch nog maar even aan de lijn gehouden. Donderdag liep ze al weer gewoon met de andere meiden mee. De wond ziet er erg netjes uit, dus ik heb goede hoop op een voorspoedig herstel, zodat we weer lekker kunnen trainen. Tegelijk met de sterilisatie is voor de zekerheid ook wat bloed afgenomen om de schildklierwerking te bepalen en die is prima in orde. Mentaal gaat het rustig aan steeds beter met haar, ze is vrolijk en speelt. In haar werk is ze nog steeds heel onzeker, maar daar kunnen we ons nu helemaal op concentreren om dat te verbeteren. Geen pauzes meer vanwege loopsheid of schijndracht, geen drie maanden meer uit de roulatie vanwege puppies, nee, nu echt weer aan de slag om Freya weer met vertrouwen te laten werken. Ik heb er zin in!

Bij Holly is anderhalve week geleden een klein bultje weggehaald, een goedaardig gezwelletje zeg maar. Dit zat helaas precies op haar elleboog en dat kost nogal wat moeite om dat mooi te laten helen. Ze heeft er zelf totaal geen last van, het enige echte vervelende voor haar is dat ze al die tijd niet mag zwemmen! Tja, Holly zwemt nu eenmaal graag elke dag .

Omdat Freya dinsdag gesteriliseerd werd, mocht Yamy weer mee naar de training van Freya (Yamy is al vaker geweest dan Freya zelf, maar goed). Het was de boottraining en Yamy heeft met volle teugen genoten! Ook nog een hele goede dirigeer laten zien. Het lijkt wel of Yamy -nu het allemaal niet meer zo strak hoeft- veel beter naar de fluit luistert. Ze heeft erg haar best gedaan!

18 juni 2007 Gister was de show in Almere. Een buitenshow.... we hebben dus bijna de hele dag in de regen doorgebracht! Maar dat mocht de pret niet drukken! Onder een vissersparaplu en in een beach-sheltertje hebben we de honden toch redelijk droog kunnen houden. Als eerste was Hera aan de beurt in de Openklas teven. Zij werd daar tweede met een Uitmuntend (2U dus). Hera stond netjes, liep netjes mee, maar had om het plaatje af te maken wat meer mogen kwispelen. Dat was overigens niet het commentaar van de keurmeester hoor, dat was mijn eigen commentaar hahaha. Ze had een mooi rapport met de gebruikelijke opmerkingen: lichte ogen en wat weinig hoeking.Verder alleen maar positief: mooi hoofd, uitmuntend bone, uitmuntende voeten, goede gangen, etc. Daarna was het de beurt aan Holly in de Jeugdklas. Tja, Holly vond het buiten de ring veel gezelliger en wilde alleen maar spelen. Soms is ze nog echt een baby Aan het showen vond ze niet zo veel en was blij dat ze even mocht rennen in de ring. Maar ja, haar rennen was niet zoals het op een show hoort Al springend gingen we door de ring ahum.... Toen ze moest staan, had ze kennelijk zo'n enorme honger dat ze bijna mijn vingers erbij op at. Dat zijn we niet van haar gewend. Holly had een heel uitgebreid rapport met terecht haar tekortkomingen (haar wat royale stop, haar wat gestrekte lichaam), maar ook met haar sterke punten: prachtige vacht (hoewel ze voor haar doen nu helemaal kaal is) en uitmuntende bespiering! Het eindoordeel: een Zeer Goed! Als allerlaatste was Yamy aan de beurt met haar debuut in de Veteranenklas. Ze was de enige veteranenteef. Ze showde super, daar hebben we in het verleden hard op geoefend en dat wierp nu eindelijk zijn vruchten af!! Yamy kreeg een 1U en dus het veteranen CAC en mocht door voor de keuring van de Beste Teef van het Ras. Yamy werd tot ons grote plezier reserve Beste Teef en won naast haar Veteranen CAC dus ook het res. CAC. Omdat de teef die Beste teef werd al Nederlands Kampioen is, schuift het punt ook nog eens door. Super blij, dat snap je wel! Die Yamy!! Yamy's bijnaam hier is "ons lelijke wijfie". Tja, dat mag ik nou natuurlijk niet meer gebruiken!!!

Holly is nu voorlopig klaar met showen, wie weet later nog eens, maar de eerst komende jaren niet meer. Hera zullen we zeker nog wat vaker gaan showen, maar eerst focussen we ons op Yamy. Ik wil haar heel graag showen tot het Veteranen Kampioenschap. Dat vind ik echt een eretitel. Vooral omdat onze twee laatste nooit in de veteranenklas geshowd konden worden. Tabor werd immers maar 7,5 en Suzy werd net 8 en haalde het niet om toen nog geshowd te worden. Dan sta je toch even te slikken, nu dan eindelijk met een eigen hond in de veteranenklas! Ik vind het een eer! Op naar de volgende show!

Vandaag weer heerlijk wezen uitwaaien op de Maasvlakte. Dit keer wel met fototoestel, maar geen zeehond gezien... Mijn vier meiden en Jasper waren mee. Hera en Yonas waren thuis met mijn vader. De honden hebben weer genoten!!!

 

 

14 juni 2007 Zojuist bericht gekregen uit Dongen. Chico (Jackanape's The Time of My Life) heeft HD A, norbergwaarde 40 en botafwijking 0. Super blij zijn wij met dit resultaat!! Adri, Loes en de rest van de familie natuurlijk, bedankt en veel plezier op de behendigheid!!

13 juni 2007 Afgelopen maandag waren wij op de Maasvlakte op een van de strandjes. Wij komen daar wel vaker, maar dit hadden we nog nooit eerder meegemaakt. Zo bijzonder!!!! Eerst lopen we altijd een stuk, dan gaan we ballen gooien in zee en daarna lopen we weer terug. Tijdens het ballen gooien zagen we ineens acht honden in plaats van zeven in het water. Allemaal even dichtbij, maar eentje bleef af en toe wel erg lang onder water. Was het een zeehond!!! Heel nieuwsgierig kwam hij steeds kijken en toen we stopten met ballen gooien zwom hij weer terug de zee in. Het is de honden niet opgevallen dat er een vreemde eend in de bijt aanwezig was. Jammer dat wij dit keer geen fototoestel bij ons hadden, maar wie weet, zien we hem volgende week weer.

10 juni 2007 Wij hebben vanaf woensdagavond een pupje te logeren: Jorja van Ton en Lenk. Holly was in het begin erg gepikeerd dat ze nu niet meer de Benjamin mocht uithangen en negeerde Jorja een beetje. Als de kleine dan lag te slapen, dan sloop Holly er heel stilletjes naar toe en besnuffelde haar eens uitgebreid. Op speluitdagingen van Jorja ging ze niet in. Eindelijk brak op zaterdagochtend het ijs en begonnen ze heftig met elkaar te spelen, elkaar uit te dagen, samen aan een kauwstaaf te kauwen en meer van dat soort dingen. Heerlijk om te zien!! Ook Jasper is heel lief met haar, gaat heel voorzichtig naast haar liggen en laat zich uitgebreid door de kleine bewonderen en aflebberen. Zo schattig!!

8 juni 2007 Vandaag was de ALV van de FRC. Helaas was ik niet in de gelegenheid om te komen. De Jachtcommissie reikt op de ALV altijd een tweetal wisselbekers uit voor prestaties op de workingtesten en certificaatdagen van het voorgaande jaar: de Co Antonisse wisselbeker en de Britannic wisselbeker. Yamy kreeg voor de derde keer op rij de Co Antonisse wisselbeker uitgereikt!!! Mijn moeder heeft hem in ontvangst genomen. De Britannic wisselbeker was dit keer voor Youp, de broer van Yamy die bij Arthur en Wilma woont. Van harte Arthur met dit mooie resultaat!!

7 juni 2007 Helemaal vergeten te vermelden -en dit is absoluut het vermelden wel waard- dat Yamy maandag 28 mei 8 jaar is geworden!!! Hiep hiep hoera!!! We hebben het niet kunnen vieren, want Mark en ik zaten heerlijk eindelijk weer eens op Pinkpop!! Alle meiden waren uit logeren bij mijn ouders en ik weet zeker dat ze daar verwend zijn, dus Yamy heeft toch een feestje gehad

Freya's oor is overigens weer helemaal okee. Ik heb de hechtingen verwijderd en sindsdien is het mooi helemaal geheeld. Je ziet wel wat littekenweefsel zitten, daar komt geen haar meer terug, maar dat zit op zo'n onopvallende plek, dat ik me daar echt niet druk om kan maken!

6 juni 2007 Ja ja, eindelijk weer even een updateje... Met heel goed nieuws: Djarno heeft HD A, Holly is ED vrij!!! Met goed nieuws: Holly heeft HD B. Maar ook met minder goed nieuws: ik heb na heel lang alles afwegen besloten om niet meer met Freya te fokken. Lichamelijk lijkt ze helemaal hersteld te zijn van haar infectie, maar geestelijk wordt ze maar niet meer de oude. Echt, met pijn in mijn hart, maar het is beter zo. Voorlopig dus geen fokplannen hier. Binnenkort zal ik alle pagina's weer even aanpassen en hoop ik weer helemaal up to date te zijn.

Chico's HD uitslag was nog niet binnen.

21 mei 2007 Gister was de clubmatch van de FRC. Ik had dit jaar maar 1 hond ingeschreven en dat was Holly. Ik dacht dat het dan een heerlijk relaxte dag zou worden. Hhhmm, ja ja. Nou goed, Holly was dus ingeschreven in de jeugdklas. Een grote klasse van maar liefst 36 teven. Ze deed netjes wat ik van haar verlangde, stond als een huis en liep keurig mee, met zo nu en dan nog even een sprongetje tussendoor, maar ja, zo is Holly nu eenmaal. En ja, ook de keurmeester werd even kort besprongen, oeps, sorry. Hij vond het niet erg, zei hij. Jammergenoeg mocht Holly met een ZG de ring uit. Ze had een mooi rapport met als aanmerking dat ze wat breed loopt van voren. Jammer, want ze krijgt juist altijd complimentjes over haar gangwerk . Maar het is niet anders. Broer Maus stond in de jeugdklas bij de reuen. Ook een grote zware klasse met maar liefst 36 inschrijvingen. Een klasse waarin veel G's vielen. Maus kreeg een U!!! Heel trots zijn we daar natuurlijk op. Antoinet, hartstikke bedankt dat je Maus zo goed hebt voorgebracht!!!

Met Freya haar oor gaat het zo zo. De kap kan in ieder geval voorlopig nog niet af. Het was een niet zo mooie wond, die de dierenarts toch erg netjes heeft kunnen hechten. Maar waar ik al bang voor was is toch gebeurd. Er was een stukje dun los vel waar de dierenarts al een stuk vanaf had geknipt, maar de rest had hij toch gehecht. Dat stukje is niet geheeld, maar is ingedroogd en heeft losgelaten waardoor er toch weer een open wondje ontstaan is. Ik heb het maar weer goed schoongemaakt en we wachten het maar af.

15 mei 2007 Afgelopen zondag is Freya in haar oor gebeten.... Het spoednummer van de dierenarts was niet bereikbaar, uiteindelijk via vele omwegen de dierenarts te pakken gekregen en we konden direct langskomen. Aangekomen was hij net bezig met het laten inslapen van een andere hond, brrr, vier snikkende mensen, vreselijk... Ik had thuis Freya's oor al schoongemaakt en geschoren zodat ik ook duidelijk kon zien wat de schade was. Ja, dat moest wel gehecht worden. De dierenarts bekeek het eens goed en kwam tot dezelfde conclusie. Hup, op de tafel en de arts beluisterde even aandachtig haar hart. Een zeer sterk kloppend hart, dus de eerste spuit voor de narcose ging erin. De arts waarschuwde nog dat ik haar wel stevig vast moest houden, want deze prik is altijd heel pijnlijk en de meeste honden gillen het uit. Toen de naald in haar rugspier verdween, zat ik te wachten op een reactie, maar ja, Freya geeft nooit een kik, dus nu ook niet. Het duurde even voordat de spuit ging werken en toen was ze nog niet helemaal van de wereld, dus gaf de arts haar voor de zekerheid nog maar een spuit eroverheen. Ik ben nooit zo'n fan van narcoses, maar ja. Uiteindelijk gaf Freya zich helemaal over en kon het hechten beginnen. Zes hechtingen later werd ze weer wakker gemaakt en konden we weer naar huis. Nu loopt ze door het huis met een mooie "lampenkap" om, want krabben aan haar oor is voorlopig uit den boze. Zwemmen mag ook niet en over veertien dagen mogen de hechtingen eruit. Ik baal er wel van, ze was net zo lekker aan het opknappen. Ze was net een maand zonder antibiotica en ja hoor, nu zit ze dus weer op de antibiotica, de zesde kuur al dit jaar.... Nou ja, dit overleven we ook wel weer.

Freya op de bank met kap

Het is trouwens wel heel grappig om te zien hoe Freya leert omgaan met die lampenkap. De eerste dag was ze doodongelukkig, kon ze niets van de grond pakken, liep ze overal tegenaan en ging ze dan maar in haar achteruit, omdat ze ervan overtuigd was dat ze er niet langskon. Nu doet ze alles met dat ding om, als ze ergens achter blijft hangen duwt ze gewoon door, ze eet met de kap om, ze speelt heftig met Holly (die die kap reuze interessant vindt en er zo lekker in kan happen), ze pakt haar speeltje, gooit het in de lucht en vangt hem met de kap weer op. Geweldig wat een lol ze er nu mee heeft. Maar ja, het blijft toch een onding en we zullen blij zijn als ze hem niet meer omhoeft. Mijn linkerbeen begint namelijk ook aardig onder de blauwe plekken te raken, want ondanks die kap wil ze nog steeds keurig aan mijn been gekleefd volgen. Auw! Freya gaat nu lekker mee aan de fiets, want de normale wandelingen zijn even verboden terrein. Wij hebben namelijk alleen maar gebied met watertjes waar zij het liefste heerlijk doorheen struint. De ochtendwandeling loopt ze wel met de andere meiden mee, da's alleen maar een strookje gras, dan komen we geen water tegen en heeft ze haar kap voor de zekerheid gewoon om. De middagwandeling doen we nu gescheiden. Als we fietsen zit het tempo er lekker in en is de kans dat ze onderweg gaat zitten krabben heel klein, dus kan ze gewoon mee zonder de kap. Freya vindt fietsen het einde, dus dat is zeker geen straf. We gaan dan naar het surfmeer, waar ze even aangelijnd haar pootjes in het water mag koelen en een klein slokje mag drinken en dan fietsen we weer verder.

Hera is inmiddels weer van haar loopsheid af en we wandelen dan ook weer samen met de knullen. Morgen zal ze weer bij mijn ouders intrekken en komt Yamy weer terug hier. Yamy valt overigens wel met haar neus in de boter. Mijn vader heeft haar steeds meegenomen naar de training van Hera en omdat Freya nu met die hechtingen zit, neem ik Yamy weer mee naar de training van Freya. Yamy geniet daar echt van, heerlijk!

6 mei 2007 Gisterenavond werd ik gebeld met een zeer triest bericht. 5 mei zal nooit meer hetzelfde zijn... Joke de Zanger (Roughcovers) heeft de strijd tegen kanker verloren en is op 5 mei overleden, ze was 56 jaar. Wim (en natuurlijk de hele familie), we denken aan je. Joke, bedankt voor alles.....

5 mei 2007 Gisteren zijn we met drie Time-pups (Chico, Djarno en onze Holly) afgereisd naar Zeist, naar de Praktijk van dierenarts Dijkshoorn, voor PL onderzoek, HD-foto's en voor Holly ook ED-foto's. Alledrie zijn ze PL vrij!!!!! De heupen zagen er goed uit, maar dat weet je altijd pas zeker als je het officiele papiertje van de Raad in handen hebt. Ook de ellebogen zagen er goed uit, maar voor we echt gaan juichen, wacht ik toch maar even op de officiele uitslag Holly heeft nu alle onderzoeken achter de rug. Ik hoop dat de overige nestbroers snel zullen volgen!!!!!

Vandaag zijn we lekker met familie uit eten geweest, mijn vader was namelijk afgelopen maand jarig (jaaaaa, 60 jaar!!) en ik dus vandaag (nou vooruit dan: 29 jaar)! Heerlijk gegeten bij 't Zeeltje in Bleiswijk, op het terras in het zonnetje. Een echte aanrader!

Met de hondjes gaat alles goed. Hera logeert weer bij mij, want na de eerste week van haar loopsheid, werd het voor Jasper toch wel wat lastig. Heerlijk om die bruine dame weer hier te hebben, Hera is zo'n enorme lieverd en zoooooo makkelijk. Yamy logeert voorlopig weer bij mijn ouders, dan kan mijn vader lekker blijven trainen en Yamy geniet van alle extra aandacht. Holly vindt de loopse Hera heel interessant. Wie weet wordt onze jongste dan ook wel loops??? Ze is nu 15 maanden en nog niet loops geweest. We wachten rustig af.

1 mei 2007 Vandaag met Freya weer bij de dierenarts langsgeweest. Haar baarmoeder voelde goed, toch iets om in tijd van verminderde weerstand in de gaten te houden, ze is tenslotte net loops geweest. Ook het bloed was nu weer prima in orde!!!! Geen ontstekingscellen meer gevonden. De bacterie is dus echt overwonnen!!! Verder heeft de dierenarts even naar een kies moeten kijken. Freya heeft pas haar kies gebroken, maar kennelijk net goed, want de breuk was niet in de zenuwen terecht gekomen. Het losse deel is eraf getrokken, het was zeg maar een grote buts over de hele lengte van haar kies. Pfff, even geen (harde) botjes meer voor de honden. Freya gaf, zoals we van haar gewend zijn, geen kik. Het heeft even lekker gebloed, maar het ziet er goed uit.

30 april 2007 Nou, Holly's eerste certificaatdag is succesvol verlopen. Zondag was de certificaatdag van de FRC in Krimpen a/d IJssel.

Volgen en vooruitsturen was ons eerste onderdeel. Het volgen ging naar mijn idee niet zoals ze kan, maar de keurmeester was tevreden: 9. Ik had mezelf daar een puntje lager gegeven. Het vooruitsturen en terugkomen op bevel ging boven verwachting. Ze ging super en in 1 lijn van me weg, dacht bij 40 meter dat ze er wel was, na 1 commando ging ze vervolgens weer lekker vlot een stuk verder en mocht ik haar influiten. In 1 commando kwam ze bij me terug, maar niet voor, maar aan de voet. De keurmeester gaf me daar ook een 9, zo zij hij, vanwege het aan de voet komen. Later stond op mijn diploma een 8, zag ik pas thuis, jammer, maar nu niets meer aan te doen...

Toen het kort apport en het houden van de aangewezen plaats. Holly is bij het downliggen gaan zitten, maar wel prima op de plek gebleven. Weer een 9. En het apport, tja, da's jammer. Ze kwam in 1 streep op de dummy uit (en daar hadden toch ook best wat hondjes moeite mee) en had toen ineens in de gaten dat mijn vader daar zojuist die dummy had neergegooid. Ze ging dus even vol verbazing naar mijn vader toe "Huh, jij ook hier? Leuk!!!" Is daarna wel met dummy teruggekomen, maar heeft daarmee wel drie punten verspeeld... Een 7 dus.

Tenslotte het apport uit water, Holly's favoriet. Het schot was hard en de klap van de dummy op het water ook, dus een zeer spannend apport. Holly weet dat ze pas mag gaan na oogcontact. Zodra de dummy op het water terecht kwam, zat ze maar naar me op te kijken. Ik zag dat vanuit mijn ooghoeken, want op zo'n moment moet ik haar niet aankijken, dan is ze -volgens mij- zo weg. Dus keurig wachten op het seintje van de keurmeester, dan pas mijn Hollebol aankijken en op het commando nam ze een snoekduik het water in. Ze gaf hem af op haar manier: met een sprong hoog tegen me aan zo in mijn handen. Een 9.

Poe, wat een spanning valt er dan van je af. Ons eerste C'tje is binnen. Super trots op mijn Bollie. Voor haar was dit een vreselijk vermoeiende dag. Holly is dol op mensen en andere honden en daar waren er vandaag zo veel van. Er vielen zo veel apporten die niet voor haar waren. Kortom, zoveel nieuwe indrukken. Ik ben heel blij met wat ze zondag heeft laten zien. Sommige dingen deed ze beter dan ik verwacht had, andere dingen deed ze wat minder goed dan ik verwacht had. Al met al heeft ze zich goed staande gehouden en kan ik niet anders zeggen dan dat ze erg haar best heeft gedaan!!

De broer van onze Phoebe heeft zondag zijn A-certificaat gehaald. Een echt kippenvelmoment. Falcon heeft er al heel vaak gestaan, maar liep regelmatig stuk op de sleep. Ohhhhh, wat zaten we mee te leven. Ik zag hem even van de sleep af gaan, maar hij herstelde en verdween in ruige begroeiing. Inene kwam hij tevoorschijn, spanning alom.... Heeft hij nou wel of niet die eend. JAAAAAAA, hij heeft hem!!! En de sleep heeft hij voldoende volbracht, dus is hij sinds gisteren de trotse bezitter van een A-certificaat!! Super, echt mooi. Richard, Els en natuurlijk Falcon: Van harte gefeliciteerd!!!!

Veel bekenden gezien en de meesten gingen huiswaarts met een mooi resultaat. Het was een leuke dag, goede organisatie van de FRC, vlot verlopen en met een zonnetje afgesloten.

22 april 2007 Vrijdag hebben we het eerste onderzoek van Holly gehad. Pfffffff, wat is dat toch altijd weer afschuwelijk spannend, zo'n onderzoek bij een nieuwe hond.... De zenuwen gierden door mijn lijf. De oogarts was erg te spreken over Holly haar ogen, het zag er allemaal keurig uit. "Zelfs geen distichiasis," zo zei ze. Ook de gonioscopie was prima, geen enkele afwijking te ontdekken. Dat levert dus Holly's eerste uitslag op: Ogen vrij, inclusief gonioscopie!!!

Op 4 mei gaan we voor de knieen, heupen en eventueel ellebogen. De ellebogen zijn nog even afhankelijk van de leeftijd, die dan voor de Flatcoats staat geregistreerd. De rasvereniging is ermee bezig om de leeftijd voor Flatcoats ook op een jaar vast te stellen. Voorheen mocht je ED pas laten onderzoeken met anderhalf jaar. Twee broers van Holly gaan ook mee op die dag. Weer een spannende aangelegenheid, zal ook weer de nodige zenuwen veroorzaken, maar daar moeten we even doorheen

Afgelopen dinsdag was ik erg verlaat voor onze jachttraining. We kwamen uit Amsterdam en het verkeer werkte niet bepaald mee. Omdat ik toch maar een half uurtje nog mee kon doen, heb ik de gok gewaagd en heb Freya meegenomen. Bij de eerste proef moest ze zoeken, na een markeer te hebben gezien. Dat was altijd haar zwakke punt. Als echte ogenhond heeft ze die markeer dan zo in haar koppie zitten, dat ze het zoeken maar even vergeet. Maar dat viel alles mee. Het zoeken ging nog wel erg onzeker, maar ze zocht wel en dat is toch lang geleden dat ze dat heeft gedaan! Na de dummy gevonden te hebben, liep ze in 1 streep op de markeer. Wow! De volgende oefening bestond uit een dubbel waterapport met uiteraard verplichte volgorde. Dat ging best okee. Ze is er nog niet, maar ze wil in ieder geval wel weer werken!! Dat geeft toch een goed gevoel!!

Yamy lijkt nu toch wel een beetje een oude hond te worden... Ze wordt in mei 8 jaar. Ze ziet er nog toppie uit, maar dingen die ze vroeger nooit had, komen nu toch wel eens voor. Zo heeft ze eind vorig jaar die blaasontsteking gehad en nu heeft ze sinds twee dagen dunne ontlasting. Niets ernstigs hoor, maar dat had ze gewoon echt nooit. Verder geniet ze erg van haar pensioen en ik met haar. Niets moet meer, het werken mag weer wat meer zoals zij het wil, dus meer zoeken, meer eigen initiatief, niet meer zo strak dirigeerbaar, wat altijd veel moeite kostte. Heerlijk!

Hera lijkt loops te worden. Hopelijk neemt ze niet in 1 week ook onze Holly mee. Ik hoop namelijk volgend weekend met haar op te gaan voor de C.

En vandaag heb ik dan eindelijk tijd gevonden om de foto-albums van de Jackanape's-pups bij te werken. Kijk snel op http://community.webshots.com/user/jackanapes78

15 april 2007 Gisteren dus meegedaan aan de Teamworkingtest van de NLV. Het team bestond uit Margreet met Bram als C-combinatie, Lenk met Pip als B-combinatie en Ine met Luuk als A-combinatie. Ik was de non-playing captain. Ons team droeg de naam "The All Blacks". In eerste instantie ontstaan omdat de drie honden alle zwart zijn, maar later is besloten dat ook wij in het zwart gekleed zou komen. Lekker slim, aangezien het die dag zo'n 25 graden zou worden. Maar dat mocht de pret niet drukken De vijf proeven waren uitdagend van opzet. De C-apporten waren op zich goed te doen, de B-apporten waren al een stuk lastiger en de A-proeven waren soms echt behoorlijk pittig. Van de 15 apporten hebben wij er 2 gemist. Onze laatste proef was overduidelijk onze sterkste proef. De keurmeester begon zijn praatje met te zeggen dat dit waarschijnlijk wel de lastigste proef was van de dag. Poe, dat zag er inderdaad erg lastig uit. We kozen ervoor om de B-hond op het A-apport te sturen, want Pip kan goed markeren. Pip liet zich inderdaad van haar sterkste kant zien en bracht de markeer -die over een smal slootje, een breed water, dan weer drie smalle slootjes en dan tussen twee bossen in in wat ruige dekking lag- vrij vlot binnen. De andere twee apoorten kwamen ook snel binnen en alle vier stonden we daar met kippenvel, wat deden de drie hondjes het goed!!! We kregen complimenten van de keurmeester en hebben de dag dus prima afgesloten met succes voor alle drie de honden en een goed gevoel over de samenwerking en gekozen strategie. Uiteindelijk eindigden we als 8ste team van de 15, zeker niet slecht en echt een resultaat waar we trots op zijn!! Margreet, Ine en Lenk, knap gedaan!!

Pip moet dinsdag onder het mes voor een schouderblessure. Lenk, veel sterkte met Pip!! Het gaat goed komen!!

Nog een paar foto's van de teamwedstrijd, met dank aan Rob Poerbodipoero.

Het team: The All Blacks!

Bram op de terugweg met zijn apport. Onderweg markeert hij het apport voor Pip!  Pip op de terugweg met haar apport.

Ine zet Luuk in voor het A-apport.

13 april 2007 Morgen ben ik team captain bij de Team Wedstrijd van de NLV. Lenk, Margreet en Ine vormen het team en ik zal ze met raad en daad terzijde staan

12 april 2007 Vandaag is mijn vader jarig!!!! En niet zomaar jarig, nee, hij is 60 jaar geworden!! Hieperdepiep hoera!!!! Gefeliciteerd pap!

11 april 2007 Ik heb zojuist de uitslag van de nieuwe kweek van Freya's plasje binnen en Freya's urine is goed!! Binnenkort laten we ook haar bloed weer even nakijken op ontstekingscellen en weten we dus of we echt weer op de goede weg zijn! Ze is wel weer een stuk levendiger. Over een paar dagen is het stambomenboek van de FRC naar de drukker en kunnen we hier weer het gewone leventje oppikken. Dat betekent dat we eindelijk weer lekker gaan trainen met de honden. En da's hard nodig ook. Ik heb Holly namelijk ingeschreven voor de certificaatdag in Krimpen (29 april), maar de 5 onderdelen van het C-certificaat heb ik nog nooit exact getraind...... Hmmmm, nou ja, we zullen zien.

10 april 2007 Vandaag is de B2 training weer begonnen. Ik hoop deze training met Freya te gaan volgen. Omdat Freya nog niet helemaal 100% is, ben ik de eerste les met Yamy gaan trainen. Toch wel lekker om weer eens met de bruine dame bezig te zijn. Ook Yamy genoot er zichtbaar van! Toch hoop ik dat ik weer snel met Freya aan de slag kan!

6 April 2007 Opnieuw Freya's plas ingeleverd bij de dierenarts om op kweek te zetten. Volgende week krijg ik uitslag of de E-coli bacterie weer in normale hoevelheden voorkomt.

1 april 2007 Vandaag is Tosca -een van de zussen van onze Tabor- jarig!!! 11 jaar is ze geworden. Super!! Van harte Tos!!! Op de foto is Tosca heerlijk aan het spelen met haar kleinkinderen (de pups van Noeska). We zijn even op verjaarsvisite geweest en hebben Tos en Noes een heerlijke gedroogde penslap gebracht. Uiteraard hebben we ook even met alle puppies geknuffeld.

Tosca geniet met volle teugen van haar kleinkids!

Gisteren zijn we in Rockanje even puppies wezen kijken. Heerlijk zoals die pups daar rond rennen om vervolgens voldaan in slaap te vallen.

Allemaal in diepe rust!

En als we in Rockanje zijn, dan gaan we ook altijd even met de honden naar het strand op de Maasvlakte. Zo geweldig is het daar!! Natuurlijk ook een foto gemaakt, alleen Freya wilde niet meewerken, die was er de hele tijd van overtuigd dat er voor haar wat gegooid zou worden! Daarom zit ze vreselijk in elkaar op de foto, klaar om weg te sprinten

Yonas,Hera,Jasper,Phoebe,Yamy,Freya en Holly

Het lijkt overigens wel weer wat beter te gaan met Freya. Ze kan al weer aardig opgewonden doen in de auto op weg naar de polder en op de wandeling zelf komt ze toch wat vaker eens kijken of ik heel misschien wel van plan was om wat voor haar weg te gooien. Ik heb goede hoop dat we binnenkort weer kunnen gaan trainen! Eerst volgende week weer een plasje van haar inleveren voor onderzoek.

30 maart 2007 Weer even tijd voor een update-je. Met Freya lijkt het toch wel iets beter te gaan. Ze rent weer wat meer, zo nu en dan wil ze toch ook met Holly spelen en een balletje wil ze alweer heel graag apporteren. Ik wil niet te snel met de dummies beginnen, omdat ik haar niet wil laten werken als ze nog niet helemaal top-fit is.

Yonas zijn oor gaat alweer best goed. Het is toch eerst leeggezogen, i.p.v. gelijk onder het mes te gaan en het ziet er goed uit. Hij heeft er zelf in ieder geval veel minder last van nu. Hopen dat het zo blijft! Er is ook een bultje aangeprikt en dat blijkt gelukkig slechts een vetbultje te zijn.

Hoewel Yamy gesteriliseerd is, kunnen we merken dat ze nu in de periode rond haar loopsheid zou zitten. Een periode dat ik met haar geen wedstrijden met wild moest lopen en dat heb ik helaas op een harde manier moeten leren, enkele keren zijn we hiervoor gediskwalificeerd. Grrrrrr. Nu in het broedseizoen vind je hier nogal wat dode eenden, waarschijnlijk om het leven gekomen tijdens het heftige liefdesspel! En wat deed Yamy deze week: jawel, ze ging er een finaal uit elkaar staan trekken, iets wat ze rond haar loopsheid dus ook al eens op een wedstrijd heeft gedaan..... Dit doet ze normaal gesproken dus nooit! Normaal komt ze alles brengen, in welke staat het wild ook verkeert. Nou ja, we hebben toch geen wedstrijden nu Maar ze heeft er uiteraard wel even flink voor op haar kop gekregen, want ook al is het te "verklaren", het mag absoluut niet!

Bij Holly zitten we een beetje te wachten op haar eerste loopsheid. Jasper zit af en toe wel zeer geinteresseerd aan haar achterste te snuffelen, maar tot op heden is er nog geen verandering te zien. Ze is bijna 14 maanden oud. Ik vind het wel lekker eigenlijk, dat gedoe met die loopsheid is toch ook maar niks hahaha. De inschrijving voor onze eerste certificaatdag is deze week de deur uit gegaan (spannend!!!!!) en ook heb ik Holly ingeschreven voor de Clubmatch. Holly als enige. Hera zou in de openklas moeten, daar is ze toch nog wat te lichtjes voor en bovendien is ze helemaal uit vacht. Dus maar even niet naar de show.

25 maart 2007 Vandaag zijn we dan eindelijk met het hele nest bij elkaar gekomen. Om 2 uur verzamelden we allemaal in Hoek van Holland voor een heerlijke strandwandeling. Het was schitterend weer, eigenlijk had het van mij wel wat minder mogen zijn, want met dat mooie weer is het in Hoek van Holland stervens druk. We begonnen met een kopje koffie/thee of een glaasje fris en een lekkere koek. Toen we bijna compleet waren (de familie uit Limburg zat in de file) zijn we alvast naar de zee gelopen, waar we op de laatsten hebben gewacht. Helemaal compleet hebben we een uur of twee gewandeld. De "puppies" vonden het allemaal geweldig! Heerlijk gezwommen en lekker gerend. En wat waren ze allemaal groot geworden. Sky was de grootste, terwijl die in het nest toch een van de kleinere was. Ook mama Freya was mee, maar die rook voor de mannen nog te lekker na haar loopsheid. Ik heb haar maar aan de lijn gehouden, want ze werd er niet vrolijker van om elke stap die ze zette een reu onder haar staart te vinden..... Oma Phoebe en tante Hera hebben zich ook vermaakt. De huisgenoten van Djarno: Kate en Kimble waren ook mee, dus al met al een groepje van 12 Flatcoats. Heel leuk om de invloeden van Jasper terug te zien in zijn zoons. Alle 6 de reuen hebben super mooie voeten! 5 reuen hebben ook de volle vacht van hun vader, alleen Djarno heeft wat meer de vacht van Freya. Goede lichamen met veel body, mooi bone en over het algemeen ook zeer goed gehoekt. Na afloop van de wandeling nog even met de baasjes van Djarno, Frodo en Sky wat gedronken en gegeten in een strandhuisje om vervolgens pas rond 6 uur weer huiswaarts te keren, waar Yamy met smart op ons zat te wachten.

Hieronder nog wat foto's. Iedereen (ook Mark en mijn ouders) hartstikke bedankt voor jullie aanwezigheid!! Ik heb genoten!!

Verzamelen op de parkeerplaats

Maus begint alvast maar te graven

Wat een weer!

En natuurlijk zijn die Flatjes te vinden in het water!

Freya staat rechts en wacht tot er wat gegooid gaat worden

En ze wacht nog steeds...

Twee (geen idee wie) Flatjes aan het zwemmen

Even kennismaken met een langslopende Cocker

En dan maar weer de zee in!

Poging 1 om de honden naast elkaar neer te zetten. En wie gaan ervandoor, hhmmm, juist ja, de honden van de fokker

Poging 2 ziet er al beter uit

En dit is het dan geworden: Djarno, Sky, Chico, een liggende Maus, Flip, "tante" Hera, mama Freya, "oma" Phoebe, Holly en Frodo

21 maart 2007 Afgelopen weekend zijn we heerlijk naar het strand geweest op de Maasvlakte. We moesten in Rockanje zijn om 17 (!) puppen op de foto te zetten. En zijn daarvoor en daarna op het strand wezen uitwaaien. 's Ochtends ging dat nog redelijk goed, hoewel het al zwaar lopen was met die storm, maar 's middags was er geen strand meer over!!! De zee was helemaal tot aan de duinen gekomen en woest dat'ie was!! De honden vonden het super, maar ik moest wel erg op Holly letten, zij gaat namelijk uit zichzelf lekker zwemmen en dan vond ik nu toch niet zo'n goed idee. Dat er sprake was van een springvloed werd ook duidelijk toen we na afloop terug reden naar Vlaardingen: de haven was totaal ondergelopen. Waar de kade begon of eindigde was niet meer te zien. Tientallen ondergelopen auto's, afgezette straten en ga zo maar door. Phoebe heeft het overigens ook super naar haar zin gehad. Op de ochtendwandeling heeft ze de hele terugweg trots met een reddingsvest in haar bek gelopen!

 

Phoebe trots met haar gevonden reddingsvest. En dat vest dragen met die storm was echt zo makkelijk niet!

Holly loopt nog steeds met een schoen. De snee in haar poot zit toch op een lastige plek, waardoor hij regelmatig weer opengaat als ze loopt. Het ziet er wel schoon uit. Freya kwam van de week tijdens de wandeling inene met een dood konijn aangelopen!! Ik was heel trots op haar. Vandaag ging het op de wandeling ook heel goed, ze liep lekker te rennen! Yonas zijn bloedoor is helaas toch doorgezet en vrijdag mag hij ervoor naar de dierenarts...

Ook weer twee trieste berichtjes. De moeder van mijn Phoebe (Kira) is vorige week overleden, net voor ze tien jaar zou zijn geworden. En begin deze week is de moeder van Yonas en Yamy (Missy) overleden, net voor ze 11 jaar zou zijn geworden. Arthur en Wilma, heel veel sterkte. We weten wat Miss voor jullie betekende!

Roughcovers Fleecy Clouds "Kira"                                        Waverton Zia Maria "Missy"

17 maart 2007 Vandaag was het Maus zijn beurt om geknipt te worden! Net als zijn broers had hij ook voornamelijk wat te veel haar op zijn oren en zijn hals en vielen zijn poten erg mee. Na de trimbeurt zijn we even naar buiten gegaan voor wat foto's en hebben ook even kort wat dingetjes uit de jachttraining doorgenomen. Voornamelijk wat steadiness en vooruit sturen. Holly was natuurlijk ook mee naar buiten. Maus is af en toe wat dol in zijn spel en dat is Holly duidelijk niet gewend, maar ze hebben het evengoed erg naar hun zin gehad. Phoebe was helemaal gek op Maus en stond hem echt te versieren. Ach ja, zo'n oude oma lust ook wel eens een groen blaadje

 

Maus met zijn getrimde oortjes

Maus en Holly samen op de foto, Holly nog steeds met schoen

Maus in stand; hij is een knappe bink geworden!

Dan weer even over Freya. Tja, wat kan ik zeggen. Zo heel af en toe speelt ze inene weer kort met Holly, maar verder is het nog steeds slapen, slapen en nog eens slapen. Wel heeft ze van de week een haas geapporteert. Mijn vader had langs de weg een pas aangereden haas gevonden. Alleen zijn ene bil lag wat open en verder was hij nog heel gaaf. Dus, haas mee naar de woensdagtraining. De cursisten, maar voornamelijk natuurlijk hun honden, vonden het erg interessant. Na afloop ging meneer haas weer mee naar huis en hebben we de volgende dag even gekeken of onze honden ook zo'n enorme zware haas wilden apporteren. Freya heb ik de eerste keer even aangemoedigd, maar de tweede keer zei ik niets en ze pakte hem zo op en kwam hem keurig in de hand afleveren. Dat is al meer dan wat ze op de Koud Wild Test heeft laten zien, dus wie weet. Holly vond het ook reuze spannend, maar had werkelijk geen flauw idee hoe ze dit nou weer op moest pakken. Nou, eerst maar eens aan het staartje meetrekken dan. Hmm, dat ging toch wel vrij lastig. Dan maar aan een oor, nee, dat lukte ook niet. Nou, dan maar aan een achterpootje. Tja, dan struikel je de hele tijd over die kop. Uiteindelijk bedacht ze zich dat ze hem dan maar echt moest vastpakken en zo heeft ze die bijna 5 kilo wegende haas een heel stuk meegesjouwd. Nog niet in de hand afgeleverd, maar dat vond ik niet zo belangrijk. Het was tenslotte Holly's allereerste echte haas. Ter afsluiting mocht Jasper nog even zijn kunsten vertonen en het hiervoor beschreven verhaal over het oppaken van een haas door Holly, had net zo goed over Jasper kunnen gaan toen hij klein was. Nu echter toonde hij zich een volwassen vent -hij is natuurlijk al drie jaar oud- hij vond zijn buit, pakte het zonder aarzelen op en kwam hem zo zittend bij mijn moeder afleveren!

14 maart 2007 Nou, we zijn nu een krappe week verder op de nieuwe medicijnen en helaas kan ik niet melden dat Freya al aan het opknappen is... Ze ligt nog steeds veel te slapen, heel veel, en op de wandeling komt ze niet echt vragen om actie. Volgende week ga ik een dummy te voorschijn halen en wil ik kijken hoe ze daarop reageert. Wie weet hoe ze over een week is... Haar ogen zeggen alles en die geven nu nog aan dat het niet goed zit...

Inmiddels zijn mijn moeder en ik alweer een paar weken bezig met het nieuwe stambomenboek van de FRC, van 's ochtends tot het eind van de middag onafgebroken achter de pc en maar namen van honden invoeren. Heel interessant, soms kom je toch nog een stamboom tegen die je niet helemaal kent! Dit betekent wel dat Holly en Yonas nu regelmatig met elkaar geconfronteerd worden. Holly vindt het heel spannend en heeft heel goed door dat met Yonas niet te spotten valt. Ze wordt er soms wat onzeker van en wil hem dan juist de bek likken om haar onderdanigheid te laten zien. Maar Yonas is van beklikken niet gediend. Toch is hij al zover dat hij het eventjes accepteert. Daarna begint hij te grommen en meestal haakt Holly dan af. Een keer ging ze voor hem te lang door en deed het ook nog eens terwijl Yonas op zijn kleed zat. Tja, toen is hij even flink naar haar uitgevallen. Gelukkig net niet raak. Arme Yonas, hij vond het vreselijk.... Hij kroop na zijn uithaal helemaal in elkaar. We hebben hem toen gauw verlost van de stoorzender en Holly even apart gezet. Tja, Yonas is nu eenmaal een apart geval, maar ze zullen toch aan elkaar moeten wennen.

Holly heeft alweer een week een mooie schoen aan, ook zij heeft -na Hera en Freya- nu een flinke snee aan een van haar poten opgelopen. De eerste keer dat ze de schoen aan kreeg, vond ze het vreselijk, haha, maar nu rent ze alsof er niets aan haar voet zit. Het ziet er alweer aardig uit, dus over een weekje zal het wel helemaal hersteld zijn. Ideaal, die schoenen!

Freya is weer van haar loospheid af, wel zo prettig nu ze de hele dag samen met de reuen in een huis moet doorbrengen Hoewel het geen probleem was. Jasper rook haar even bij binnenkomst, daarna vertrok Freya naar boven en had Jasper nergens last van. Wel vond hij mij erg lekker ruiken haha

Yonas heeft in het verleden al eens een bloedoor gehad. D.w.z. dat de oorflap zich vult met bloed en dus heel dik en pijnlijk wordt. Hij is toen aan zijn oor geopereerd en dat is -op de littekens na- keurig hersteld. Nu lijkt het erop dat zijn andere oor hetzelfde gaat krijgen, een gedeelte van zijn rechteroor is al dik en gevuld met vocht (bloed). Hopelijk blijft de plek klein en trekt het vanzelf weg, maar anders zal hij er weer aan moeten geloven......

7 maart 2007 Pffffff, he he, we zijn er eindelijk achter wat Freya mankeert!! Uit de kweek is naar voren gekomen dat Freya een veel te hoge concentratie van de E-coli bacterie in haar lichaam heeft. Een zeer kleine hoeveelheid van deze bacterie is altijd in een hond aanwezig. Waarschijnlijk heeft deze bacterie in een periode van verminderde weerstand bij Freya zich zo enorm vermenigvuldigd, dat Freya er niet meer tegen kon vechten. Alles valt nu op zijn plek: de koorts, de lusteloosheid, de wisselvalligheid van haar conditie (de ene dag had ze best zin om bijvoorbeeld te fietsen en de volgende dag lag ze eigenlijk alleen maar te pitten en wilde ze 's ochtends niet eens wakker worden), geen zin hebben om te werken, enzovoort enzovoort. We hebben de vorige pillen weer kunnen inleveren, want die deden niets tegen de E-coli. Dat verklaart dus ook waarom ik geen verbetering zag in haar gedrag. Nu heeft ze een nieuwe kuur voor drie weken, die specifiek werkt tegen deze bacterie. Als het goed is moet ik na dit weekend al een verbetering kunnen zien!! Ik hoop zo dat we nu eindelijk de goede weg op gaan!

3 maart 2007 Gisteren weer naar de dierenarts geweest. Phoebe en Yamy voor de entingen en Freya weer op controle. En ja hoor, we gingen huiswaarts met weer een antibioticakuur. Haar plas was nog niet goed en is nu op kweek gezet. Na het weekend krijgen we uitslag van de kweek. Haar temperatuur is wel stabiel. Hopelijk volgende week meer nieuws.

Wat me eigenlijk nog steeds dwars zit, is dat de keurmeesters van de Koud Wild Test me gewoon niet serieus namen. Op mijn eerste opmerking dat ik waarschijnlijk beter kon stoppen omdat Freya niet lekker in haar vel zat, kreeg ik te horen "We gaan het niveau aanpassen, want voor sommige honden is het nog duidelijk te zwaar!" Terwijl ik benadrukte dat (een gezonde) Freya dit niveau makkelijk aan kon. De tweede keer dat ik het aanhaalde, werd mij verteld dat "Vorig jaar ook heel veel mensen hun hond niet terug kenden op deze dag!" En toen ik daadwerkelijk besloot om haar niet meer in te zetten, kreeg ik te horen dat "De combinatie vandaag niet in balans lijkt!" Tja, ik ken mijn hondje echt wel en ik ben ook echt wel zo eerlijk om toe te geven als het niveau te hoog zou zijn, maar dat was die dag niet aan de orde.... Jammer, dat de keurmeesters niet wilden luisteren naar mijn verklaring. Voor mij een goede leer voor de volgende keer: altijd op mijn eigen gevoel afgaan!!!

Ook wil ik hier even iedereen bedanken die de afgelopen maand met mij en Freya heeft meegeleefd, middels berichtjes in mijn gastenboek en bemoedigende mailtjes. Dat doet me erg goed! Dank jullie wel! Ik houd jullie via mijn site uiteraard weer op de hoogte.

27 februari 2007 Vandaag van Nico en Petra Romberg (Kennel "Van 't Ydorhof") de foto's van de Koud Wild Test ontvangen. Hele mooie foto's Nico!! Heel erg bedankt!! Hoewel ik met gemengde gevoelens terugkijk op deze dag, ben ik toch erg blij met de mooie plaatjes.

Meer foto's: Koud Wild Test

Op de show in Hoogstraten zijn foto's gemaakt van ons show-duo door de fotograaf van Over Dieren.

Voor meer foto's, kijk op Hoogstraten

Hiep Hiep Hoera!!! Jasper is vandaag jarig!! Hij is nu 3 jaar!!!

Over Freya ben ik weer ietjes positiever. Hoewel ik in haar gedrag jammergenoeg nog geen verbetering zie, is haar temperatuur na het beeindigen van de laatste antibioticakuur wel stabiel gebleven! Dat is toch weer een lichtpuntje. Donderdag of vrijdag gaan we weer bij de dierenarts langs, we kunnen wel een vaste klantenkaart aanschaffen zo langzamerhand.....

25 februari 2007 Gisteren zijn we met Hera en Holly op de show in Hoogstraten (Belgie) geweest. Holly deed hier voor de tweede keer mee in de jeugdklasse. Ze was wat erg enthousiast en was tijdens het eerste gezamenlijke rondje lopen iets te veel aan het springen, maar toen we voor de individuele keuring mochten lopen, deed ze het keurig. Ze viel in de smaak en kreeg een Uitmuntend met een eerste plaats en de Junior Schaal der Kempen!!!! Hera moest voor het eerst in de openklas. De laatste twee weken had ze echter besloten om lekker in de rui te gaan en het beetje haar wat er nu nog op zat was helaas wat lichter dan normaal en niet zo glanzend. Toch misstond ze niet in deze klasse. Maar ja, wat steil in front en bij deze keurmeester daarom dus een Zeer Goed, maar wel met een mooie vierde plaats. Helaas geen geschreven rapportjes. Flatcoat reu Woody (Cannimore Kiftsgate) van Joke Wiersma werd hier Beste Reu en Beste van het Ras!! Proficiat Joke!!

Afgelopen vrijdagnacht is Noeska bevallen van 11 puppies, 8 reuen en 3 teefjes. Meer info op www.freewebs.com/heutszpark

Twee pupjes van Noes heerlijk in slaap

22 februari 2007 Vandaag is Chico (Jackanape's The Time of My Life) uit Dongen langsgekomen voor zijn trimbeurtje en dat was hard nodig!! Wat had hij een haar op zijn oren zitten!!! Ik had hem voor het laatst gezien toen hij zes maanden was. Hij was toen nog echt een puppy. Dat was hij nu zeker niet meer. Na zijn trimbeurtje ook nog even op de foto en daarna was het tijd om de dames naar beneden te halen. Dat was feest!!! Helaas mocht hij ze alleen begroeten met een hekje ertussen, want Freya is van het weekend loops geworden. Maar dat hekje maakte ze niets uit hoor. Holly en Chico stonden gewoon op de achterpoten elkaar heerlijk af te lebberen en ook Phoebe, Yamy en Freya vonden hem erg interessant zo.

Chico in stand, net 1 jaar oud

 

Chico op tafel, 1 oor wel en 1 oor niet getrimd

  Chico van opzij gezien

16 februari 2007 Gewoon even een fotootje van mijn Freya. Vandaag op de wandeling deze foto gemaakt, heerlijk in het zonnetje. Ze was vandaag alweer iets rustiger dan gister, maar wil nog wel graag erg dicht bij me zijn.

15 februari 2007 Vandaag weer met Freya naar de dierenarts geweest. Hij kon een groot gedeelte van de baarmoeder prima voelen en voelde daar niets raars aan, dus geen chronische baarmoederontsteking. Ook hart en longen klonken weer mooi. Maar helaas is de verhoging weer in behoorlijke mate terug gekomen na het beeindigen van de antibioticakuren. Dus nu dan bloed en urine onderzocht. De urine was niet goed en het bloed liet te veel witte bloedlichaampjes zien. De urine stonk ontzettend en bevatte veel oud bloed, dat wil zeggen dat het bloed niet uit de blaas komt maar van verder weg, dus de nieren. Een onsteking aan de nieren zou eventueel nog een nasleep van Lyme kunnen zijn. Nu dus weer een nieuwe kuur mee en na een week weer een plasje laten nakijken. Als het dan nog niet over is, moeten we weer verder zoeken...... Pfff...... Freya is nu ook wat onrustig, is veel dicht bij me en wil alleen maar knuffelen. Dat sla ik natuurlijk niet af, even een momentje voor ons tweetjes...

13 februari 2007 Vandaag is Yonas jarig, hiep hiep hoera!!! Hij is nu 7 jaar oud!!

11 februari 2007 Eindelijk weer even een updateje. Ik voel me inmiddels alweer een stukje beter. Ik dacht afgelopen weekend nog dat het gewoon na die twee dagen wel weer goed zou gaan, maar ik heb echt de hele week plat gelegen. Tja, soms krijgt de griep je te pakken. Mark is heel lief elke dag eerder van zijn werk naar huis gekomen om lekker lang met de dames te wandelen. Dank je wel! Met Freya gaat het wel wat beter, maar ik ben nog niet tevreden. We denken op dit moment aan een eventuele chronische baarmoederontsteking. De antibiotica zou daar ook goed tegen moeten werken, maar toch wil ik voor de zekerheid binnenkort een echo laten doen. Haar poot ziet er overigens weer best okee uit. Het duimpje zit weer redelijk vast aan de poot, maar is nog wel wat dik. Hera's poot gaat ook beter, maar het is een lastig plekje waar de snee zit, dus dat kan nog best even duren. Onze twee dames lopen dus voorlopig nog met hun mooie schoentjes aan!

Vorige week (2 februari '07) hebben Joke en Wim de moeilijke beslissing genomen om Rasta in te moeten laten slapen. Rasta (Rennelman du Marais de la Sangsuriere) was pas 6,5 jaar oud, overleden aan kanker. Joke en Wim, sterkte! We hebben regelmatig van Rasta mogen genieten als we in Rockanje op het huis van Joke en Wim pasten.

Rasta op de Maasvlakte tijdens een van onze vakanties in Rockanje

Ook Rasta's vader Yarn (Yarowl Yaunty Yarrow Yarn) is overleden, op 7 februari 2007. Yarn was bijna 13 jaar!! Een mooie hond. Joop, Trudy en Ellen, heel veel sterkte. Hij heeft een mooie leeftijd bereikt, maar afscheid blijft moeilijk...

Yarn op 15 januari van dit jaar

Verder hebben we afgelopen maandag de eerste verjaardag van Holly gevierd!! Nou ja, ik heb op de bank gelegen hahaha en Mark heeft ze allemaal lekker verwend met een een heerlijke kluif!

Afgelopen donderdag heeft het heerlijk gesneeuwd en ben ik toch even heel snel lekker buiten geweest, want zeg nou zelf, hoe vaak maken we dit nu helemaal mee?! Het sneeuwde eigenlijk iets te hard om echt een mooie foto te kunnen maken en na vijf foto's waren mijn batterijen ook nog eens leeg, maar de meiden hebben reuze lol gehad!!!

 

De vier dames in de sneeuw: Phoebe, Yamy, Freya en Holly

Holly

En nogmaals de vier op een rij

Verder nog even een greep uit het leven van een vuilnisvrouw

 

Holly met een nog halfvol zakje pepitamix En met een niet meer bruikbare tas van de supermarkt

4 februari 2007 Vrijdag 2 feb naar de show in Eindhoven geweest, alleen om te kijken. Helaas maar 22 inschrijvingen, waarvan er 20 aanwezig waren, dus niet zo heel veel gezien. Evengoed wel heel leuk gehad! Marga, Margreet en Ine, bedankt voor de gezellige dag!! Vrijdagavond na thuiskomst op de bank neergeploft en daar nu, zondagavond, eigenlijk pas weer van afgekomen. Zwaar verkouden, zere keel, heerlijk aan het hoesten, barstende hoofdpijn, warm en koud tegelijk, kortom: lekker een beetje ziek. Mark heeft heel lief de honden voor me uitgelaten, dank je wel! Dat zal ik morgen toch weer zelf moeten doen. Morgen zal ik ook alle mail weer beantwoorden, dus mocht iemand op antwoord zitten te wachten, nog even geduld!! Met Hera's poot gaat het goed, Freya's duimpje is redelijk schoon, maar wil nog niet echt helen. Freya's algehele gezondheid lijkt weer iets beter te gaan, ze maakt in ieder geval op mij de indruk weer meer energie te hebben! Morgen is het Time-nest alweer 1 jaar oud!!!! Wat is die tijd omgevlogen!!! Sky, Chico, Flip, Djarno, Frodo, Maus en mijn eigen Holly natuurlijk, alvast van harte gefeliciteerd!!

31 januari 2007 Freya's temperatuur is weer normaal. We blijven dit voorlopig in de gaten houden, ook als de antibioticakuren zijn afgerond. Ze lijkt al wel iets meer te willen spelen met Holly, maar misschien wil ik dat gewoon zien. Toch, ik ben voorzichtig positief. Trainen doen we voorlopig maar even niet. Vandaag heeft ze tijdens een wandeling haar duimpje behoorlijk ingesneden tussen duim en poot. Ze heeft er niet zo'n last van, Freya is een harde tante.

Hera's poot ziet er inmiddels al weer best goed uit. Vandaag op de training heeft ze zich er in ieder geval niet door laten afleiden. Wel moest ze vooraf iedereen even haar mooie schoen laten zien en de opmerkingen met "ach, gossie toch" heeft ze dankbaar in ontvangst genomen. Voor een koekje zette ze nog graag even haar allerzieligste blik op. Ha, drama queen!

30 januari 2007 Na anderhalve dag pillen slikken is de verhoging van Freya aan het dalen. Da's natuurlijk fijn. Pfff, het begin is er.......

Yonas heeft vandaag weer een epileptische aanval gehad, bah. En Hera loopt al een paar dagen met een mooie schoen, ze heeft een aardige snee in een van haar voetzooltjes. De eerste dag dat ze de schoen aan had, leek het wel of ze op ballet zat: rek en strek en naar achter en nog een keer. Nu loopt ze ermee alsof ze nooit anders heeft gedaan.

29 januari 2007 Freya en ik hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de koud wild test van de FRC te Geesteren. De laatste drie a vier weken ging het met Freya niet lekker tijdens het trainen. Ze wilde de lijnen niet aannemen, leek de markeers niet te kunnen onthouden en zoeken was voor haar inene een groot raadsel, ze snapte gewoonweg niet meer wat ze in een bos te zoeken had. Ik dacht toen nog dat we gewoon een dipje hadden en dat het wel weer goed zou komen als we weer wat regelmatiger en vaker aan de slag zouden gaan.... Toch zat het me niet lekker. Maar ja, we gaan niet naar de dierenarts met de boodschap "Ze werkt niet meer!" Gaandeweg gingen mij steeds meer dingen opvallen: Freya lag in huis alleen maar te slapen, liep op de wandelingen niet meer te spelen met Holly, ze stond niet meer te springen als de dummytas te voorschijn kwam, lag 's ochtends nog in diepe slaap terwijl het soms al wel 10 a 11 uur was dat we eruit gingen, ze trok zich terug en ging overdag vaak naar boven om te slapen, kortom allemaal dingen die mij hadden moeten zeggen dat Freya niet in orde was..... Toch at ze normaal en haar ontlasting was ook dik in orde. Ik heb getwijfeld of ik wel naar de koud wild test moest gaan. Ik had de stille hoop dat de echte geweren en het wild haar zouden wakkerschudden en dat ze weer los zou komen. Ik zeg "stille hoop" en daar is het helaas bij gebleven. Vanaf het moment dat de test begonnen was, zakte ze alleen maar verder weg, geen enkele keer reageerde ze attent op een schot. Toen kwam ons eerste apport. Al gelijk bij het wegsturen maakte ze een onzekere indruk. Ze ging wel zitten op de fluit, maar leek dan bevroren. Na een paar pogingen heb ik haar teruggehaald. Die drift hebben we niks gehaald. Onze tweede drift was heel spannend: een drijfjacht in een bos, veel lawaai, veel schoten en af en toe zagen ze een stuk wild neerkomen. Ik mocht Freya als eerste inzetten en na wederom een onzekere start, liep ze doelloos in het bos rond, stond uiteindelijk ergens stil en ik floot haar in, dit had totaal geen zin. Ze bleek stil te staan bij een stuk wild, pakte dat op mijn fluiten toch op en bracht het bij me. Tja, dat maakt geen indruk en ik had het idee om te stoppen. Hier maakte ik tenslotte meer kapot mee, dan dat het haar goed deed.... Een van de keurmeesters adviseerde mij om toch door te gaan en dan zou ze een simpel apportje krijgen om haar wat te motiveren. Ik had echter absoluut niet de indruk dat het aan het niveau lag, maar dat het met mijn Freya gewoon echt niet goed zat. Op onze derde drift liepen we op linie. Freya volgde netjes maar zonder enige passie, de kop hing laag. Haar apport was een redelijk simpele gemarkeerde duif, wat haar erg veel moeite kostte om er toch te komen, uiteindelijk bij de duif aangekomen, wilde ze hem eerst weer laten liggen en zonder apport naar mij terugkomen. Wederom pakte ze na mijn fluitje de duif dan toch maar op en bracht hem bij me. Nou ja, ik had niet de indruk dat hiermee de motivatie vergroot was. Verder nog de drift uitgelopen, maar geen apporten meer voor Freya. Onze vierde en laatste drift was een zeer spannende. Wederom op linie lopen, nu werd in de linie een ruig veld uitgedreven en de ene fazant na de andere vloog op. Het deed haar helemaal niets. Er werd een fazant "geschoten" en Freya kon hem prima markeren, maar wilde hem niet halen. Nu heb ik er echt voor gekozen om te stoppen en haar niet meer in te zetten, iets wat ik veeeeeeel eerder had moeten doen. Met een brok in mijn keel, want ik maakte me inmiddels echt zorgen om mijn Froutje. Freya is een Flat die normaal gesproken tijdens het zoeken het bos afbreekt, die normaal gesproken alles om zich heen in de gaten wil houden, die normaal gesproken op een markeer afstuift als een raket, dat dit nu (en dus de laatste tijd) niet zo was, dat zat mij echt niet lekker. Ik heb gezegd "Maandag gaan we naar de dierenarts, hier klopt iets niet!" Thuisgekomen heb ik ook Freya's temperatuur opgenomen en ze bleek verhoging te hebben. Overigens was het wel een hele mooie dag! We hadden schitterend weer, het terrein was geweldig, de organisatie strak en goed, de keurmeesters duidelijk en behulpzaam, en de test deed mij erg denken aan de veldwedstrijd die ik een paar jaar geleden met Yamy heb gedaan. Dus het doel van de test -kijken of je hond geschikt is voor de veldwedstrijden- is absoluut haalbaar. Ik heb een aantal leuke honden aan het werk gezien en terecht werd er dan ook aan het eind van de dag opgemerkt dat met training op een paar puntjes sommige honden absoluut ooit eens leuk zullen scoren op een veldwedstrijd!!!

En vandaag is het dus maandag. Ik heb er niet van kunnen slapen, wat zou er met haar kunnen zijn..... Inmiddels had ik ook een bult gevonden, dat maakt je er natuurlijk niet geruster op. Eenmaal bij de dierenarts is Freya helemaal bevoeld. De bult is waarschijnlijk het resultaat van een kneuzing of een oud onderhuids litteken. De dierenarts kon niks raars voelen, wel hoorde ze wat vreemds in de borstholte en Freya had nog meer verhoging. Dat ze iets onder de leden heeft, is duidelijk. Dus een algemene antibiotica kuur mee om een eventuele infectie de kop in te drukken. Voor de zekerheid ook een kuur mee tegen de ziekte van Lyme, gezien de langdurige lusteloosheid en de verhoging. Nu hopen we dat ze na die tien dagen met twee antibioticakuren weer is opgeknapt. Mocht dat niet zo zijn, dan moeten we toch een echo van haar borstholte en gelijk van de buikholte laten maken. De borstholte vanwege het "gepruttel" wat de dierenarts hoorde en de buikholte omdat ik haar buik dikker vind geworden en ze is ook een ruime kilo zwaarder dan normaal terwijl er geen vet op haar ribben zit...

Dat er wat mis is met Freya is nu dus wel duidelijk, wat het precies is weten we alleen (nog) niet. Dat ik niet eerder naar de dierenarts ben gegaan, zit me echt dwars. En dat Freya niet op de koud wild test heeft laten zien wat ze in zich heeft, tja, dat is vreselijk jammer, maar niet het belangrijkste. Het belangrijkste nu is dat Freya weer helemaal opknapt en weer die gekke workaholic wordt die we gewend zijn.....

21 januari 2007 Hier even een fotootje. Sinds wij Holly hebben, produceren we twee keer zoveel afval. Alles wat ze buiten vindt, neemt ze namelijk trots mee naar huis. En dan keurig met de buit in de bek gaan zitten, voordat ze naar binnen mag! Het is een lekker ding, die Holly van ons

V.l.n.r. Freya, Yamy, Holly onze vuilnisvrouw en Phoebe

17 januari 2007 Afgelopen zondag heerlijk gewandeld met ongeveer 25 man en 25 Flatcoats. Een nieuwjaarswandeling met de commissieleden van de FRC. Heerlijk op de hei in Ede, wat een mooi gebied. Met als afsluiting een geweldige stampotmaaltijd. Het was gezellig! Wij hadden onze vijf meiden meegenomen. Zij hebben zich alle vijf heerlijk uitgeleefd. Op de foto zitten onze dames uiterst links: Freya, Yamy, Hera, Holly en liggend Phoebe.

De complete groep

14 januari 2007 Vandaag is Hera jarig. Twee jaar alweer!!!!! De tijd vliegt!

12 januari 2007 Afgelopen nacht is wederom een geweldige Flatcoat veel te jong overleden. Flow van Ton en Lenk is op 6-jarige leeftijd overleden aan kanker.... Vreselijk om je maatje zo jong te moeten missen. Ton en Lenk, heel veel sterkte! Flow was een "grande dame", een grootse Flatcoat met een geweldig karakter. We zullen haar missen....

Flow, hier uiterst links op de foto, samen met haar twee dikke vriendinnen Pip en Harley en onze meiden Hera, Phoebe, Yamy en Holly. Met zijn allen op vakantie in Junne.

7 januari 2007 Vandaag dan eindelijk bij Flip in Haarlem langsgeweest. De enige pup uit ons nest die we nog niet hadden teruggezien. Wat een mooie kerel is hij geworden!!!! Hij is heerlijk rustig en vormt een mooie match met zijn eigenaren. Eerst even binnen gezeten en koffie gedronken en ja natuurlijk was ook de trimkoffer mee. Maarrrr, ik mocht helaas niet zoveel aan hem veranderen Zijn eigenaren zijn erg gesteld op de lange donkerbruine wafeltjes op zijn oren! Dus alleen even zijn piep bijgeknipt (wel zo fris) en wat haar onder de oren bij de gehooringang weggehaald. Zijn voeten hadden geen trimbeurtje nodig. Na de koffie zijn we in de Zandvoortse duinen gaan wandelen, waar ze heerlijk hebben gerend en natuurlijk gezwommen. We kwamen ook nog twee andere Flatjes tegen. Hierna weer terug naar Haarlem voor een lekker kopje thee en een heerlijke tosti. Familie Delfos bedankt voor de gastvrijheid en tot gauw op de nestreunie!!!

 

Het mooie wandelgebied, waar Flip dagelijks kan vertoeven. Ze konden samen eindeloos in het water achter een balletje aan.

  

Hier samen met de twee andere Flatjes Holly en Flip hebben het naar hun zin!

Flip droomt even weg...

En natuurlijk ook even in stand!

1 januari 2007 Wij wensen iedereen een heel gelukkig en gezond nieuw jaar toe!!!

Home

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.