Nieuws 2005

 

29-12-2005 Mijn vader en ik zijn met Yamy en Hera op jacht geweest in Duitsland. Een schitterende dag in de sneeuw. Voor Hera was dit de eerste keer mee op jacht. Zo ontzettend veel nieuwe indrukken, want ook de sneeuw was nieuw voor haar! We hebben het daarom rustig aan gedaan. Eerst na de driften een warme fazant gevraagd om die te laten apporteren. Dit deed ze erg goed. Hierna ook een warme haas geprobeerd en ook die pakte ze zonder moeite op. Toen was het haar beurt om een fazant die net geschoten was binnen te brengen. Van de andere kant van de linie kwam in de verte een andere hond aangerend. Ik was bang dat Hera te laat bij de fazant zou zijn, maar niets was minder waar. Ze kwam bij de fazant, zag de andere hond aankomen, pakte snel de fazant op, draaide zich om en rende direct naar mijn vader. Oh, wat waren we trots! Yamy heeft een mooi ver apport van een haas volbracht en verder nog enkele andere apporten. Uiteraard heeft ze ook mogen doen wat zij het liefste doet: drijven. Dwars door de bramen heen om die fazant die zich daar verdekt opstelde op te stoten. Dan geniet ze echt! Hera was voorbeeldig op de hazen. Op de laatste drift schoten ze vlak voor je voeten weg alle kanten op. Ik heb geen piepje van haar gehoord. Yamy liep los mee en heeft alle hazen netjes nagekeken;-) Een mooi tableau van 29 hazen, 27 fazanten, 1 duifje, 1 snip en 1 vos.

Mijn vader Willem Kort met Hera op post.

Yamy kijkt de wegschietende hazen na.

Bij de kar tussen de driften.

23-12-2005 Dankzij Jan en Angelique Riegman heb ik deze nieuwe website kunnen maken. De oude site op een nieuw adres, een eigen domeinnaam en hopelijk geen "frozen" website meer halverwege de maand. Dus vanaf nu in principe altijd toegang tot mijn website! Jan en Angelique, hartstikke bedankt! Jullie hebben bergen werk verzet om dit voor mij te doen! De website wordt vanaf vandaag door mij bijgehouden, eerst nog met hulp (bedankt he Angelique) en later hopelijk helemaal alleen!

13-12-2005 Jasper en Freya zijn inmiddels uitgedekt. Jasper geniet nu samen met mijn ouders en Yonas van een welverdiende vakantie in het schitterende bosgebied Junne, bij Ommen. Nu is het wachten op de echo, die waarschijnlijk begin januari zal plaatsvinden. Pffff, heel spannend allemaal. Hera logeert nog steeds hier, aangezien zij net een weekje loops is. Ze heeft inmiddels al helemaal door wat die hormonen met haar doen en versiert nu regelmatig Freya. Eerst was het Freya die Hera liep te versieren, maar nu het hoogtepunt bij Freya echt achter de rug is, zijn de rollen omgedraaid. De 23ste komen mijn ouders weer terug en als het goed is, zijn dan alle loopse perikelen weer even verleden tijd en kunnen we weer door zoals gewoonlijk. Maar nu wel met een hoop plannen: een werpkist maken, laminaat leggen in het zijkamertje, enzovoort enzovoort. Alles om ons huis puppyklaar te maken!

05/06-12-2005 Freya is maandag en dinsdag gedekt door Jasper. Het was een hele ervaring. De eerste dekking duurde een hele tijd: veel voorspel en even proberen hoe het allemaal moet. De tweede dekking was binnen de minuut gepiept! Beide keren hebben ze ongeveer een kwartier vastgezeten. We gaan het nog een paar keer proberen.

04-12-2005 Hera's eerste keer in de jeugdklasse op de Winner show in Amsterdam. Ze deed het erg goed, liep mooi, stond braaf en gaf de keurmeester een heerlijke lebber over het gezicht Ik was dik tevreden. Ze kreeg een ZG, niet slecht toch.

26-11-2005 De workingtest in Krimpen. Voor Jasper was het allemaal nog wat teveel. De proeven waren pittig. Normaal tijdens een training zou hij het allemaal hebben gekund, maar vandaag met de "druk" van de wedstrijd erbij, was het allemaal wat te. Hij heeft enkele dummies laten liggen en heeft daardoor helaas geen certificaatje gehaald. Volgende keer beter! Hij kan het echt, nu moet het er op zo'n dag nog uitkomen.... Freya had een goede dag. Ik vond haar wel wat afwezig, ze had duidelijke andere dingen aan haar koppie. Maar Freya is nu eenmaal een giga-workaholic, dus die ging evengoed wel. Na afloop van de prijsuitreiking haalde ik het certificaat op, 77 punten. MAAR bij een proef waren verkeerde punten ingevuld, dus hup, ermee naar het secretariaat. En ja hoor, mijn vermoeden klopte. Freya heeft dus eigenlijk 80 punten gehaald, komt daarmee ex aequo op de eerste plaats en is jonger!!!! Dus mijn Frou is eerste geworden. Tja, niet bij de prijsuitreiking vermeld, maar wel op mijn site! De reden van haar wat afwezige koppie bleek ook toen we thuiskwamen: ze is vanavond loops geworden!!!! Dus over zo'n dag of 14 gaat het dan echt gebeuren!!!!!! Heeft ze dat even goed gepland

16-11-2005 De kogel is -zo goed als- door de kerk. Freya zal haar eerstkomende loopsheid gedekt worden door Jasper. Ze had begin september al loops moeten zijn!!! Houd de site in de gaten voor het laatste nieuws!

12-11-2005 Vandaag op de wandeling een echte haas gevonden. Hij was al koud, maar zag er nog mooi uit. Jammergenoeg geen camera mee, maar toch even gekeken of Freya een haas zou pakken en ja hoor! Ze moest er even over nadenken, maar kwam hem daarna vlot bij me brengen. Freya's eerste haasje!

08-11-2005 Freya is nog steeds niet loops. Omdat het inmiddels zo lang duurt, ben ik er stiekum toch over aan het nadenken om misschien voor deze loopsheid te kiezen om haar te laten dekken. We wachten nog even af.

07-11-2005 Gisteren meegedaan aan de workingtest in Oldenzaal van de FRC. Mijn vader met Hera (nog geen 10 maanden oud) in de C, mijn moeder met Yonas in de B1 en ik met Yamy in de A. Het bosrijke terrein van Oldenzaal lag er mooi bij in een heerlijk najaarszonnetje. De proeven waren gevarieerd en de honden hebben lekker gewerkt. Yonas heeft het op zijn Yonas's weer voor elkaar gekregen om een certificaat te halen. Van de 35 B1-hondjes slaagden er maar 16 in om daadwerkelijk een certificaat te behalen, dus mijn moeder mag trots zijn! Hera heeft het ook ontzettend leuk gedaan, ze kreeg zelfs complimentjes voor haar keurige steadiness! Met 75 punten behaalde ze haar eerste workingtest certificaat! En ook Yamy heeft lekker gewerkt. Ik was voor het eerst echt hartstikke tevreden over ons samenwerken. Ze luisterde goed en was voor haar doen zeer braaf. Uiteindelijk leverde ons dat een eerste prijs op in de A!! Een mooie afsluiting van dit seizoen! Bovendien won Yamy als beste Flatcoat in de A een deelname aan een wedstrijd waar Spaniels en Retrievers samenwerken. Meer hierover volgt zsm. Trainingsmaatje Arthur van Gemert behaalde met Youp (Yarowl Yigges Youp, een broer van Yamy) een prijs in de B2 en won als beste Flatcoat in die klasse een heuse jachtdag. Arthur gefeliciteerd! Verder nog vele bekenden in de prijzen, allemaal van harte gefeliciteerd!

26-10-2005 Afgelopen zaterdag dan toch maar naar de MAP in Vlietland geweest. Ik wilde gewoon weten waar ik met Yamy aan toe was. Voorafgaand aan de MAP hebben we enkele keren met wild getraind en er was gewoon niets aan de hand. Dus besloten we om de gok maar te wagen. Yamy was de hele dag strondeigenwijs, maar wist op vijf proeven (3 x B en 2 x A) alle wild netjes binnen te brengen. Tevreden omdat het wild netjes behandeld werd en dus heel bleef, gingen we naar de laatste proef. Eigenlijk een heel simpel B-proefje. Maar hier escaleerde de ongehoorzaamheid die de hele dag al wat aan het sluimeren was en het laatste stuk wild bleef helaas liggen. Gemengde gevoelens, heel blij dat we geen D hadden, maar toch jammer dat we het dan net niet gehaald hebben en dat op zo'n lullige manier. Maar goed, het vertrouwen met wild is weer terug! Dit jaar nog 1 workingtest te gaan met Yamy (6 november Oldenzaal) en dan is het voor haar wel mooi geweest. Misschien ooit nog een enkel workingtestje of misschien ooit nog eens een MAP, maar vanaf 7 november zal de meeste aandacht voor Freya zijn.

19-10-2005 Na de MAP op de Maasvlakte heeft Yamy een week lang rust gehad, niets gedaan en galastop gekregen. Deze week hebben we elke dag even iets met wild gedaan om te kijken hoe het gaat en ze heeft geen enkele keer getwijfeld met het oppakken van het wild, alles snel oppakken en naar mij toe brengen. Zou het dan toch schijndracht zijn geweest??? We zullen het nooit zeker weten. Ik denk er nu in ieder geval wel aan om zaterdag toch maar naar de MAP in Vlietland te gaan.

Hera heeft vandaag de bevestiging ontvangen voor de workingtest in Oldenzaal. Ze zal op 6 november als 1 van de 17 C-hondjes mee lopen op haar eerste workingtest!! Succes pap!! Ook Yamy (onder voorbehoud) en Yonas doen weer mee!

Freya is nog steeds niet loops. Potverdorie, het is nu al meer dan 8 maanden geleden dat ze voor het laatst loops was. Zo schuiven mijn fokplannen natuurlijk ook weer op;-)) Nou ja, geduld is een schone zaak, je kunt er toch niets aan doen.

Yonas is voor de tweede keer zorgvuldig bekeken door een gedragsdeskundige. De eerste keer was hij proefkonijn voor de Retrievertest, waar hij overigens de uitslag kreeg dat er niet mee gefokt mag worden wegens agressie naar soortgenoten!! Dit keer is hij daadwerkelijk op consult geweest en na ruim anderhalf uur intensief praten en oefenen zijn mijn ouders en Yonas weer huiswaarts gekeerd met een reeks aan oefeningen, tips en voedingsadviezen. Yonas moet ook een tijdje medicijnen slikken om te kijken of dat wat uithaalt. De prikkels in zijn hersenen lijken iets te hevig te worden doorgegeven. Tja, een echt makkelijke hond zal het nooit worden, hij houdt nu eenmaal niet van andere honden (reu of teef maakt hem niet uit), maar als het gedrag wat beter in de hand is te houden en als Yonas zichzelf daardoor ook maar een beetje beter gaat voelen, dan is het dit allemaal waard geweest!

12-10-2005 Mijn website is de laatste tijd vaak "bevroren", zoals ze dat noemen. Dan is mijn bandbreedte opgebruikt en mogen er geen bezoekers meer op. Dat is het nadeel van de gratis service van Freewebs. Ik zal in de toekomst toch moeten uitkijken naar een oplossing hiervoor, want hoewel dit aangeeft dat mijn site regelmatig bezocht wordt, is dit natuurlijk niet echt leuk:-(

11-10-2005 Een druk weekend achter de rug! Na een werkelijk rampzalige vrijdag en zaterdag, was het zondag weer echt relaxed genieten van een geweldig goed georganiseerde Toller diplomadag.

Vrijdag hadden Yamy en ik onze eerste MAP. Ik was vol vetrouwen, Yamy zat goed in haar vel, was ontspannen, supersnel en erg gehoorzaam! Dat beloofde wat. De 1ste A proef begon goed, maar ze had wat moeite met het tweede apport en dat leverde ons dus slechts 60 punten op. Daarna 3 B proeven met achtereenvolgens 100, 98 en 90 punten. Niet slecht dus. Op naar de tweede A proef, die ze vrij vlot afwerkte, maar helaas kwam de eend niet heel binnen. Een gaatje en dus een D. Ik snapte er niets van, hoe kon dat nou..... De laatste B proef mochten we dus niet meer doen.

Zaterdag hadden we onze tweede MAP. Ik was bekomen van de schrik van vrijdag, een gaatje kan tenslotte iedereen wel eens overkomen, toch? Yamy was weer erg relaxed en zelfs ik was zeer ontspannen, daar het eigenlijk nergens meer om ging. De eerste proef was een B proef, die ze erg goed deed, 100 punten. Op de volgende B proef ging het echter helemaal mis. Ik stuurde haar uit voor een verloren zoek en toen gebeurde er iets wat ik nog nooit heb meegemaakt..... Yamy heeft de fazant finaal gesloopt..... De keurmeester vond het uiteraard erg rot, maar kon er niets anders van maken: een D, weer gediskwalificeerd. Helemaal kapot was ik hiervan en nog steeds, hoor. Hoe kon dit gebeuren????? Misschien schrijndracht, als ze drachtig was geweest, had ze nu in haar achtste week gezeten. Op de MAP van vrijdag was ze wel in elke wachtkamer kuilen aan het graven, dus wie weet, maar verder kan ik niets aan haar merken. Toch hebben we besloten om Yamy op de galastop te zetten. Ik heb nog 1 MAP met haar, maar weet nog niet of ik daar wel heen moet gaan. We kijken het nog even aan....

En toen de zondag, diplomadag bij de Tollers met Freya, Jasper en Hera. Hera heeft haar eerste C gehaald!!! Ze bleef dit keer keurig down liggen en haalde er zelfs een 10 voor! Jasper heeft ook weer zijn C gehaald!! En Freya had wederom bijna haar B. Ze had een C met 45 punten, een 8 voor over water, een 10 voor verloren zoek (dat ging echt super) en helaas een 0 voor markeren. Ze stoof in een perfecte lijn op de dummy af, maar stoof er ook zo over heen, net boven de wind, geen verwaaing en ook geen benul van de diepte. Dat is denk ik nog een stukje ervaring die ze mist. Toch meer op het markeren en leren inschatten van de diepte gaan trainen;-))

23-09-2005 We hebben weer een heerlijke week doorgebracht in Rockanje. Joke en Wim waren met de caravan op stap en mijn ouders en ik mochten op het huis en drie van de honden passen. Met de zes van ons erbij, hadden we dus een tijdelijk roedeltje van negen stuks! Alleen maar genieten! (Ennuh Angelique, Meggy was er ook bij en ik heb een paar fotootjes voor je gemaakt hoor! ) We hebben geweldig weer gehad en eindelijk ook weer eens een beetje tijd om wat nieuwe foto's te maken. Houd de site in de gaten, want die foto's zullen zeker spoedig te zien zijn!!!!! Zaterdagochtend vroeg gaan mijn moeder en ik richting Utrecht, naar een congres van FelCan, en moeten we Rockanje helaas weer achter ons laten. Joke en Wim bedankt!! Het was weer geweldig!!

20-09-2005 Afgelopen vrijdag en zaterdag hadden Yamy en ik onze allerlaatste KNJV-proeven. Het was maar goed dat we de A al gehaald hebben, want beide keren is ze niet door de dirigeerproef gekomen. In Bleiswijk had ze echt haar oren dicht en werkte de stormwind in ons nadeel en in Leek ging het al iets beter, maar kon ze de verleiding van een lonkend slootje met rietkraagje niet weerstaan. Toch wel beide keren weer mogen dirigeren, ze is dus absoluut wel in staat elke keer die B weer te halen. Voor Yamy nu nooit meer KNJV-proeven, daar zijn we mee klaar. Wel in de toekomst nog MAP's en workingtesten. Nu beide op A-niveau!!!

Hera heeft in Leek voor het eerst meegedaan aan een diplomadag. Voor de apporten had ze twee 7's, voor volgen & vooruitsturen twee maal een 8 en helaas voor down uit zicht een 0....... Het was nog te spannend. Maar, ze heeft zich keurig gedragen, was erg lief en heeft ook erg genoten. Toen Yamy gedirigeerd werd, lag Hera heerlijk opgerold te slapen, dromend van een spannende dag!

Nog meer nieuws uit Leek: trainingsmaatje Bram Verweij haalde voor de derde keer zijn A diploma met Roughcovers Cloud Dancing "Duke", Joke haalde wederom het A-diploma met Rasta (Rennelman du Marais de la Sangsuriere) en Wim haalde met Roughcovers Golden Eye (beter bekend als onze logee-Flat Duck) eindelijk het B-diploma!! Bram, Joke en Wim, PROFICIAT!!

12-09-2005 Vandaag hadden Yamy en ik de KNJV proef in Delft. En we hebben het gehaald, met een 7 voor het dirigeren en een 10 voor de sleep!!! Totaal 91 punten en een 1ste prijs!!!

10-09-2005 Vandaag KNJV-proef in Vuren gelopen. Tja, wat zal ik zeggen... We hebben er weer een B met 77 punten bij, maar ja, daar kwamen Yamy en ik niet voor. De dirigeerproef was op zich goed te doen, maar Yamy had niet veel zin om te luisteren. We kwamen in de buurt van het zitpunt en wederom loopt ze meer haar neus achterna dan naar mij te luisteren. Jammer hoor, want wij moeten het hebben van die paar keer dat we door de markeer komen en dit was nu juist een uitgelezen mogelijkheid. Nog 3 kansen te gaan....... Nu lopen de zenuwen toch wel erg hoog op;-))

05-09-2005 Vandaag is Jasper terecht gekomen in een wespennest. De wespen zaten overal. Hij is meerdere keren rondom zijn ogen en in zijn oren gestoken en verder nog op andere plekken op zijn lijf. Het was voor hem een heel nare ervaring, maar gelukkig ging het na een bezoekje aan de dierenarts alweer een stuk beter.

03-09-2005 Vandaag met Yamy meegedaan aan de KNJV proef op de Maasvlakte. Helaas een 0 voor markeren en dus geen poging mogen doen voor het A-diploma.... Verder heeft ze mooi gewerkt, alleen 2 punten laten liggen op het kort apport, verder allemaal 10-en, weer een C'tje erbij;-)) Trainingsmaatje Gonne heeft met Tover hun eerste A-diploma behaald. Van harte Gonne!!

30-08-2005 Op de show van afgelopen zondag in Rotterdam werd Hera Beste Flatcoatpup. Ze won van trainingsmaatje Golly en mocht daarom in de erering verschijnen. Weer ervaring opgedaan! Jasper behaalde op diezelfde show een 1ZG in de jeugdklas. We zijn blij met zijn ZG, maar minder met hoe het showen ging. Jasper was duidelijk niet in normale doen en genoot er niet van zoals hij normaal gesproken doet....

29-08-2005 Omdat Yamy besloot eerder loops te worden, moesten de plannen rond haar dekking worden bijgesteld. Yamy wordt nu haar volgende loopsheid gedekt. Dit betekende dat Yamy en Freya dan ongeveer tegelijk een nest zouden krijgen. Dat leek mij niet zo'n goed idee, dus is Freya haar nestje opgeschoven naar eind 2006. Freya is nog jong zat, dus krijgt Yames haar laatste nest voorrang.

27-08-2005 Eindelijk weer online!!!!!!! Tjonge jonge, wat mis je dat internet als je het niet hebt, maar ik ben er weer;-)) En MET nieuws: Jasper haalde op 21 augustus zijn eerste C-diploma met 45 punten!! Van harte mam!! Freya haalde bijna haar eerste B. Het lukte net niet, ze strandde op het verloren zoek. Er stond totaal geen wind en net in dat hoekje waar de dummy lag, is ze niet geweest, voor de rest is het hele (!) bos uitgezocht;-) Geen schande hoor, want van de 46 honden die voor de B opgingen hebben slechts 7 het daadwerkelijk gehaald. Volgende poging is op 9 oktober bij de Tollers in Raamsdonkveer. Vandaag de 27ste had ik mijn eerste KNJV proef van dit seizoen met Yamy. Yamy haalde de B met 77 punten en mocht dus door met de dirigeerproef. Ze ging best lekker, maar liep op een cruciaal punt, twee keer door de fluit: einde oefening. Jammer, maar het is niet anders. Volgende poging 3 september op de Maasvlakte. Joke behaalde met Rasta hun eerste A-diploma! Proficiat!

07-08-2005 Vandaag toch met Yamy naar training geweest, ookal nadert het hoogtepunt van haar loopsheid. Ze heeft bijna de hele training in de bus van Wim doorgebracht. Pas toen alle reuen de proeven hadden gelopen, mocht Yamy de bus verlaten en was het haar beurt om de mega-sleep te lopen. Ze kwam al lonkend naar de mannen de groep ingehuppeld. Ik had wat moeite om haar vooruit te sturen naar het beginpunt, aangezien ze elke 10 meter even achterom keek naar de heren, maar toen de eendenlucht eenmaal haar neus in kwam, ging de knop om en liet ze zich niet meer afleiden door haar hormoontjes. De sleep was in totaal zo'n 500 meter lang (volgens degene die hem elke keer moest trekken;-)) en begon in een weiland. Met zijwind ging de sleep vooruit, over een sloot en daar weer een meter of 150 met zijwind verder vooruit. Vervolgens een heel stuk met rugwind, het moeilijkste gedeelte. In het stuk met rugwind zag je Yamy echt nadenken en goed zelfstandig werken. Daarna weer een stuk met zijwind. Mooi hoor. Mijn meisje kan het nog!

31-07-2005 We hebben een aantal drukke weken achter de rug. Door een verbouwing bij mij thuis, heb ik drie weken bij mijn ouders gelogeerd. Zowel mijn ouders als ik hadden in diezelfde periode een logeetje gepland. We hadden dus bij elkaar 8 honden. Dat was een leuke drukke boel. Heerlijk genoten van mijn logee Tosca. Tosca is een zus van onze Tabor en zo af en toe zie je toch wel dezelfde trekjes. Ze is inmiddels een enigszins bejaarde dame van ruim 9 jaar oud. De logee van mijn ouders heet Bayka (een Drentje) en logeert er nog steeds. Bayka is duidelijk gewend om de enige hond in huis te zijn en vond het dus wel moeilijk om bij sommige dingen op haar beurt te wachten. Maar ook zij komt goed mee in de grote roedel. Ook hebben we meerdere bezoekjes gebracht aan mijn broer Michiel en zijn vriendin Bregje om de kleine Marijn te bewonderen. Wat een plaatje. Ze had wat probleempjes met eten, maar dat gaat nu gelukkig weer helemaal goed. Verder hebben mijn vader en ik (en vele anderen) op zaterdag meegewerkt aan Mens en Dier, een dierenfestival in Dordrecht. De nadruk lag er op de paarden, maar er was ook een demo schapendrijven, reddingshonden, sledehonden en wij waren er met een demo jachthondenwerk. Wim Pothuizen had het prima verzorgd voor de vrijwilligers van dit onderdeel. Bedankt!

27-07-2005 Vandaag is Yamy onverwacht vier maanden (!) te vroeg loops geworden. Dit schopt de plannen voor haar laatste nestje behoorlijk in de war. Besloten is om toch maar te wachten op haar volgende loopsheid en nu gewoon het proevenseizoen te lopen zoals gepland. Eigenlijk heeft ze het behoorlijk goed uitgekiend. Ze is nu precies een week voor onze eerste proef op 27 augustus in Zuid-Beyerland van haar loopsheid af!

23-07-2005 Vandaag uitslag gekregen van de elleboogfoto's. Zowel Jasper, als Freya en Noeska (nichtje Tabor) zijn ED vrij bevonden! Qua gezondheid staat nu niets de combi Jasper x Freya (en eventueel Jasper x Noeska HD A, ED vrij, PL 1/1, Ogen vrij, gonio vrij) meer in de weg.

20-07-2005 Woensdagavond mocht Jasper meetrainen in de B1-groep van Freya. Gewoon even kijken of hij volgend jaar in deze groep zou kunnen meedraaien. Nou, hij had het ontzettend naar zijn zin. Hij ging blind over water, hij liep lijntjes vooruit, hij deed een dubbel verloren zoek op een veld, hij eindigde als derde (boven Freya!!) in een wedstrijdje om de snelste hond, hij deed een dubbele markeerproef, kortom Jasper had de avond van zijn leven! Dat geeft vertrouwen voor de toekomst! Binnenkort zal hij voor het eerst opgaan voor het C-certificaat.

18-07-2005 Vandaag is mijn broer Michiel de trotse vader geworden van een wolk van een dochter: Marijn Iris Kort. En wat een mooi meisje! Michiel en Bregje van harte gefeliciteerd met dit wondertje!!!

15-07-2005 Vandaag is Freya 2 jaar geworden!!! Wat vliegt de tijd!! Ook Freya's heupuitslag is naar volle tevredenheid: HD A, norbergwaarde 40.

13-07-2005 Vandaag de uitslag gekregen van Jaspers heupen: HD B, norbergwaarde 40. Wij zijn dik tevreden. Nu Freya's heupuitslag en de ellebooguitslagen nog!

04-07-2005 Vandaag is Phoebe jarig, ze is alweer 5 jaar oud geworden! De dag dat we haar ophaalden staat nog vers in mijn geheugen: een mooie zomerdag in augustus met een klein hummeltje, hevig protesterend in de auto op de terugweg. Zoveel plannen, zoveel dromen. Dat is wel even anders gelopen. Nu 5 jaar later kijk ik daar wel met een glimlach op terug. Phoebe is volgens mij behoorlijk gelukkig en dat is denk ik wel het belangrijkste! Alle honden uit het Roughcovers Star Wars nest van harte gefeliciteerd!!!!!!!!! Ook heb ik vandaag eindelijk het verlossende woord uit Delft: ik ben afgestudeerd!!!!! Het duurt even, maar dan heb je ook wat;-))

01-07-2005 De heup- en elleboogfoto's van Jasper, Freya en Noeska (nichtje van onze Tabor) zijn gemaakt, de rekeningen zijn betaald en nu maar wachten op de envelop met de officiele uitslagen.....

24-06-2005 Hera is dan eindelijk verhuisd naar mijn ouders.... Het is stil hier in huis hoor, we missen die kleine meid... Jasper is helemaal door het dolle met zijn nieuwe vriendin, die twee krijgen maar geen genoeg van elkaar!

20-06-2005 Vandaag eindelijk afspraak gemaakt voor de HD en ED foto's. Binnenkort dus het definitieve nieuws rondom een eventueel nestje met Freya....

19-06-2005 Ik ben bezig met het opschonen van mijn webshots. Door het ontstaan van wat meer ruimte op webshots, heb ik wat foto's verplaatst van deze website naar mijn webshots albums. Voortaan zijn de nieuwste sfeerplaatjes dus weer te zien op webshots en niet op deze site. Om in mijn digitale foto-album rond te neuzen, klik op: Webshots

19-06-2005 De kogel is door de kerk. Volgend weekend gaat Hera verhuizen naar mijn ouders. We zullen haar vreselijk missen, want het is een geweldig leuk meissie om om je heen te hebben. Ze is vrolijk, speels en dol op apporteren. Maar ja, ze is nu eenmaal het hondje van mijn pa......

12-06-2005 Vandaag aanwezig geweest op de Clubmatch van de KC Rotterdam. Een ontzettend mooi gladgeschoren en overzichtelijk terrein, een geweldige relaxte sfeer en een hele leuke keurmeester;-)) Bovendien waren de weergoden ons gunstig gezind en begon het pas tijdens de laatste plaatsingen in de eindkeuring te regenen! Yamy werd 1ste in de openklas teven en reserve Beste Teef. Ze verloor van Freya, die 1ste in de jongehondenklas teven werd en vervolgens dus Beste Teef. Jasper werd 1ste in de jeugdklas reuen, daarna Beste Reu, Beste van het Ras (hij won dus van Freya) en 2de in de rasgroep!!!! Een resultaat waar we erg blij mee zijn. Jasper gedroeg zich voorbeeldig, bleef keurig staan en liep als een zonnetje!

11-06-2005 Samen met Jules van Harssel hebben mijn ouders en ik op de Kinderboerderij in Voorschoten een "Demonstratie Jachthonden" gegeven. Jules met Dazzle, Marijke met Jasper, Willem met kleine Hera en ik met Yamy en Freya. De mensen stonden versteld van wat je je hond allemaal kunt leren en hebben erg genoten. Ook wij vonden dit een hele leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Jules en Vereniging Vrienden van de Kinderboerderij Voorschoten bedankt!

04-06-2005 Op de ALV van de FRC reikte de Jachtcommissie twee wisselbekers uit. Beide waren voor Yamy!! De Co Antonisse Wisselbeker voor de Flatcoat met het beste resultaat op de workingtesten van de FRC van het afgelopen seizoen (2004) en de Britannic Wisselbeker voor de Flatcoat met het beste resultaat op de certificaatdagen van de FRC van het afgelopen seizoen (2004).

28-05-2005 Vandaag is Yamy jarig, ze is 6 jaar oud geworden! Alle vier mijn dames hebben een lekkere koek gekregen;-)) Alle honden uit het Yarowl Yigges-nest van harte gefeliciteerd!!!!!

08-05-2005 Vandaag op de Kampioenschapsclubmatch van de FRC behaalde Yamy een U in de openklasse teven. Ze zat nog heel lang bij de gegadigden, maar viel in de laatste ronde af. Jasper kreeg een ZG in de jeugdklasse. En Freya, mijn kleine meissie, heeft een 3U in de jongehondenklasse gekregen onder keurmeester Jenny Donnelly!!!!!!! Na de clubmatch zijn we doorgereden naar Rockanje, waar we weer twee heerlijke weken op het huis en de achtergebleven honden van Joke en Wim zullen passen. Zo hebben we nu 9 volwassen honden (Yonas, Jasper, Phoebe, Yamy, Freya, Duck, Kathy, Sally en Piet de Labrador) en 1 pupje (onze Hera). Duck is speciaal voor mijn vader hier gebleven, zodat ze weer even lekker kunnen trainen. Duck geniet met volle teugen van deze extra aandacht;-)

06-05-2005 Afgelopen woensdag voor oogonderzoek naar Ommoord geweest.

28-04-2005 Zojuist bericht gekregen van de Raad dat mijn kennelnaam is goedgekeurd!

10-04-2005 Workingtest te Delft, organisatie FRC. Met 94 punten behaalde Yamy een 1ste prijs in de A-klasse! "Oude" trainingsmaatjes Mika (Labrador van Jaap) en Alligean (Golden van Rob) vielen ook in de prijzen! "Nieuw" trainingsmaatje Gonne haalde de eerste prijs in de B2! Van harte!

04-04-2005 Gisteren hebben we op de fokdag van de FRC in Waalwijk de knieen van Jasper en Freya na laten kijken. Jasper is vrij!!! Freya is aan 1 knie graad 1. Een resultaat waar we best tevreden mee zijn. Vooral Jasper zijn uitslag is natuurlijk helemaal top!

27-03-2005 Ook de foto's van Freya (Onze teven) en Jasper (Onze reuen) zijn nu vervangen!

25-03-2005 Vandaag zijn Jan en Angelique Riegman langsgeweest. Ze kwamen Hera bewonderen en hadden uiteraard ook hun camera mee!!!! De foto's van Hera zijn al te zien bij Onze teven, de foto's van Freya en Jasper laten nog even op zich wachten. Aangezien mijn spiegelreflex kapot is en de digitale van mijn ouders ook kuren vertoont, was het bezoek van Jan en Angelique dubbel zo fijn;-)) Jan en Angelique, hartstikke bedankt, de foto's zijn weer geweldig geworden!

17-03-2005 Op de grote wandeling vonden mijn moeder en ik een klein eendje. Uiteraard hebben we dat mee naar huis genomen om te kijken wat onze Hera daarvan zou vinden. De eerste keer nam ze de eend mee aan een vleugel, maar dat liep toch niet zo gemakkelijk;-)) De tweede keer wist ze een betere oplossing: ze pakte de eend zonder aarzelen op bij zijn lijfje en kwam hem snel naar mij terugbrengen!

11-03-2005 Er staan foto's van Hera op de site! Kijk bij Onze teven.

10-03-2005 Gisteren hebben we Hera opgehaald. Een reis van 's ochtends kwart voor 6 tot 's nachts half 1 en een totaal van 1015 km (overtocht tussen Frankrijk en Engeland niet meegerekend). Het was het allemaal waard! Wat een geweldige honden heeft Jo, vooral Noof heeft grote indruk op mij gemaakt. Foggy is een mooie teef met een ontzettend mooi hoofdje. Hera is een pittig dametje in een erg donkere leverkleurige jas;-) Binnenkort zal ik foto's van haar plaatsen, we gaan eerst allemaal even bijslapen. Vandaag zijn we met haar naar de dierenarts geweest voor de entingen en zijn gelijk even door gegaan naar de stad. Alle mensen en kinderen vond ze even leuk, alleen dat zware verkeer was even wennen.

06-03-2005 Net bericht gekregen van de fokker. Hera zal leverkleurig zijn! Tja, zwart had mijn voorkeur, maar uiteindelijk is de kleur van ondergeschikt belang. Bovendien zal ze bij mijn ouders gaan wonen en zij wilden best graag een levertje;-)) hahaha

05-03-2005 De foto's zijn van de camera afgehaald. Hieronder is alvast een voorproefje te zien en bij Jasper (Onze reuen) staan weer twee nieuwe foto's. T.z.t. zal ik alle foto's op webshots plaatsen. Dit zal even duren, aangezien ik die site moet opschonen, er staan teveel foto's op;-))

04-03-2005 Duck is vandaag bevallen van 9 gezonde pups!!!!! Ze is ongeveer van half 4 's middags tot half 10 's avonds bezig geweest en heeft er dus flink de tijd voor genomen. Er zijn 4 zwarte reutjes, 4 zwarte teefjes en 1 lever teefje geboren. Duck, dat heb je mooi gedaan meid! Mijn ouders en ik mochten alledrie bij de bevalling zijn en hebben Duck geholpen als dat nodig was. Meer info over Duck en haar puppies is te vinden op de site van Joke en Wim (Roughcovers).

03-03-2005 Freya zit nu op ongeveer de 19de dag van haar loopsheid en het is zo goed als afgelopen. We kunnen dus weer lekker samen wandelen met Jasper erbij!!! Ze lijkt een soortgelijke cyclus als Yamy te hebben: vanaf de 10de dag gaat fanatiek die staart opzij en rond de 14de dag wil ze echt gedekt worden. Ik probeer het allemaal nauwlettend te volgen. Je weet nooit of het ooit nog van pas komt;-)) Jasper had het enkele dagen geleden nog erg zwaar als hij Freya rook, maar nu is 1 waarschuwing van Freya genoeg en gaat het versieren over in gewoonweg spelen en achter elkaar aan rennen. We hebben vandaag heerlijk in Vlietland door de sneeuw gewandeld. Wat een schitterend gezicht en wat een ongelooflijke lol hebben die honden in de sneeuw! Uiteraard ook weer de nodige foto's gemaakt, dus houd de site in de gaten: binnenkort weer recente foto's van onze Flatjes!!!

21-02-2005 Jasper is vandaag geslaagd voor de cursus Sociale Vorming bij Hondensportvereniging De Brandersstad in Schiedam. Hij had voor elk onderdeel de maximale score. Goed gedaan jochie! En natuurlijk ook goed gedaan door mijn moeder;-)

13-02-2005 Freya is voor de tweede keer loops geworden. Er zit netjes 7 maanden tussen haar twee loopsheden in. Ben benieuwd of dit zo blijft.

30-01-2005 9 Maart gaan we weer naar Engeland, niet voor de Crufts, maar voor een bezoekje aan een fokker! Toen we een jaar geleden op zoek waren naar een pup, heb ik contact gehad met Jo Hewison. Via haar hebben we toen onze Jasper kunnen bemachtigen. Omdat Jasper qua karakter zo ontzettend goed bevalt, nam ik in november 2004 weer contact met haar op, om te vragen of ze nu toevallig niet zelf fokplannen had. Juist op dat moment was haar Foggy loops en kon elk moment gedekt worden! Na lang overleg met het thuisfront en met mijn ouders (want mijn pa gaat met de pup werken) werd de knoop doorgehakt. Hera zal een eigen plekje op deze site krijgen bij Onze teven.

28-01-2005 Show te Eindhoven. Ik bracht Luna van Jan en Angelique Riegman (Of Sweet Kestra) voor. Helaas kwam ze niet verder dan 3U. Ik had het ze zo gegund, dat laatste kwart puntje voor het Nederlands Kampioenschap! Overigens was het geen schande;-) Ze verloor van twee hele mooie honden.

24-01-2005 Eindelijk ook eens sneeuw in Vlaardingen!!! Het is dan wel niet veel, maar toch;-)) De honden hebben ontzettend genoten en gingen helemaal uit hun dak!!!

12-01-2005 Yamy is voor het eerst oma geworden!!! Haar dochter Kelly is bevallen van 9 gezonde zwarte Flatcoat pups. Joke gefeliciteerd!!!! Meer info is te vinden op de website van de Roughcovers kennel.

 

Home

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.